Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα τουρκική Navtex για το Δέλτα του Έβρου


Απελπισμένη προσπάθεια της Τουρκίας να γκριζάρει το Αιγαίο

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας καθώς δεν διστάζει να εκμεταλλευθεί ακόμη και το δράμα των μεταναστών που απειλείται η ζωή τους στην θάλασσα στην προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα ,προκειμένου να αμφισβητήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες.

Μετά το σοβαρό επεισόδιο στο Φαρμακονήσι με το τουρκικό F16 να θέτει σε κίνδυνο το ελληνικό Super Puma, που εκτελούσε αποστολή ΄Ερευνας και Διάσωσης και την NAVTEX με την οποία «σκέπασε» το Φαρμακονήσι, χθες με αφορμή και πάλι την αναζήτηση μεταναστών στις εκβολές του Έβρου έσπευσε με NOTAM να διεκδικήσει την Έρευνα και Διάσωση εντός του FIR Αθηνών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στον Έβρο.

Οι Ελληνικές Αρχές εξέδωσαν την ΝΟΤΑΜ Α0153/19 ξεκινώντας ΄Ερευνα και Διάσωση για ναυάγιο βάρκας στην περιοχη στις εκβολές του Έβρου και σε κύκλο 10 ν.μ. εντος του FIR Αθηνών . Με την ΝΟΤΑΜ που έχει διάρκεια μέχρι και το πρωί της Κυριακής καλούνται όλα τα μέσα που βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε συντονισμό με το Κέντρο του Πειραιά PIRAEUS JRCC.


Η Τουρκία λίγη ωρα αργότερα με την δικη της ΝΟΤΑΜ Α0440/19 δηλώνει ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον καθορισμό και οριοθέτηση των περιοχών ΄Ερευνας και Διάσωσης (Search and Rescue Region -SRR) με βάση τα όρια του FIR Αθηνών. Και υποστηρίζει ότι η περιοχη στην οποια αναφέρεται η Ελληνικη ΝΟΤΑΜ επικαλύπτει μερικώς την τουρκική θαλασσιά περιοχη ευθύνης για SAR. Προκαλώντας μάλιστα σύγχυση καλεί όλα τα μέσα που βρίσκονται στην περιοχη να συντονίζονται με τις τουρκικές Αρχές όπου είναι οι «μόνες αρμόδιες για να συντονίσουν τις δραστηριότητες Έρευνας και Διάσωσης».

A0440/19 – NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED: THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0153/19 LGGYNYX NOTAM ISSUED BY GREEK CAA. AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0153/19 LGGG, TURKEY DOES NOT ACCEPT THE DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO ATHENS FIR. THE AREA REFERRED TO IN THE SAID GREEK NOTAM PARTLY FALLS WITHIN TURKEY’S MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION (SSR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO’S BLOBAL SAR PLAN. THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. 19 JAN 11:09 2019 UNTIL 20 JAN 09:00 2019. CREATED: 19 JAN 11:11 2019

A0153/19 – DUE TO BOAT IN DISTRESS SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN THE FOLLOWIN AREA:CIRCLE WITH CENTER 4046N02558E AND 10NM RADIUS LIMITED WITHIN ATHINAI FIR. DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC,INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS IN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL – 03000FT AMSL, 19 JAN 09:00 2019 UNTIL 20 JAN 09:00 2019. CREATED: 19 JAN 09:10 2019

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]