Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι ενώνει τόσο πολύ τον Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο;


Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει επισήμως ότι η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει ακόμη και αν φύγει ο Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της διαφοροποίησής του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Σύσσωμα τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι έχουν βρεθεί οι πρόθυμοι βουλευτές που θα στηρίξουν την ομαλή πορεία μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Παρόλα αυτά η στήριξη προς τον Κυβερνητικό εταίρο από το Μαξίμου παραμένει ισχυρή.

Τα ερωτήματα για τη σχέση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι πολλά και συνεχή. Είναι απορίας άξιο, απασχολεί και την πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιό λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τον Πάνο Καμμένο επιλέγοντας μάλιστα να φτάσει στο σημείο να απομακρύνει και έναν εκ των στενών συνεργατών του, τον υπουργό Εξωτερικών, προκειμένου να μη διαταραχθεί η σχέση τους.

Η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο έχει τύχει πολλών χαρακτηρισμών. Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα Μαξίμου εκφράζουν διαρκώς την απορία τους. Ακόμη και επισήμως με δηλώσεις τους, ειδικά από τον Αύγουστο και μετά δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Πάνο Καμμένο ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει νέες συμμαχίες ή ακόμη και μεμονωμένες συνεργασίες με τους βουλευτές άλλων παρατάξεων.


Άλλωστε ακόμη και βουλευτες των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι θα παραμείνουν πιστοί στην κυβέρνηση Τσίπρα και δεν θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή του προέδρου τους σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός το οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, απεγκλωβίζει τον Πρωθυπουργό από μια απλή σχέση που έχει αριθμητικά χαρακτηριστικά ως προς τη διατήρησή του στην εξουσία.

Ο Πρωθυπουργός επιμένει στη διατήρηση της συμμαχίας με τον Πάνο Καμμένο αν και γνωρίζει ότι αυτό του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο προφίλ που τα τελευταία χρόνια φιλοτεχνούσε επιδιώκοντας την μεταπήδηση στο κεντροαριστέρό τμήμα της νοητής γραμμής που χωρίζει την Αριστερά από τη Δεξιά. Αυτός είναι και ο λόγος που μετέχει ως παρατηρητής στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Δείχνει όμως έτοιμος να τα αφήσει όλα αυτά πίσω αρκεί να μη χαλάσει μια συνεργασία που οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι έχουν χαρακτηρίσει ως «ακροδεξιό».

Αδιαφορεί και για το τι πιστεύουν και τι γνώμη έχουν τα στελέχη του. Είναι βέβαιο πως τα οργανωμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν ακούν για Πάνο Καμμένο Το έχουν κατ επανάληψη επισημάνει. Αλλά ακόμη και αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας δεν τους λαμβάνει υπόψη. Τους γυρνά την πλάτη.

Φερόμενος μάλιστα με αλαζονικό τρόπο δηλώνει ότι θα πάει με τον Πάνο Καμμένο τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο που θεωρητικά θα κατατεθεί η συμφωνία των Πρεσπών και ζητά να σταματήσουν οι φωνές της αντίδρασης, ενώ δείχνει να μην τον απασχολεί και το ενδεχόμενο ορισμένοι εκ των προθύμων να του γυρίσουν την πλάτη εξ αιτίας αυτής της στάσης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του την ημέρα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά δήλωνε για τη σχέση Τσίπρα - Καμμένου «στις 24/6/2015 διαπίστωσα ότι οι 2 τους είχαν περισσότερα κοινά απ' όσα ήθελα να πιστέψω. Σήμερα αυτό επιβεβαιώθηκε».

Το ερώτημα είναι ποια είναι αυτά τα κοινά;

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]