Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι πραιτωριανοί του Τσίπρα έριξαν χημικά σε γυναικόπαιδα


Πίσω από την αστυνομική βία και τα χημικά κρύβεται η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Επεισόδια έχουν ξεσπάσει μπροστά στη Βουλή στον άγνωστο στρατιώτη μεταξύ ομάδας αναρχικών και αστυνομικών με τους πρώτους να εκσφενδονίζουν φωτοβολίες και πέτρες και τους τελευταίους να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν.

Η κατάσταση έχει προκαλέσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στους διαδηλωτές οι οποίοι συνεχίζουν κατά δεκάδες χιλιάδες να συρρέουν στο Σύνταγμα από κάθε πλευρά της Ελλάδας, έχοντας κατακλύσει κάθε γωνιά της πλατείας και της ευρύτερης περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Συγκεκριμένα, εκτεταμένης έκτασης επεισόδια έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, ξέσπασε λίγο πριν τις 14:30 και συνεχίζεται μέχρι στιγμής μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μία ομάδα διαδηλωτών με μάσκες θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.


Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεκινήσουν, καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς και οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα.Η ένταση συνεχίστηκε με χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδες, καθώς και πέτρες από τους διαδηλωτές.

Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.

Η πλατεία Συντάγματος από το μεσημέρι ήταν γεμάτη πολίτες, ενώ διαδηλωτές φτάνουν με κάθε τρόπο, ακόμα και πεζοί, καθώς η Αστυνομία έχει κλείσει όλους τους κεντρικούς δρόμους. Πάνω από 360 λεωφορεία από όλη τη χώρα έχουν φτάσει στην Αθήνα από το πρωί. Η προσέλευση συνεχίζεται και αναμένεται να κορυφωθεί. Κόσμος περπατάει ακόμα και από το ύψος του Φιξ στην λεωφόρο Συγγρού, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι έχουν κλείσει και όλοι θέλουν να φτάσουν όσο πιο κοντά στο συλλαλητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κόσμος που έχει φτάσει στην πλατεία Συντάγματος ξεπερνάει τις 200.000 και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, «αντιεθνικιστική» συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι προσερχόμενοι στη συγκέντρωση των Προπυλαίων, φώναξαν συνθήματα όπως «η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα, οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα», «κόκκινα Βαλκάνια, σοσιαλιστικά χωρίς πολέμους χωρίς αφεντικά». Στα Προπύλαια, μεταξύ άλλων έφθασαν μετά από προσυγκεντρώσεις τους, οργανώσεις της άκρας Αριστεράς (από την πλατεία Κάνιγγος) και ένα ισχυρό μπλοκ Αναρχικών (από την πλατεία Εξαρχείων).





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το είχαν κάνει και στην ΔΕΘ,ενώ όλα ήταν ήσυχα και υπήρχαν οικογένειες με τα παιδιά τους,ξαφνικά άρχισαν την επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]