Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τη λύση δίνει πάντα ο λαός…


Της Ιωάννας Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη

Το σημερινό συλλαλητήριο για το μακεδονικό δεν είναι «περιττό». Δεν είναι «καθοδηγούμενο». Είναι η έκφραση της οργής της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού για μία συμφωνία που θίγει κρίσιμα εθνικά συμφέροντα αλλά και την πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων.

Σε μία συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση χωρίς καμία συνεννόηση με την αντιπολίτευση, χωρίς καμία κοινοβουλευτική συζήτηση και διαβούλευση, με έκδηλο μικροκομματικό στόχο να διχάσει την αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση περιφρόνησε τους Έλληνες, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει κομματικά ένα εθνικό θέμα. Και τώρα προωθεί τη συμφωνία προς επικύρωση παρά την αντίθετη γνώμη της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, την άποψη της οποίας περιφρονητικά αντιπαρέρχεται.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προκάλεσαν το δημοψήφισμα του 2015, παρότι δεν επιτρέπεται δημοψήφισμα σε δημοσιονομικά ζητήματα. Τώρα που κρίνεται εθνικό ζήτημα, απέκλεισαν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο – σε αντίθεση με τα Σκόπια. Ίσως γιατί θα ήταν αδύνατον να μεταβάλουν για δεύτερη φορά το «όχι» του λαού σε «ναι», όπως έπραξαν το 2015…

Ο δε κ.Καμμένος, αφού έδωσε στον πρωθυπουργό το στυλό να υπογράψει τη συμφωνία, αφού στήριξε την κυβέρνηση (και διατήρησε τον υπουργικό θώκο του) τόσους μήνες, ενδύθηκε όψιμα τη στολή του μακεδονομάχου – φροντίζοντας πρώτα να «δανείσει» στον ΣΥΡΙΖΑ όσους βουλευτές χρειαζόταν για να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Αν ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής και τιμούσε την ψήφο των εκλογέων του, ο κ.Καμμένος θα είχε αποχωρήσει αμέσως από την κυβέρνηση και θα είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας.


Η λαϊκή οργή επιτείνεται από το γεγονός ότι η επικύρωση της απαράδεκτη για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνίας, που παραδίδει στους Σκοπιανούς τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, μεθοδεύεται μέσα σε ένα βούρκο συναλλαγής. Συναλλαγής των δύο κυβερνητικών εταίρων, που τάχα χώρισαν ενώ συμπορεύονται για να διατηρήσουν ο μεν ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, ο δε κ. Καμμένος την κοινοβουλευτική ομάδα του.

Αλλά και συναλλαγής με διάφορους πρόθυμους γυρολόγους, που γεμάτοι αγωνία για την πολιτική εξαφάνισή τους, μετατρέπονται σε αχυρανθρώπους χωρίς αρχές και πολιτικό στίγμα. Η δίψα για την εξουσία και τις απολαβές της επικρατεί ακόμη και όταν στην πλάστιγγα κρίνεται ένα ζήτημα που αφορά την ελληνική ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων.

Τη λύση δίνει πάντα ο λαός. Σήμερα θα διακηρύξει την αντίθεσή του στη συμφωνία. Και αύριο ή σε λίγους μήνες θα δείξει την έξοδο στους πολιτικούς καιροσκόπους. Το τραύμα για τη χώρα παραμένει, όμως, βαρύ. Τραύμα από την απαράδεκτη συμφωνία. Αλλά και τραύμα από τον απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίον οδεύει προς επικύρωση.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]