Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνος Καμμένος: «Ο Σόρος πίσω από το συμβόλαιο εναντίον μου»!


Ξέσπασμα Καμμένου κατά του διεθνούς κερδοσκόπου για τα εις βάρος του πυρά! Τι ξεκαθάρισε για «plan b» και Πρέσπες

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, ο Πάνος Καμμένος έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον επέκριναν για το εναλλακτικό σχέδιο στο Σκοπιανό που παρουσίασε στους Αμερικανούς αξιωματούχους και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τη συνεργασία των δύο κομμάτων, αλλά και το θέμα των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, μάλιστα, ότι συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο εκτελεί «συμβόλαιο» σε βάρος του, υποδεικνύοντας ότι πίσω απ' αυτό κρύβεται ο Τζορτζ Σόρος.
«Για τον Τζ. Σόρος, που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια εδώ και δεκαετίες σε όλες τις αλυτρωτικές οργανώσεις των Σκοπιανών, δεν μιλά κανένας. Τον Σόρος, που συκοφαντούσε την Ελλάδα παρουσιάζοντάς την ως “μπαμπούλα” των Βαλκανίων. Και θα δείτε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα» 
είπε, μεταξύ άλλων, κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ξεσηκώνει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στις τράπεζες, «που έδωσαν δάνεια το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε ΜΜΕ χωρίς εγγυήσεις».

Για το «plan b», ο υπουργός Αμυνας είπε στην ΕΡΤ ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε την εναλλακτική πρόταση, αλλά «δεν την έχει εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική» και πήρε την υπόθεση πάνω του, προσθέτοντας ότι «ως κυβερνητικός εταίρος εξήγησα πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μας βρίσκει σύμφωνους» και «δεν θα την ψηφίσω όταν έρθει στη Βουλή».


Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι όσο ήταν στις ΗΠΑ δεν επικοινώνησε με τον Αλ. Τσίπρα και σημείωσε πως με τον πρωθυπουργό «έχουμε έντιμη σχέση και ποτέ σε αυτήν δεν μπήκε άλλος παρονομαστής, παρά μόνο η καλή βούληση και η πολιτική θέληση».

Θέμα πλειοψηφίας

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει διαζύγιο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα δημοκρατικά κόμματα η πλειοψηφία αποφασίζει. Εάν η πλειοψηφία των δύο κομμάτων αποφασίσει ότι πρέπει να υπάρξει διαζύγιο, θα υπάρξει διαζύγιο».

Επεσήμανε, πάντως, ότι, μέχρι να έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, «και παραμένουμε στην κυβέρνηση και τη στηρίζουμε». Δηκτικά δε επεσήμανε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι Σαλβίνι», θέλοντας να απαντήσει και στις επικρίσεις για το Προσφυγικό. Για την πρότασή του σχετικά με τις αμερικανικές βάσεις απάντησε ότι «δεν ερχόμαστε να ανατρέψουμε το “έξω οι βάσεις του θανάτου”», υπενθυμίζοντας αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας.
Έγινε πιο συγκεκριμένος για το τι έχουν ζητήσει οι Αμερικανοί σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Βόλο, ενώ μίλησε για ενίσχυση των συμμαχικών δυνάμεων στην Κάρπαθο ως εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ της NASA.
«Νομίζετε ότι ο υπουργός Άμυνας σχεδιάζει πολεμικά σχέδια και τα περνάει έξω; Υπάρχει συνεννόηση με τις Ε.Δ., παρουσιάζονται στο ΚΥΣΕΑ και εγκρίνονται ή απορρίπτονται»
τόνισε.
«Στην πολιτική εκλέγομαι 14 φορές με σταυρό. Στην πολιτική δεν είμαι ούτε για να επιβιώσω ούτε γιατί είμαι επαγγελματίας. Ούτε σε ψηφοδέλτια Επικρατείας θα βρεθώ ούτε θα προδώσω ποτέ τους ΑΝ.ΕΛ.» 
κατέληξε, αφήνοντας σαφώς αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος επιμένει ότι χωρίς την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να υπάρξει ουδεμία λύση.

Σαν ξεκούρδιστη μπάντα


Hταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος, κατά το κοινώς λεγόμενο. Διότι όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κυβερνητικό στρατόπεδο θυμίζουν ξεκούρδιστη μπάντα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Εδώ που έφτασαν, εάν δεν μπορούν να κυβερνήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους, οφείλουν να απευθυνθούν στον λαό. Το να μαχαιρώνονται δημόσια -ή μη- δείχνει ότι το «love story» της συγκυβέρνησης πάει για σκληρό διαζύγιο.

Σήμερα ο πρωθυπουργός συγκαλεί το υπουργικό του συμβούλιο. Ακόμη και εάν κηρύξει σιωπητήριο, λειτουργώντας ως «σύμβουλος γάμου», η κρεβατομουρμούρα θα συνεχιστεί. Και αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για κάποιους που αγαπήθηκαν... πολύ.

Νίκος Ελευθερόγλου
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πανουλη, δεν απαντας στο πιο σημαντικο ερωτημα:

    Στο "plan b" τα Σκοπια πως θα αποκαλουνται;

    Δεν μπορει απο την μια να εισαι κατα της συνθετης ονομασιας και απο την αλλη να υποστηριζεις

    συνθετη ονομασια των συμφεροντων των ΗΠΑ!

    Πως το επιτρεπει ο ..."πατριωτισμος" σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να μοιάζατε του Σαλβίνι, δεν τον φτάνετε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι και ξέρεις Πάνο τι πιστεύουμε; παίζετε θέατρο και είστε κακοί ηθοποιοί.Την προσοδοφόρα καρέκλα δεν την αποχωρίζεστε εύκολα, που θα την ξαναβρείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]