Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γεμίζει διαδηλωτές από παντού το Σύνταγμα


Κατά εκατοντάδες συρρέουν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές που καταφθάνουν στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Εξω από τη Βουλή, όπου κατατέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και πριν κληθούν να ψηφίσουν οι «300» -έως το τέλος της εβδομάδας- οι πολίτες δίνουν τη δική τους ψήφο: «Οχι».

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών - Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο. Από την Κρήτη και τα άλλα νησιά χιλιάδες διαδηλωτές φθάνουν για να ενώσουν τη φωνή τους για τη Μακεδονία στην καρδιά της Ελλάδας. Στις Αφίδνες από νωρίς καταφθάνουν εκατοντάδες πούλμαν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου στη συνέχεια οι επιβαίνοντες σε αυτά να πάνε στο σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη» και από εκεί στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι διαδηλωτές τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» ενώ περιμένουν τη μεταφορά τους που μέχρι στιγμής γίνεται χωρίς προβλήματα.
Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν στα διόδια των Αφιδνών πριν τις 7 το πρωί.


Στο Σύνταγμα από νωρίς το πρωί

Από τις 9 το πρωί έχει ήδη αρχίσει να συρρέει κόσμος στο Σύνταγμα για να προλάβει ανοιχτό το σταθμό του μετρό εκεί. Ανάμεσά τους ο ο Γιώργος από την Ελβετία που δήλωσε στο protothema.gr ότι «δεν κάνουμε κάτι σπουδαίο κάνουμε το χρέος μας. Έχουμε πολιτειακή εκτροπή. Πρέπει να σώσουμε τον τόπο με λάβαρο τη Μακεδονία». Παρών και ο 88χρονος πρώην πτέραρχος Γιώργος Τσαλουχίδης ο οποίος έκανε λόγο για «ιερή ημέρα γιατί θα βροντοφωνάξουμε για την Μακεδονία μας».

Στο ψήφισμα που θα εκδοθεί αμέσως μετά το Συλλαλητήριο θα ζητείται άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου, για την διενέργεια δημοψηφίσματος για έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον λαό.

Τόσο οι εκπρόσωποι της “Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονίας”, που διοργανώνει τη μαζική κινητοποίηση, όσο και οι ομιλητές που θ’ ανέβουν στην εξέδρα για να απευθύνουν χαιρετισμό, δεν θα εστιάσουν σε ιστορικά ζητήματα, αλλά θα επικεντρωθούν κυρίως στο να πείσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά και τους βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που χαρίζει στα Σκόπια ονομασία, εθνότητα και γλώσσα.

Βασικός στόχος του σημερινού συλλαλητηρίου, είναι να μη φτάσει καν η Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, λόγω της μαζικής αντίδρασης του κόσμου που δεν θα μπορεί να παραβλέψει η κυβέρνηση και οι “πρόθυμοι” των μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης,

Η Οργανωτική Επιτροπή, εκτιμάει πως το πλήθος που θα κατακλείσει σήμερα την πλατεία Συντάγματος θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αισιοδοξώντας πως μπορεί να αγγίξει ακόμη και το 1,5 εκατομμύριο, εάν τα λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα φτάσουν χωρίς προβλήματα εγκαίρως στην Αθήνα και εάν η συμμετοχή των Αθηναίων είναι μαζική. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από το γεγονός, πως μόνο από την περιοχή της Μακεδονίας τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο προς την Αθήνα είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι και υπολογίζεται πως ήδη 3.000 λεωφορεία ταξιδεύουν για την πρωτεύουσα.

Η «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία», απαρτίζεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, την Παμμακεδονική Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, την οργάνωση Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και την οργάνωση «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» που είχαν συνεργαστεί με επιτυχία και στα προηγούμενα δύο μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018 αντίστοιχα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]