Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Δεν δεχόμαστε συμβουλές από την Ελλάδα για την ΑΟΖ


Συνεχίζει να διατηρεί τους υψηλούς τόνους η Άγκυρα στο ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ, καθώς με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διαμηνύει ότι «δεν υπάρχει συμβουλή που θα μπορούσε να δεχθεί» από την Ελλάδα σχετικά με το διεθνές δίκαιο.

Οι νέες αυτές δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της της έντονης απάντησης της Αθήνας χθες στις τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, στην οποία ξεκαθάριζε πως η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ωστόσο προειδοποιεί σήμερα ότι θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και «όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις».

Χτες η Αθήνα, χαρακτηρίζοντας την Άγκυρα «παραβάτη του διεθνούς δικαίου», σημείωνε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής και καλούσε την Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα.


Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, ο οποίος μεταξύ άλλων, ερωτώμενος για την πρόταση του Πάνου Καμμένου να εγκατασταθούν νέες βάσεις στην Ελλάδα, είχε τονίσει ότι η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα από την στιγμή που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο επισήμαινε ότι υπάρχουν κάποια νησιά στο Αιγαίο στα οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει βάσεις, αλλά ούτε και στρατό και για τον λόγο αυτό η Τουρκία επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Αναφορικά με την οριοθέτηση των περιοχών ναυτικής δικαιοδοσίας (ΑΟΖ), η Τουρκία, όπως συνέβαινε προηγουμένως, θα συνεχίσει να ενεργεί σύμφωνα με δίκαιες αρχές και όλες τις σχετικές ειδικές περιστάσεις.
Σε αυτό το πνεύμα, δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα μπορούσαμε να δεχθούμε από την Ελλάδα αναφορικά με τις τεχνικές οριοθέτησης στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]