Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σήμερα άνοιξε μια πύλη


Σήμερα είδα ένα ‘Οραμα. Είδα πως άνοιξε μία μεγάλη Πύλη. Μια Πύλη που χώριζε το 188χρονο “πριν” από το τώρα και το “μετά” της Ελλάδος. Το πρόσφατο παρελθόν από το αιώνιο μέλλον της.

Μια Πύλη που διαχώριζε το χώρο του συμβιβασμού και της απάθειας από το χώρο της ασυμβίβαστης πάλης με κάθε σάπια κατάσταση.

Το χώρο της δουλικής ανοχής σε όλα τα γαγγραινιασμένα από το χώρο της εναντίωσης έως θανάτου σε όλους τους «σκοτεινούς» που τα γεννούν.

Το χώρο της έμφοβης σιωπής από το χώρο της αντρειωμένης κραυγής : ΟΧΙ δε θα περάσετε τις “Θερμοπύλες”.

Το χώρο του ετερόφωτου αυτοτυφλωτικού μιμητισμού από το χώρο της αυτογνωσίας, της πνευματικής δημιουργίας, του ελληνικού κάλλους, που σου κόβει την ανάσα από το δέος.

Το χώρο της δειλίας και του φιλοτομαρισμού από το χώρο του απαράμιλλου ελληνικού ηρωισμού και της αυτοθυσίας για ό,τι τιμιώτερο και αγιότερο υπάρχει για τον Έλληνα: την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.

Γιατί σε αυτόν το χώρο, και ειδικά για τον Έλληνα, αυτά τα δύο πάνε πάντα μαζί. Δεν μπορεί να υπάρξει ΠΑΤΡΙΔΑ για τον Έλληνα χωρίς να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και δεν μπορεί να υπάρξει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ χωρίς να πραγματώνεται και να υλοποιείται στο άγιο χώμα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ του.


Το χώρο των χύδην ιδεών και των παραμορφωμένων εννοιολογικά λέξεων από χώρο της κρυστάλλινης καθαρότητας και αρμονίας Πνεύματος, Νου και Ψυχής του Ελληνικού Αρχετύπου.

Το χώρο της ακηδίας και του “όσα φέρει ο άνεμος” από το χώρο της φροντίδας ώστε σύνολη η ζωή να είναι η εν Χριστώ ζωή.

Και είδα πως όλοι οι αληθινοί Έλληνες πέρασαν κάτω από αυτήν την Πύλη, διαφεύγοντας από το χώρο της ζοφερής σκοτεινιάς προς το χώρο του αιωνίου Φωτός.

Δεν γύρισαν να κοιτάξουν πίσω όσους δεν πέρασαν αυτοβούλως την Πύλη, αν και πολλοί ήταν αγαπημένα τους πρόσωπα. Γιατί γνώριζαν ότι κανείς και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την τελική επιλογή των ανθρώπων, που γράφει και το τελικό ριζικό τους.

Με επιλογή του ο κάθε άνθρωπος κάπου ριζώνει: ή στο φως ή στο σκοτάδι. Και επειδή το Σύμπαν δεν είναι ά-Νομο, αλλά το διέπουν παντού Νόμοι, κάθε επιλέγων θα ζήσει με τους Νόμους του χώρου που επέλεξε : της ζούγκλας, του αλληλοσπαραγμού και της δουλείας σε πολλούς αφεντάδες… Ή της Αγάπης, της Αρετής και της Ελευθερίας που διέπουν το χώρο της «Βασιλείας Του».

Αυτό το Όραμα είδα σήμερα…

Η σημερινή πραγματικότητα θα δείξει αν ήταν αληθινό.

Δες το Όλον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]