Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Πυροβολώντας” την ΕΥΠ και την πατρίδα


Άγνωστες πτυχές του “Κολεγίου”
Οι ΗΠΑ εξουσίαζαν και εξουσιάζουν την Ελλάδα…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή - αρθρογράφου


Στις 9 Μαΐου 2010 στην Κυριακάτικη έκδοση του “Πρώτου Θέματος” ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης υπογράφει ένα άρθρο με τίτλο: “(Παρα)κράτος εν κράτει στην Κατεχάκη”! Το άρθρο νομίζω, πως στηρίζει φανερά τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τον νεοδιορισθέντα τότε, Διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, εκλεκτό του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Παρουσιάζει, τον τότε πανίσχυρο Γεώργιο Παπανδρέου, ως θύμα υποκλοπών και αναφέρεται σε δήθεν σκάνδαλα που έλαβαν χώρα εντός και εκτός ΕΥΠ!

Εκείνο το χρονικό διάστημα, είχε ξεκινήσει ένα αδυσώπητο ανθρωποκυνηγητό κατά πλήθους στελεχών της ΕΥΠ, από απλά στελέχη της Υπηρεσίας, μέχρι και τον τέως Διοικητή της ΕΥΠ Πρέσβη Ιωάννη Κοραντή και τους Υποδιοικητές Σεραφείμ Τσιτσιμπή και Πέτρο Αλυφαντή.

Διώξεις, διώξεις, διώξεις κατά επιφανών στελεχών της ΕΥΠ…

Πάνω από 40 στελέχη της ΕΥΠ, ανεξαρτήτως κομματικών και ιδεολογικών αντιλήψεων, θα διωχθούν από την Διοίκηση Μπίκα. Ο πρώην προϊστάμενος στη Διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών (Κατασκοπεία), Κωνσταντίνος Αγγελάκης, θα υποστεί το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό.

Ωστόσο, οι περισσότερες υποθέσεις έχουν λήξει σήμερα με πανηγυρική αθώωση των εμπλεκομένων ενώ κάποιες κατά του Κώστα Αγγελάκη εκκρεμούν ακόμα στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ. Ξεκαθάρισμα συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων, βόλεμα ημετέρων και άλλα πολλά θα ακουσθούν εκείνες τις ημέρες μεταξύ των δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ...


Κανείς όμως, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, δεν γνώριζε τότε τι παιζόταν πίσω από αυτές τις “δημοσιογραφικές αποκαλύψεις” και το “άνοιγμα” των δικών. Τα τηλεγραφήματα των WikiLeaks δεν είχαν αποκαλυφθεί, η δικαστική πορεία των υποθέσεων ήταν στα “σπάργανα”, και έτσι οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές παρακολουθούσαμε “εν κατόπτρω”, μια ιστορία που έμελε να αποβεί μοιραία για την ΕΥΠ και κατά συνέπεια για την Πατρίδα μας!

Οκτώ και πλέον χρόνια μετά και αφού ακολούθησα αρκετή από τη δικαστική πορεία των υποθέσεων, είδα στοιχεία των δικογραφιών, παρακολούθησα πολυήμερες και πολύωρες δίκες, μίλησα με τους εμπλεκόμενους και τους δικηγόρους που χειρίζονταν τις υποθέσεις, σήμερα μπορώ να παρουσιάσω μια καλύτερη εικόνα.

Πλήρη εικόνα φυσικά δεν θα μπορέσουμε ίσως να αποκτήσουμε ποτέ, αλλά επειδή “καιρός παντί πράγματι”, ήρθε πιστεύω ο καιρός να παρουσιάσω κάποια σπουδαία στοιχεία…

Η υπόθεση “Κολεγίου” στο απόσπασμα…

Στο ρεπορτάζ του κ. Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι από οίκημα ιδιωτικού Κολεγίου, με μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ, παρακολουθείτο ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, πριν αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Οι παρακολουθητές είναι δήθεν μπλεγμένοι με παράνομες “μπίζνες” στα Βαλκάνια, με αγοραπωλησίες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις μέσα από το εσωτερικό της ΕΥΠ και “τρώνε” μυστικά κονδύλια!

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Μαΐου 2010, το θέμα με το Κολέγιο, θα αναπαραχθεί σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Β. Λαμπρόπουλου στο “Βήμα”!

Φωτογραφίζεται ένας επιχειρηματίας, ο κ. Σοφοκλής Κουκουλίτσιος και ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Πριν ακόμα η υπόθεση πάρει την δικαστική οδό, ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, με το που βλέπει την αποκάλυψη του ονόματός του στις κυριακάτικες εφημερίδες, θα προβεί σε μια πράξη που θα αιφνιδιάσει τους διώκτες του!

Στέλνει επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον τότε Διοικητή της Ε.Υ.Π. Κωνσταντίνο Μπίκα, στον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Πρέσβη ε.τ. Ιωάννη Κοραντή, στον τότε Εισαγγελέα - νυν Υπουργό Δικαιοσύνης και τέως Διοικητή Ε.Υ.Π. -Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στον πρώην Α΄ Υποδιοικητή Ε.Υ.Π Σεραφείμ Τσιτσιμπή και στον πρώην Β΄ Υποδιοικητή Ε.Υ.Π. Παναγιώτη Αλυφαντή και στον Κώστα Αγγελάκη.

Αναφέρει τη δράση του για λογαριασμό της ΕΥΠ και ζητεί την προστασία τους. Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινίσω, πως όταν λέμε πράκτορα δεν εννοούμε κάποιον υπάλληλο της ΕΥΠ. Αυτοί ονομάζονται στελέχη. Οι πράκτορες συνήθως έχουν κάποια άλλη δραστηριότητα και συνεργάζονται εν κρυπτώ με τις μυστικές υπηρεσίες!

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη…

Παρακάτω παραθέτω αυτούσιο το κείμενο αυτής της συγκλονιστικής επιστολής:
«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε προ πενταετίας, περίπου, ανώτερα στελέχη της ΕΥΠ με προσέγγισαν στην ΠΓΔΜ όπου δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά (κυρίως στο τομέα της Εκπαίδευσης) και μου πρότειναν να συνεργαστώ με την Υπηρεσία. Επειδή θεωρώ ύψιστη τιμή και χρέος να υπηρετώ την πατρίδα μου, δέχθηκα χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να ζητήσω οιουδήποτε είδους ανταλλάγματα, τουναντίον προσφέροντας κιόλας εξ ιδίων πόρων. Συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια με στελέχη της ΕΥΠ εν γνώσει της ηγεσίας της και με βάση τις κατευθύνσεις και οδηγίες τους έφερα εις γνώση της ΕΥΠ και της Ελληνικής Κυβερνήσεως (ακόμη και εις τα ανώτερα κλιμάκια όπως με διαβεβαίωναν) πληροφορίες από χώρες που επιβουλεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα. Είναι δε γνωστοί σε εσάς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν δραστηριοποιείται κανείς τοιουτοτρόπως.
Στα πλαίσια των κατευθύνσεων και των οδηγιών που δεχόμουν από την Ε.Υ.Π., μου ζητήθηκε όταν επαναδραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά στην Ελλάδα, να χρησιμοποιηθεί το όνομα ιδρυθείσης εταιρείας μου στην ημεδαπή, η οποία όμως δεν δραστηριοποιήθηκε τελικά, ως κάλυμμα για τη λειτουργία Οικήματος Ασφαλείας των στελεχών της. Δέχθηκα φυσικά και αυτή την πρόταση, καλύπτοντας εξ ιδίων στην αρχή τα σχετικά έξοδα και εν αγνοία φυσικά των συνεργατών μου στην εταιρεία. Πρόσφατα μου ζητήθηκε από την ΕΥΠ να κλείσω την εταιρεία και να παύσει η λειτουργία του Οικήματος Ασφαλείας. Το έπραξα και αυτό!
Έτσι και ενώ όλα αυτά τα χρόνια προσέφερα τις υπηρεσίες μου στην πατρίδα, έχοντας την διαβεβαίωση των στελεχών σας ότι δεν θα μαθευτεί το παραμικρό για εμένα, με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο “Βήμα της Κυριακής” της 30ης Μαΐου 2010 δημοσίευμα που με φωτογραφίζει θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου και των παιδιών μου, αλλά εκθέτοντας με και ανεπανόρθωτα σαν επιχειρηματία. Το εν λόγω δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του και στο διαδίκτυο
Ήδη έχω υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά (από τα φληναφήματα και τα ψεύδη χρεοκοπημένων επιχειρηματιών και διαφόρων άλλων που διέρρευσαν στον Τύπο) και οι επιχειρήσεις μου στο εξωτερικό να κλείσουν, αλλά αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι η ασφάλεια εμού και της οικογένειάς μου. Είστε όλοι γνώστες, όπως και όλη η Ελλάδα, του τι συνέβη στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση. Και δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω να επιτραπεί το ίδιο και σε εμένα για να ικανοποιηθούν μικροκομματικά, μικροσυνδικαλιστικά και εκδοτικά οφέλη ορισμένων που μόνο ως επικινδύνους εθνικούς μειοδότες ή προδότες μπορώ να χαρακτηρίσω
Και σας ερωτώ: Ποιες είναι οι συνέπειες για τον επιχειρηματία που προσφέρει υπηρεσίες στην χώρα του; Η οικονομική του εξόντωση; Η ζωή η δική του και των παιδιών του; Δεν ζήτησα και δεν σκοπεύω να ζητήσω αντάλλαγμα για τις προσφερθείσες υπηρεσίες μου αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω να εξοντωθώ ως άνθρωπος δια της πρωτοφανούς διαρροής στον Τύπο των στοιχείων της δράσης μου και της συνεργασίας μου με την ΕΥΠ.
Για τους λόγους αυτούς, ζητώ από εσάς που γνωρίζετε τα έργα μου, την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας ώστε να περιορισθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζημία που έχω ήδη υποστεί. Πρωτίστως όμως ζητώ την παραδειγματική ποινική και διοικητική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην διαρροή της δράσης μου στον Τύπο ως και της αποκάλυψης των πηγών και δικτύων της υπηρεσίας στο εξωτερικό. Εάν αυτό δεν αποτελεί εσχάτη προδοσία και δολοφονική πράξη εναντίον μου, τότε εξηγήστε μου τι αποτελεί;
Κύριοι, αναμένω την απάντησή σας γιατί είναι χρέος σας όχι μόνο να με προστατέψετε, αλλά πρωτίστως να διασφαλίσετε ότι και άλλοι δεν θα έχουν την ίδια τύχη με εμένα»!
Άνδρες που δεν κρύβονται…

Μετά την αποστολή της επιστολής αυτής, θα συμβεί κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στην παγκόσμια ιστορία των μυστικών υπηρεσιών. Ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας πρέσβης ε.τ. κ. Ιωάννης Κοραντής, θα στηρίξει ευθέως τον άνθρωπο που εργάσθηκε κρυφά για την ΕΥΠ και την Πατρίδα του. Ποτέ δεν έχει βγει Διοικητής Υπηρεσίας Πληροφοριών να στηρίξει δημοσίως – εξ όσων θυμόμαστε - άνθρωπο που δεν εργαζόταν φανερά για την Υπηρεσία. Ούτε στην υπόθεση του Στηβ Λάλας.

Έτσι, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και οι Υποδιοικητές Σ. Τσιτσιμπής και Π. Αλυφαντής, δεν κρύφθηκαν ποτέ. Απέδειξαν ότι είναι ηγέτες στις καλές και στις κακές στιγμές. Βγήκαν μπροστά και στήριξαν, τις επιλογές τους και αυτούς που εργάσθηκαν υπό τις διαταγές τους, όπως πρέπει να κάνει ο σωστός Ηγέτης, ο σωστός Statesman!


Μια γενναία απάντηση από τον κ. Ιωάννη Κοραντή…

Το κείμενο της απάντησης του πρέσβη είχε ως εξής:
«Κύριε Κουκουλίτσιε, έλαβα την από 7/6/2010 επιστολή σας και μπορώ να επιβεβαιώσω στο ακέραιο τα όσα διαλαμβάνονται σε αυτήν και να τονίσω όλως ιδιαιτέρως, την ανεκτίμητη συνδρομή σας στην προστασία των εθνικών συμφερόντων μας και στην εκπλήρωση της αποστολής της ΕΥΠ, για όσο διάστημα ήμουν διοικητής της.
Η κακοήθης διοχέτευση στον Τύπο πληροφοριών που άπτονται των σχέσεών σας με την ΕΥΠ και που έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας, μου έχει προκαλέσει θλίψη, αλλά κυρίως οργή.
Είναι προφανές ότι ο σημερινός πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είναι και ο πολιτικά υπεύθυνος για τα όσα απαράδεκτα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της, έχει υποχρέωση να διατάξει την δέουσα έρευνα, να καταλογίσει ευθύνες όπου ανήκουν και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους αυτουργούς της προαναφερθείσας “διαρροής”!
Κοινοποιώ για λόγους τάξεως την παρούσα στους ίδιους αποδέκτες με εκείνους της επιστολής σας»!
Τελικά ζημίωσαν την Πατρίδα και απαξίωσαν την ΕΥΠ…

Οι εξελίξεις μετά είναι ραγδαίες. Ένα από τα καλύτερα δίκτυα συλλογής πληροφοριών στα Βαλκάνια καταστρέφεται. Λίγες ημέρες πριν το ρεπορτάζ, το Κολλέγιο ήταν έτοιμο να λειτουργήσει και στην Κωνσταντινούπολη. Διαφημιζόταν ήδη σε μεγάλη εφημερίδα της γείτονας χώρας. Το βρετανικό ίδρυμα που συνεργαζόταν με το Κολλέγιο διακόπτει τη συνεργασία μαζί του και ο επιχειρηματίας καταστρέφεται οικονομικά! Μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις της ΕΥΠ στα Βαλκάνια καταρρέει…

Η τότε Διοίκηση της ΕΥΠ για να μην φανεί η εμπλοκή της στην διάλυση του δικτύου, θεωρεί ότι θα εξιλεωθεί δια της δικαστικής και δημοσιογραφικής οδού. Ξεκινάει ανηλεή δικαστικό πόλεμο κατά των στελεχών της Υπηρεσίας, θεωρώντας ότι από τη θέση της δεν κινδυνεύει. Έχει εξάλλου και τη στήριξη δημοσιογραφικών κύκλων και του πιο mainstream την περίοδο εκείνη δημοσιογράφου…
Τι μπορεί να πάει στραβά όταν είσαι στην Εξουσία και όταν έχεις στο πλάι σου αυτούς που υποτίθεται ότι μάχονται το Σύστημα, τους δήθεν ανεξάρτητους δημοσιογράφους;

Δεν υπολογίζουν όμως, τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν φοβούνται, δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται όλοι. Υπάρχουν δικαστές ακέραιοι και υπάρχουν άνθρωποι μαθημένοι στις δυσκολίες. Δεν είχε σκεφθεί ο άνθρωπος του γραφείου Κ. Μπίκας, ότι τα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη της ΕΥΠ, που είχαν οργώσει τις εμπόλεμες ζώνες των Βαλκανίων και τη φλεγόμενη Μέση Ανατολή, ότι οι μηνύσεις και ο οικονομικός πόλεμος δεν θα τους λύγιζε τόσο εύκολα…

Κι ας θέλουν κάποιοι να παρουσιάζονται ως “πολεμικοί ανταποκριτές”, αλλιώς είναι στο ξενοδοχείο για τους δημοσιογράφους - εάν καν πηγαίνουν και σε αυτό και δεν παραθερίζουν σε κάποια γειτονική χώρα ή στην ίδια την Ελλάδα - και αλλιώς είναι να είσαι ινκόγκνιτο εν μέσω διασταυρούμενων πυρών…

Έτσι, οι όποιες κατηγορίες του “πολεμικού ανταποκριτή” στο ρεπορτάζ αναφορικά με το θέμα του Κολλεγίου αποδεικνύονται ψευδείς. Η κατηγορία για κακουργηματική απάτη καταρρέει στο στάδιο της ανάκρισης, η κατηγορία για πλαστογραφία καταρρίπτεται και αυτή με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Έδρας.

Ο εκλεκτός της Διοίκησης Μπίκα αρχισυνδικαλιστής της ΕΥΠ Θεόδωρος Σπατιώτης, ο οποίος συχνά - πυκνά απολαμβάνει το καφέ του στις καφετέριες έξωθεν της τέως σχολής Ευελπίδων με τον Κωνσταντίνο Βαξεβάνη, προσπαθούσε ανεπιτυχώς να πείσει για το αξιόποινο των πράξεων του συναδέλφου του.

Σε ερώτηση του δικηγόρου υπεράσπισης Γεώργιου Παπατσώρη, για το πως αυτός ένας απλός υπάλληλος ΔΕ κατηγορίας, ήξερε να μιλήσει για τη δράση του επιχειρηματία με το Κολλέγιο και την υπηρεσία, από τη στιγμή που δεν υπηρετούσε στην διεύθυνση Κατασκοπείας, δεν μπορούσε να δώσει πειστική απάντηση.

Τελικά δεν υπήρχαν μυστικά κονδύλια, δεν φαγώθηκαν λεφτά, δεν εξαπατήθηκε κανείς; Φαγώθηκε όμως, μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις της ΕΥΠ στα Βαλκάνια, κινδύνευσαν ζωές και κάποιοι καταστράφηκαν οικονομικά. Παρόλα αυτά, η τότε Διοίκηση της ΕΥΠ δεν το βάζει κάτω. Παράλληλα εξάλλου, όπως προαναφέραμε, είχε ξεκινήσει και άλλες διώξεις κατά των στελεχών της ΕΥΠ. Υπήρχαν και άλλες δράσεις επωφελείς για την χώρα, που έπρεπε άμεσα να καταστραφούν. Τα “αποκαλυπτικά ρεπορτάζ” και οι μηνύσεις θα συνέβαλαν σε αυτό.


Οι ΗΠΑ πάντα εξουσίαζαν την Ελλάδα μας ελέω ολίγιστων κυβερνητών…

Για το τέλος του σημερινού άρθρου μου, άφησα το τηλεγράφημα - τελεσίγραφο της 15ης Φεβρουαρίου 2006 του Αμερικάνου πρέσβη στην Ελλάδα (Charles P. Ries) προς τους προϊσταμένους του στην Ουάσιγκτον:
«Η άλλη αλλαγή κλειδί για εμάς και τα συμφέροντά μας είναι η αντικατάσταση του Γιώργου Βουλγαράκη από τον Βύρωνα Πολύδωρα, στο Υπ. Δημοσίας Τάξης. Ο Βουλγαράκης τους τελευταίους μήνες είχε απομακρυνθεί από τις φιλοαμαερικανικές του θέσεις και δεν ήταν συνεργάσιμος, και φαίνεται να αναλώθηκε περισσότερο στις κάμερες και λιγότερο στην αποτελεσματικότητα. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κυριαρχούνται από “απομεινάρια” του ΠΑΣΟΚ, πολλοί από τους οποίους είναι δυσαρεστημένοι με τον προκάτοχο του Πολύδωρα, τον Βουλγαράκη, και είναι επιρρεπείς στις διαρροές»!...
Προς την αμερικανική πρεσβεία εννοείται…

Παρακάτω το τηλεγράφημα
SUBJECT: GREEK PM NAMES NEW CABINET
Reference id: 06ATHENS437
Origin: Embassy Athens
Time: Wed, 15 Feb 2006 15:24:00 UTC
Classification: CONFIDENTIAL
the other key change from our standpoint is the replacement of George Voulgarakis by Vyron Polydoras at the Ministry of Public Order. Voulgarakis in recent months has veered from his previous cooperative, pro-American attitudes, and throughout his MPO term seemed consumed more by the cameras than effectiveness and follow-through… That said, the MPO is laced with PASOK holdovers, many already disgruntled with Polydoras' predecessor Voulgarakis, and prone to leaks.
Έτσι, παρά τις αναφορές στελεχών της ΕΥΠ, παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις Ελλήνων βουλευτών, όπως του κ. Νίκου Νικολόπουλου, ούτε η ανεξάρτητη και “τυφλή” Ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε η ΕΥΠ, έχουν διατάξει κάποια έρευνα γι αυτό…
Οι λόγοι προφανείς, θα πείτε;
Και βεβαίως, θα ισχυριστείτε, αφού προφανώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα αν Έλληνες κρατικοί υπάλληλοι είναι σμπίροι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών…

Μετά ταύτα επανέρχομαι…

Επικοινωνία με τον συντάκτη egerssi@otenet.gr
Έγερσις
Εφημ. Ελεύθερη ΏραΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]