Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σόρος βρίσκεται από καιρό στα σπίτια μας - Ο ρόλος του


Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες χωρών για την ανεπίτρεπτη επέμβασή του στα εσωτερικά τους, είναι πρόσφατη και η καταγγελία του Αμερικανού Προέδρου

Η αναφορά του κ. Ν. Κοτζιά στην καταγγελία ότι στο υπουργικό συμβούλιο ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε σε ποσά που έδωσε ο Σόρος στην ελληνική κυβέρνηση "για να δωροδοκεί ξένους", παρά τη σημερινή διάψευση του υπουργού Άμυνας, φέρνει στην επικαιρότητα και στην Ελλάδα την δράση του Τζορτζ Σόρος που με τον υιό του δια της Open Society Foundations (OSF), έχουν αναμιχθεί σε πολλά.

Γράφω "και στην Ελλάδα", επειδή μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες χωρών για την ανεπίτρεπτη επέμβασή του στα εσωτερικά τους, είναι πολύ πρόσφατη και η καταγγελία του Αμερικανού Προέδρου, ότι ο Σόρος βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς διαδηλώσεις στις ΗΠΑ εναντίον του Λευκού Οίκου.

Απορώ πάντως γιατί να δώσει χρήματα ο Σόρος στην ελληνική κυβέρνηση για δωροδοκίες, και να μη αναλάβουν αυτό το έργο οι άνθρωποί του, που έχουν και εμπειρία. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης είχε φροντίσει να μιλήσει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, σε Ημερίδα που οργάνωσε ο Σόρος, και μετά συνευρέθηκε και με τον Κλίντον, υποστηριζόμενο από τον Σόρος, σε άλλη συνάντηση.


Πέραν αυτού, σημαντική ήταν η ανησυχία των Ελλήνων, όταν ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη η Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης", με πρώτη του "δουλειά" ένα τετράτομο έργο της κοινής Βαλκανικής Ιστορίας, το οποίο ίσως απετέλεσε την βάση για όσα αποδομητικά της ιστορίας μας έγραψαν οι Ρεπούση, Λιάκος και λοιποί αποδομητές. Την δράση του Κέντρου αυτού, με πρώτο πρόεδρο τον… Νίμιτς, κατήγγειλε εντόνως η κ. Γκατζούλη, πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, αλλά εις ώτα μη ακουόντων.

Προ έτους, ο έγκυρος ανταποκριτής του ελληνικού Τύπου στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, με αφορμή μια από τις συνηθισμένες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών στα Σκόπια, έγραψε, μεταξύ άλλων για την δράση του Σόρος, εκφράζοντας την αγωνία του με την εισαγωγική του φράση
«Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία. Πιστέψτε με. Είναι η αλήθεια, η πραγματικότητα, σας ομιλώ για ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Όλα όσα συμβαίνουν στα Σκόπια και εννοώ τη βία και τις συγκρούσεις, υποκινήθηκαν από αυτόν τον δαιμόνιο άνθρωπο. Και δεν προσπάθησε πολύ. Απλά εκμεταλλεύθηκε τον αρρωστημένο εθνικισμό των Σκοπιανών και των Αλβανών».
Και προειδοποιεί ο Μ. Ιγνατίου:
«Τα σχετικά δημοσιεύματα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είναι πολλά και αποκαλυπτικά. Στην Ελλάδα δεν δώσαμε την ανάλογη σημασία. Ούτε καν στη Θεσσαλονίκη κατάλαβαν ότι η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική. Και η λέξη αυτή δεν αποδίδει την πραγματικότητα. Εάν δεν παρέμβουν αποτελεσματικά δυνάμεις που αντιλαμβάνονται τι διακυβεύεται στα Σκόπια, η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο. Δεν την γλυτώνει».
Τα ίδια και στην Αλβανία. Είχα δημοσιεύσει προ καιρού απόσπασμα από την καταγγελία του "Δικαστικού Παρατηρητηρίου", το οποίο άνοιξε το θέμα στις 26 Μαΐου 2017, στο όνομα της ελευθερίας της πληροφόρησης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την αποτυχία να απαντήσουν σε αίτημα της 31ης Μαρτίου 2017, για λεπτομέρειες σχετικά με τις δαπάνες των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν ότι ο Αντρί Ντομπρούσι, διαχειριστής του Σόρος, ήταν ο πρώτος στον κατάλογο των προσκεκλημένων του Αμερικανού πρέσβη Ντόναλντ Λου [σ.σ. τον οποίο τελικά απεμάκρυνε ο Τραμπ, ως μόνη αλλαγή πρεσβευτή στα Βαλκάνια], σε προεκλογική εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία των Τιράνων στις 27 Απριλίου 2015. Η τελετή αποσκοπούσε στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου. Το "Δικαστικό Παρατηρητήριο" αναφέρει ότι στις 4 Απριλίου 2018, ο πρέσβης Λου ήταν πολύ κοντά στον Σόρος και στην αλβανική σοσιαλιστική κυβέρνηση του Έντι Ράμα και βοήθησε στην άρνηση χορήγησης βίζας σε βουλευτές και πολιτικούς του συντηρητικού κόμματος της Αλβανίας.

Πολλά είναι τα στοιχεία εις βάρος του δήθεν φιλανθρώπου που δημιουργεί εντάσεις και διαιρέσεις σε χώρες, από τις λεγόμενες "πορτοκαλί επαναστάσεις" των π. Σοβιετικών χωρών, έως τα προβοκατόρικα "Λευκά Κράνη" στη Συρία. Κι αυτές οι πληροφορίες δεν προέρχονται από αμφίβολες ιστοσελίδες, αλλά από επίσημες πηγές. Μόνον στην Ελλάδα κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]