Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος στους καταυλισμούς


Από την Τιτή Ντολαπτσή

Μεγάλη απόσταση χωρίζει την αντίληψη της κυβέρνησης από τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς, όταν αυτή αρκείται να χαρακτηρίζει την κατάσταση απλά «δύσκολη»!

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στους καταυλισμούς είναι όνειδος για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αξιών. Η πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης ζωής για ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά.

Oπως είναι ευρέως γνωστό, τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία και την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, με το σύνολό τους να αγγίζει τα 1,6 δισ., προκειμένου αυτοί να ζουν σε κανονικές-ανθρώπινες συνθήκες.

Όλοι θυμόμαστε την πολιτική σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, προτού ανέλθει στην εξουσία, που στηρίχτηκε στην ευαισθησία των Ελλήνων για το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται να βιώνουν τις πλέον απάνθρωπες καταστάσεις στους καταυλισμούς τους, όπως όλο και περισσότερες διεθνείς οργανώσεις με εκθέσεις τους επισημαίνουν.

Όλοι θυμόμαστε τους χαρακτηρισμούς του πρώτου καταυλισμού της Αμυγδαλέζας και τις συχνές διαμαρτυρίες των νεολαίων του κόμματος σε συνεργασία με κοινωνικά ευαίσθητους «ακτιβιστές» για τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται για τη Μόρια αλλά και για άλλους καταυλισμούς.


Όλα αυτά γιατί; Για να εξυπηρετηθούν και να βολευτούν «ημέτεροι» με παχυλά συμβόλαια και προμήθειες; Γιατί δυστυχώς εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Η σημερινή κυβέρνηση με τη γνωστή διαπραγματευτική ανικανότητα που τη διακρίνει κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα να γίνει χώρα εγκλωβισμού χιλιάδων ψυχών που είδαν ως λύση για την επιβίωσή τους τη φυγή προς την Ευρώπη.

Με τεράστιες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που υφίστανται το δυσβάστακτο βάρος της ανεπαρκούς πολιτικής του κ. Τσίπρα στο Προσφυγικό, καθώς και τη συνεχιζόμενη παγκόσμια δυσφήμηση της χώρας που υποσκάπτει άμεσα τις προσπάθειες για ανάκαμψη του τουρισμού και της οικονομίας, την ώρα που η χώρα πασχίζει να κερδίσει ξανά την αξιοπρέπειά της.

Ωστόσο, όσο στοργική και αν είναι η αμεριμνησία για κάποιους, να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να σταθούν ενώπιον των μεγάλων ευθυνών και παραλείψεών τους στο θέμα του Προσφυγικού. Και αυτή η ώρα, σύντροφοι, κοντοζυγώνει!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]