Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλοθι για το Μαξίμου τα δακρυγόνα της ΕΛΑΣ και οι ... κουκουλοφόροι


Με μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για ένα συλλαλητήριο στο οποίο ο τόνος δόθηκε από ακραία στοιχεία το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να ταυτίσει δεκάδες χιλιάδες πολιτών με την άκρα δεξιά υποστηρίζοντας πως οι κουκουλοφόροι που προκάλεσαν τα επεισόδια είναι μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χωρίς καμία αναφορά στην εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας να κάνει αλόγιστη χρήση δακρυγόνων η κυβέρνηση και ειδικά το γραφείο του Πρωθυπουργού στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία».

Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ελεύθερη έκφραση των πολιτών» που «αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία» την ώρα που η αστυνομία με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων ουσιαστικά συνέβαλε στη διάλυση του συλλαλητηρίου.


Και αυτό για να απωθήσει περίπου 30 άτομα τα οποία επί μακρόν παρέμεινα στο χώρο του μνημειου του αγνώστου στρατιώτη συνεχίζοντας τα επεισόδια και τις προκλήσεις προς τους αστυνομικούς οι οποίοι όμως δεν προχώρησαν σε συλλήψεις.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «απομόνωση των ακραίων στοιχείων» και αφήνει και υπόνοιες για προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε παράλληλα με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων που επικαλούμενο πηγές της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ακροδεξιά στοιχεία τα οποία προκάλεσαν τα επεισόδια και ανάγκασαν την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές φέρονται να δηλώνουν στο ΑΠΕ ότι οι αντιεξουσιαστές και οι αναρχικοί ήταν συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια και δεν είχαν πρόσβαση στο συλλαλητήριο.

Σε κάθε περίπτωση, και το Μαξίμου το γνωρίζει αυτό, τα επεισόδια οδήγησαν στο να διαλυθεί νωρίτερα το συλλαλητήριο. Το χειρότερο όμως είναι ότι κινδύνεψαν ζωές από την αλόγιστη χρήση διακρυγόνων και χημικών προς γυναίκες παιδιά και ηλικιωμένους και για αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανακοίνωση.

Η δε ΕΛΑΣ όφειλε να απομονώσει και να συλλάβει άμεσα τους κουκουλοφόρους που κανέναν δεν ενδιαφέρει αν είναι ακροδεξιοί ή ακροαριστεροί, και όχι να πνίξει την πλατεία Συντάγματος στα χημικά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]