Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν επαναφέρει στα σχολεία τον «όρκο πίστης στην Τουρκία» κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάννης


Επιστρέφει ο εφιάλτης των μαθητικών μας χρόνων! Όλοι οι μαθητές Δημοτικού στην Τουρκία μετά το 1933 έδιναν κάθε πρωί, αντί προσευχής, τον μαθητικό όρκο που έλεγε:
"Είμαι Τούρκος, είμαι φιλαλήθης, σωστός, εργατικός
Νόμος μου είναι η προστασία των μικρών, ο σεβασμός των μεγάλων, η αγάπη της πατρίδας, του έθνους μου.
Όραμα μου η πρόοδος, η εξέλιξη.
Αφιερώνω την ύπαρξη μου στην Τουρκία".
Οι μαθητές αδιακρίτως εθνικής καταγωγής ήταν υποχρεωμένοι να ομονοούν την φιλοπατρία τους , την αφοσίωση τους στον τουρκισμό.

Το υπουργείο Παιδείας επέβαλε και στα μειονοτικά σχολεία την εφαρμογή του νόμου. Έτσι , οι Έλληνες μαθητές κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάννης, αναγκάζονταν να δίνουν τον όρκο αυτόν που κατά διαστήματα τροποποιούνταν προς το χειρότερο ανάλογα με τις πολιτικές επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Αυτός ήταν ένας από τους δυο εφιάλτες των μαθητικών μας χρόνων. Ο δεύτερος ήταν η διδασκαλία στις τρεις τάξεις των Λυκείων του μαθήματος των στρατιωτικών από ένστολους Τούρκους αξιωματικούς!


Ίσως η πτυχή αυτή του δράματος που έζησαν τα ελληνόπουλα της Πόλης να παραμένει άγνωστη.

Υπέμειναν με στωικότητα αφόρητες πιέσεις αλλά δεν δίστασαν και δεν πτοήθηκαν ούτε στιγμή. Η αδράνεια , η σιωπή, η αδιαφορία των υπευθύνων της πλατείας Συντάγματος πονούσε περισσότερο….
Αυτοί η ρατσιστικοί , απαράδεκτοι στίχοι εξηγούν γιατί δεν επικρατεί ειρήνη στην τουρκική κοινωνία εδώ και 96 χρόνια.

Η τουρκική Δημοκρατία έσφαξε, εξόρισε, και εφάρμοσε πολιτική αφομοίωσης όλων των γηγενών πληθυσμών, γενικότερα εναντίον όλων των μη Τούρκων Σουννιτών. Διωγμούς έχουν υποστεί εκτός των Χριστιανικών πληθυσμών, οι εβραίοι, οι κούρδοι αλλά και οι Αλεβίδες που είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Στόχος των κυβερνώντων ήταν η ομογενοποίηση των κατοίκων και η δημιουργία, ενός έθνους, μιας πατρίδας, ενός κράτους, μιας θρησκείας.

Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας καταργήθηκε ο όρκος από τα σχολεία το 2013.

Ήταν η περίοδος που ο Ερντογάν έκανε το άνοιγμα προς τους Κούρδους, για να σφετεριστεί ψήφους και να δείξει στη Δύση ένα προφίλ σύγχρονου ηγέτη. Η ακόρεστη φιλοδοξία του να γίνει ο ένας και μοναδικός ηγέτης τον ανάγκασε να συνάψει συμμαχία με τον εθνικιστή Μπαχτσελί. Με την πίεση των γκρίζων λύκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση του στις 18.4.2018 και, όπως όλα δείχνουν ο όρκος-εφιάλτης επιστρέφει στα σχολεία.

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]