Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκιουλ: Μυστικές απόπειρες της Ελλάδας να φυγαδεύσει «γκιουλενιστές»


Την έκδοση των - όπως αποκάλεσε - «τρομοκρατών» που συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ζήτησε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet,κατηγορώντας την Ελλάδα ότι κάνει μυστικές απόπειρες να φυγαδεύσει προς τρίτες χώρες τους «γκιουλενιστές».

«Θέλουμε την έκδοση αυτών των τρομοκρατών, καθώς καταζητούνται από τους δικαστικούς μηχανισμούς στην Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξε, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως υπάρχουν μυστικές απόπειρες της Ελλάδας να φυγαδεύει «Γκιουλενιστές» σε τρίτες χώρες.


«Θα κυνηγήσουμε αυτό το θέμα μέχρι τέλους. Οι υποθέσεις που διεξάγονται στα κρυφά δεν μπορούν να είναι αντικείμενα της δικαιοσύνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

H Hurriyet αναφέρει την Ελλάδα και τη Γερμανία ως τις βασικές χώρες όπου μέλη της FETO, της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, βρήκαν καταφύγιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Φυσικά, όλα αυτά λέγονται χωρίς καμία απόδειξη και αποτελούν μέρος των επιλογών της Τουρκίας, δηλαδή της κλιμάκωσης των σχέσεων με την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη γκιουλενιστών στην Ελλάδα (βλ. Θράκη), οι οποίοι συνεργάζονται στον απόλυτο βαθμό με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, ενώ "κακές γλώσσες" έχουν προ καιρού αναφέρει πως υπήρξε άψογη ελληνοτουρκική συνεργασία για σύλληψη και επιστροφή (γκιουλενιστών και όχι μόνο) στην Τουρκία του ψευδοσουλτάνου Ερντογάν...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]