Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ηρώδης και η θυσία δύο γενεών


Του Αντώνη Δαρζέντα

Ο Ηρώδης ήταν ένας φιλόδοξος και καπάτσος βασιλιάς. Βλέποντας καθαρά το προσωπικό του συμφέρον, άφησε κατά μέρους τα «Go back Ρωμαίοι» και έγινε φίλος τους. Έμεινε στην εξουσία χρησιμοποιώντας τα ρωμαϊκά στρατεύματα. Και κυβέρνησε με την βοήθεια τους.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Ηρώδης διέταξε την σφαγή των νηπίων φοβούμενος μήπως ο Ιησούς του πάρει τον θρόνο. Οι επιστήμονες Ιστορικοί λένε πως η σφαγή των νηπίων δεν έγινε ποτέ.

Έκανε όμως κάτι άλλο. Λίγο πριν πεθάνει και γνωρίζοντας ότι ο θάνατος του ήταν κοντά, έκανε κάτι πραγματικά ανατριχιαστικό.

Διέταξε μια μεγάλη ομάδα εξεχόντων Ιουδαίων να έρθει στην Ιεριχώ και έδωσε εντολή στην αδερφή του Σαλώμη και τον γιο του Αρχέλαο μόλις πεθάνει να θανατώσει και αυτούς μαζικά την ίδια μέρα. Έτσι θα εξασφάλιζε ότι όλη η Ιουδαία εκείνη την μέρα θα θρηνούσε.

Δεν είχε σημασία που δεν θα θρηνούσε την δική του απώλεια. Αρκεί που ο τόπος θα γέμιζε θρήνο.

Οι σύγχρονοι Ηρώδες είναι έτοιμοι να φύγουν. Και αφήνουν την Ελλάδα πολύ πιο φτωχή αλλά καθόλου πιο σοφή.

Χιλιάδες νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Ενάμιση εκατομμύριο ιδιωτικών υπαλλήλων έχουν απολυθεί. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή έχουν μεταφερθεί στην Βουλγαρία ή αλλού.


Η κρατική περιουσία έχει υποθηκευθεί για 100 χρόνια, το δημόσιο χρέος είναι πιο ψηλό, τα spreads μεγαλύτερα από την είσοδο μας στο μνημόνιο.

Τα μνημόνια τελείωσαν, μαζί και τα χρήματα που έφερναν, οι υποχρεώσεις ίδιες και μεγαλύτερες με τις τεράστιες δανειακές ανάγκες μπροστά.

Η μαντάμ Μέρκελ έρχεται κάθε 6 μήνες και τα ελληνικά νιάτα πάνε κατά χιλιάδες στην μαντάμ Μέρκελ καθημερινά.

Η επιχειρηματικότητα, οι νέοι μας με εξαιρετικά πτυχία και δυνατότητες, οι γεννήσεις νέων μωρών, έχουν ήδη θυσιαστεί για να μείνουν αλώβητα οι προσωπικές διαφορές στις συντάξεις, οι πρόωρες συντάξεις, η γραφειοκρατία, οι μετακλητοί, τα ρουσφέτια, οι μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Η Σαλώμη και ο Αρχέλαος δεν ακολούθησαν ποτέ την εντολή του Ηρώδη για την εκτέλεση των εξεχόντων Ιουδαίων την μέρα του θανάτου του.

Έτσι ο Ηρώδης ποτέ δεν σκότωσε τα νήπια αλλά ούτε και τους εξέχοντες Ιουδαίους.

Στην Ελλάδα την επόμενη της εκδίωξης του δικού της Ηρώδη ο θρήνος θα συνεχίσει. Γιατί έχουμε ήδη θυσιάσει δύο γενιές ενηλίκων νέων και αγέννητων παιδιών στον κρατισμό.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]