Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «δικαστήρια του λαού» στην Σοβιετική Ένωση και στο Γ’ Ράιχ


Του Θόδωρου Σκυλακάκη

Νόμος είναι το δίκιο του Πολάκη. «Θα κερδίσουμε (σ.σ. τις εκλογές) αν βάλουμε κάποιους φυλακή» είπε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους συντρόφους του της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ… Η ωραία ιδέα των δικαστηρίων του κόμματος, που «είναι ένα με το λαό»-δεν είναι όμως καινούρια. Την εφάρμοσαν στην πράξη πολλές δεκαετίες πριν τόσο οι Σοβιετικοί του Στάλιν όσο και το Γ’ Ράιχ του Χίτλερ. Αξίζει να θυμηθούμε σύντομα την ιστορία τους για να καταλάβουμε πως λειτουργεί το σύστημα αυτό των «δικαστηρίων του λαού».

Ξεκινάμε με τους Σοβιετικούς μια που προηγήθηκαν ιστορικά. Η ιδεολογία του κόμματος ήταν από την αρχή εχθρική προς την έννοια του νόμου, μια που στο ιδανικό κομμουνιστικό καθεστώς το κράτος και όλοι του οι θεσμοί θα ατροφούσαν σταδιακά μέχρι εξαφανίσεως. Στο ενδιάμεσο ο νόμος είχε μία μόνο χρησιμότητα. Να υπηρετεί την πολιτική του κόμματος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνταν ενίοτε τα δικαστήρια, άλλοτε όμως αρκούσε απλώς η απόφαση της μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος για να σε στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα ή την Σιβηρία.


Το καθεστώς κατήργησε τον θεσμό των ενόρκων, που υπήρχαν στην τσαρική Ρωσία και καθιέρωσε ένα Τριμελές δικαστήριο, το «δικαστήριο του λαού», με έναν «δικαστή του λαού», που συνήθως οριζόταν από την ιεραρχία του κόμματος και δύο προσεκτικά επιλεγμένους «εκπροσώπους του λαού». Οι υποθέσεις με πολιτική σημασία ειδικότερα υπάγονταν στο λεγόμενο «τηλεφωνικό νόμο». Δηλαδή οι αποφάσεις υπαγορεύονταν στους «δικαστές» τηλεφωνικά από τα γραφεία του κόμματος. Στην πρώτη φάση η καταδίωξη των εχθρών του καθεστώτος γινόταν κατά κανόνα εκτός του δικαστικού συστήματος. Από τα μέσα της δεκαετίας του 30 όμως το σύστημα «εξελίχθηκε» και πλήθος νέα αδικήματα «αντεπαναστατικής συμπεριφοράς» προστέθηκαν στον ποινικό κώδικα, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στη Γερμανία του τρίτου Ράιχ υπήρχε επίσης το «δικαστήριο του λαού». Συστήθηκε το 1934 με διαταγή του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ, λόγω της δυσαρέσκειας του για το αποτέλεσμα της δικής για το κάψιμο του Ράιχσταγκ, που αποτέλεσε και την αφορμή για την τελική κατάλυση της Γερμανικής δημοκρατίας. Δίκη που είχε οδηγήσει στην αθώωση όλων -πλην ενός- των κατηγορουμένων. Το «δικαστήριο» ασχολείτο με κάθε είδους πολιτικό αδίκημα, περιλαμβανομένης και της ηττοπάθειας εις βάρος του Ράιχ. Για λόγους «επιτάχυνσης της δικαιοσύνης» κατέληγε πολλές φορές σε απόφαση, συνήθως στην ποινή του θανάτου, σε λιγότερο από μια ώρα, χωρίς να ασχολείται με «περιττές διαδικασίες» όπως η παρουσίαση στοιχείων και επιχειρημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων και των διωκτικών αρχών. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου λειτουργούσε κατά κανόνα και ως εισαγγελέας απαγγέλλοντας τις κατηγορίες και εξέδιδε άμεσα και την απόφαση, με τον συνήγορο της υπεράσπισης να μένει συνήθως σιωπηλός σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τεχνογνωσία λοιπόν υπάρχει λαμπρή για τα «δικαστήρια του λαού». Δεν γνωρίζουμε όμως αν το εκλεκτό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ την γνωρίζει στις λεπτομέρειές της. Οπότε το συγκεκριμένο άρθρο έχει και επιμορφωτικό χαρακτήρα…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Συνέχεια
    Τι γνωρίζαμε για τα εγκλήματα του κομμουνισμού; Τι θέλαμε να γνωρίζουμε; Γιατί έπρεπε να περιμένουμε το τέλος του αιώνα για να αποκτήσει αυτό το ζήτημα την υπόσταση του αντικειμένου της επιστημονικής έρευνας; Μια και είναι πασίδηλο πως η μελέτη της σταλινικής και γενικότερα κομμουνιστικής τρομοκρατίας, συγκρινόμενη με τη μελέτη των ναζιστικών εγκλημάτων, έχει καθυστερήσει υπερβολικά, έστω κι αν στην Ανατολή οι μελέτες πολλαπλασιάζονται.

    Δεν μπορεί να μην μας εντυπωσιάσει σε αυτό το σημείο μια έντονη αντίθεση. Οι νικητές του 1945 τοποθέτησαν δικαίως το έγκλημα - και ιδιαιτέρως τη γενοκτονία των Εβραίων - στο κέντρο της καταδίκης του ναζισμού. Πολυάριθμοι ερευνητές σε όλον τον κόσμο εργάζονται δεκαετίες τώρα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Χιλιάδες βιβλία τού έχουν αφιερωθεί, δεκάδες ταινίες, μερικές από τις οποίες πολύ δημοφιλείς (Η εκλογή της Σοφί, Η λίστα του Σίντλερ κ.λπ.). 0 Ραούλ Χίλμπεργκ, για να μην αναφέρουμε παρά μονάχα αυτόν, έχει επικεντρώσει το μεγαλύτερο έργο του στις μεθόδους θανάτωσης των Εβραίων στο Τρίτο Ράιχ18.

    Ωστόσο, παρόμοια διαβήματα δεν υφίστανται πάνω στο ζήτημα των εγκλημάτων του κομμουνισμού. Ενώ τα ονόματα του Χίμλερ ή του Αιχμαν είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο ως σύμβολα της σύγχρονης βαρβαρότητας, αυτά του Ντζερζίνσκι, του Γιάγκοντα, του Γιεζόφ αγνοούνται από τη μεγάλη πλειοψηφία. Κι όσον αφορά τον Λένιν, τον Μάο, τον Χο Τσι Μινχ, ακόμη και τον Στάλιν, εξακολουθούν να έχουν δικαίωμα σε ένα σεβασμό που μας ξαφνιάζει. Ένας γαλλικός κρατικός οργανισμός, το Λόττο, είχε την αναισθησία να συμπεριλάβει τον Στάλιν και τον Μάο σε μια διαφημιστική του καμπάνια! Ποιος θα τολμούσε να χρησιμοποιήσει τον Χίτλερ ή τον Γκαίμπελς σε μια τέτοια επιχείρηση;
    ....

    Γιατί, όμως, η επίδραση που ασκούν οι μαρτυρίες για τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην κοινή γνώμη είναι τόσο αδύναμη;

    Γιατί αυτή η αμήχανη σιωπή των πολιτικών;

    Και, προπάντων, γιατί η σιωπή των πανεπιστημιακών σχετικά με την κομμουνιστική καταστροφή που αφορούσε εδώ και ογδόντα χρόνια το ένα τρίτο περίπου του ανθρώπινου γένους σε τέσσερις ηπείρους;

    Γιατί αυτή η ανικανότητα να τοποθετηθεί στο κέντρο της ανάλυσης του κομμουνισμού ένας παράγοντας τόσο ουσιώδης όπως το έγκλημα, το συστηματικό έγκλημα, το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας;

    Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδυναμία κατανόησης; Ή μήπως πρόκειται μάλλον για μια εσκεμμένη άρνηση να γνωρίσουμε, για ένα φόβο να καταλάβουμε;

    Οι αιτίες αυτής της απόκρυψης είναι πολλές και περίπλοκες....

    http://www.zougla.gr/blog/article/479633

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λίμπεραλ υπέρμαχοι της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης λογικό να θέλουν να αποκρύψουν τα εγκλήματα των ΚΡΥΦΟ ομοϊδεατών τους λένιν τρότσκι και αναφέρονται παντού και πάντα ΜΟΝΟΝ στον στάλιν!
    Ετσι γίνεται ο αποπροσανατολισμός και ο λαός τους θεωρεί δεξιούς η έστω φιλελεύθερους αντικομμουνιστές!!! Πέρασαν και δεν ακούμπησαν! Οι εκπρόσωποι των γαλάζιων και πράσινων κομμουνιστών ,νομίζουν πως ακόμα κοιμόμαστε με τα τσαρούχια και έρχονται για να μας διαφωτίσουν. Να μας δείξουν τον ορθό πολιτικώς δρόμο!
    Η τέλεια στημένη παγίδα για τους αφελείς χρήσιμους ηλιθίους κατά μαρξ!

    Οι δήθεν πολέμιοι του κομμουνισμού λίμπεραλ που μας λένε ευθαρσώς πως απαγορευόταν η δημιουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Σοβιετική ένωση.
    Ετσι το μυαλό του μέσου ανθρώπου οδηγείται να πιστέψει πως όλα ήσαν κρατικά. Ανήκαν δηλαδή στο Ρωσικό έθνος όπως π.χ. η ΔΕΗ και ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ επί Παπαδόπουλου!!!!!!
    Ουδέν αναληθέστερον.
    Γιατί δεν μας λένε πόσες Αμερικάνικες Αγγλικές και Γερμανικές ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ υπήρχαν στην Σοβιετική ένωση οι οποίες έγιναν υπο την μορφή των επενδύσεων;;;;
    Οπως ακριβώς επιζητούν οι λιμπεραλ να κάνουν ΚΑΙ σήμερα στην Ελλάδα μας οι ξένοι!!!
    Γιατί δεν μας λένε πόσοι γηγενείς σκλάβοι δούλευαν σε αυτές τις υπό κομμουνιστικό καθεστώς πολυεθνικές;;;
    Σκλαβοι στην κυριολεξία! Και όποιος γηγενής σκλάβος αντιδρούσε και απεργούσε
    επί κομμουνιστή λένιν ;

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ...
    Οι κινητοποιήσεις είχαν αρχίσει τις πρώτες μέρες του Μαρτίου για λόγους ταυτοχρόνως οικονομικούς - οι πολύ χαμηλές νόρμες ανεφοδιασμού - και πολιτικούς - η σύλληψη μελών των σοσιαλιστών - ωστόσο η απεργία πήρε άσχημη τροπή στις 10 Μαρτίου, όταν το 45ο Σύνταγμα πεζικού αρνήθηκε να ανοίξει πυρ κατά των εργατών που παρήλαυναν στο κέντρο της πόλης. Αφού ενώθηκαν με τους απεργούς, οι στρατιώτες κατέλαβαν την έδρα του κόμματος των μπολσεβίκων σκοτώνοντας αρκετούς από τους τοπικούς ιθύνοντες.

    Ο Σεργκέι Κίροφ, πρόεδρος της επαναστατικής στρατιωτικής επιτροπής της περιοχής, διέταξε τότε «την αμείλικτη εξόντωση των Λευκών παρασίτων με κάθε τρόπο».

    Τα στρατεύματα παρέμειναν πιστά στο καθεστώς και τα αποσπάσματα της Τσεκά απέκλεισαν κάθε είσοδο της πόλης, προτού αναλάβουν τη μεθοδική της ανακατάληψη. Όταν οι φυλακές ξεχείλισαν, ο στασιαστές και οι απεργοί φορτώθηκαν σε βάρκες κι από κει τους πέταξαν κατά εκατοντάδες,

    με μια πέτρα στο λαιμό, στον Βόλγα.

    Από τις 12 μέχρι τις 14 Μαρτίου, oι μπολσεβίκοι εκτέλεσαν και έπνιξαν κάπου δύο με τέσσερις χιλιάδες απεργούς και στασιαστές. Μετά τις 15, εξαπολύθηκαν διωγμοί κατά των «μπουρζουάδων» της πόλης, με το πρόσχημα ότι είχαν «εμπνεύσει» τη συνωμοσία των «Λευκοφρουρών», των οποίων οι απεργοί και οι στασιαστές στρατιώτες δεν αποτελούσαν παρά την εμπροσθοφυλακή.

    Για δυο ολόκληρες μέρες, τα πλουσιόσπιτα των εμπόρων του Άστραχαν λεηλατήθηκαν, οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν. Συνολικά, στο διάστημα μιας εβδομάδας 3.000 έως 5.000 άτομα εκτελέστηκαν ή πνίγηκαν.

    Ο αριθμός των κομμουνιστών που σκοτώθηκαν και ενταφιάστηκαν με μεγάλες τιμές στις 18 Μαρτίου - επέτειο της Κομμούνας του Παρισιού, όπως τόνισαν οι αρχές - ανήλθε σε 47.

    Για μεγάλο διάστημα, το μακελειό του Αστραχάν θεωρείτο ένα απλό επεισόδιο του πολέμου μεταξύ Κόκκινων και Λευκών σήμερα, κάτω από το φως των στοιχείων των διαθέσιμων αρχείων, αποκαλύπτεται η πραγματικότητα: επρό κειτο για τη μεγαλύτερη σφαγή εργατών στην οποία προέβη η μπολσεβίκικη εξουσία πριν από την αντίστοιχη της Κροστάνδης
    ...
    http://www.zougla.gr/blog/article/479633

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝΟΥΠΩ ΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ , ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΣΘΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΘΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΑΕΥΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ...ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ...ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ!
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ!!!

    ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΑΘΩΑ ΑΥΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ;
    ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ!
    ΕΤΣΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΕΞΩ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΖΥΓΟ!
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΊΠΟΤΑ!

    Ιδού τα όσα είπε ο Βούτσης:

    «Σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούμε το ΚΚΕ από μια κυβερνητική συνεργασία. Είναι θέμα της ίδιας της ηγεσίας του ΚΚΕ πώς βλέπει τα πράγματα για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε μια σύγκληση με τις δυνάμεις της αριστεράς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κομμουνσιμός προηγήθηκε τουλάχιστον 100 χρόνια πριν να κάνει την εμφάνιση του ο φασισμός και ο ναζισμός. Πόσους αποτυχημένους πολέμους είχαν εξαπολύσει οι κομμουνιστές εναντίον των Ευρωπαϊκών εθνών κατά την διάρκεια του 19ου αιώνος; Πάρα πολλούς και με πάρα πολλά θύματα. Αυτά κανείς “””δεν τα θυμάται.”””;;;;

    Οι Γερμανοί και οι Ιταλοί κήρυξαν τον πόλεμο εναντίον ξένων κρατών.
    Όπως ακριβώς έχουν κάνει στο παρελθόν και οι Τούρκοι εναντίον μας οι Γάλλοι Άγγλοι Αμερικανοί και άλλοι έναντι πολλών άλλων εθνών!
    Όπως ακριβώς έκανε πριν κάποια χρόνια η “δημοκρατία” εναντίον της Σερβίας.
    Όπως κάνει και σήμερα η “δημοκρατία” εναντίον της Συρίας.
    Όπως ....
    Πρώτη φορά κάποιο κράτος επιτίθεται σε κάποια άλλα;

    Οι κομμουνιστές ποίον ακριβώς πολέμησαν και εναντίον ποίων ακριβώς εξαπέλυσαν την δολοφονική τους μανία;
    Μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό και τον κομμουνισμό που αποσιωπάται εντέχνως είναι πως οι μεν Γερμανοί δολοφονούσαν ευρισκόμενοι σε πόλεμο , οι δε κομμουνιστές που προηγήθηκαν όχι μόνο δολοφονούσαν μαζικά ΑΛΛΑ και ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ τα θύματα τους πριν τα εκτελέσουν (με τις πιο φρικιαστικές απάνθρωπες μεθόδους ,τις οποίες νούς φυσιολογικού ανθρώπου Του Θεού αδυνατεί να επινοήσει όπως π.χ. να ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ τους!
    Ας μας δώσει κάποιος γραπτές μαρτυρίες για τέτοιου είδους ναζιστικές πρακτικές, μόνο και μόνο διότι δεν δεχόμασταν π.χ. να απαρνηθούμε την Χριστιανική ορθόδοξη πίστη μας όταν μας είχαν κατακτήσει οι Ιταλοί φασίστες και οι ναζί Γερμανοί!
    Εννοείται πως καμία δικαιολογία δεν έχουν οι Γερμανοί και οι Ιταλοί για όσα εναντίον άλλων εθνών διέπραξαν. Αυτό είναι αυτονόητο και ΠΟΛΥκαταδικασμένο.
    Δεν χρειάζεται να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια για να μην μας πουν φασίστες ναζιστές οι σημερινοί αριστεροί μεταρρυθμιστές που ΚΑΙ μας ΚΑΤΑληστεύουν ΚΑΙ μας γενοκτονούν!

    Και όλα αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας γιατί τα διέπρατταν οι κομμουνιστές;
    Γιατί οι γηγενείς πολίτες (π.χ. οι Χριστιανοί ορθόδοξοι Ρώσοι ) αντιδρούσαν σε όλες αυτές τις κοινωνικές και φοροληστρικές “μεταρρυθμίσεις” που τους επέβαλαν οι αριστεροί (λένιν τρότσκι ντζερζίνσκι, του γιάγκοντα, του γιεζόφ) ΓΙΑΤΙ όλοι αναφέρουν ΜΟΝΟΝ τον στάλιν;) στις οποίες ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ μεταρρυθμίσεις “””εξαιτίας του χρέους””” αντιδρούμε και εμείς.
    Όλα όσα άρχισε να εφαρμόζει ο λένιν και ο τρότσκι στην Χριστιανική ορθόδοξη Ρωσία ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προσπαθούν να εφαρμόσουν και τώρα σε εμάς για αρχή και έπονται όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί και αυτοί εξαιτίας του χρέους που έχουν συσωρεύσει.
    Τίποτα δεν άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα. Και σήμερα όποιος έθνος αντιδρά στην σκλαβιά του το χαρακτηρίζει η σοβιετική κομμουνιστική Ευρωπαϊκή ένωση φασιστικό και ναζιστικό!
    Σαν να μην πέρασε μια ημέρα...


    ΜΑΥΡΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
    ...
    Περνώντας στο ιστορικό επίπεδο, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Φασισμός δεν αναδύθηκε από μόνος του και αυθόρμητα, λόγω της ιδιότροπης θέλησης των ιδρυτών του ή ως μία μεταφυσική οντότητα που εμφανίστηκε από το υπερπέραν. Ο Φασισμός γεννήθηκε ως απάντηση ή όπως λέτε εσείς οι αριστεροί: ως αντίδραση σε αυτό που προηγήθηκε. Δηλαδή, την αποτυχία μιας κυρίαρχης τάξης με το σύστημα εξουσίας της και την απειλή μιας μπολσεβικικής επανάστασης που ήθελε να ανατρέψει τις παραδόσεις μιας κοινωνίας.
    ...
    http://theodotus.blogspot.com/2018/10/blog-post.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ...
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;
    ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ!
    ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΡΟΤΣΚΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ!!!

    Κάποιος δεν μιλούσε και τον θάψαν ζωντανό . (Του Λαού) .

    ΤΟ 1917 ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙ ΛΕΝΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ!!!

    ΟΙ ΛΙΜΠΕΡΑΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΔΑΕΙΣ ΑΠΛΟΙ ΕΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΙΣΤΡΟΡΙΚΟΙ;;;
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ...ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ...ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ...!!!

    ΤΟ 1 9 1 7

    “Σε διάστημα λίγων ημερών η Επιτροπή εισήγαγε δύο έννοιες εξαιρετικά επίφοβες: αυτή του «εχθρού του λαού» και εκείνη του «υπόπτου».

    Στις 28 Νοεμβρίου (10 Δεκεμβρίου) , η κυβέρνηση θεσμοποίησε την έννοια του «εχθρού του λαού».

    Ένα διάταγμα, που το υπέγραφε ο Λένιν,

    καθόριζε ότι «τα μέλη των διευθυντικών οργάνων του συνταγματικού-δημοκρατικού κόμματος, ενός κόμματος των εχθρών του λαού, τίθενται εκτός νόμου και υπόκεινται σε άμεση σύλληψη και παραπομπή ενώπιον των επαναστατικών δικαστηρίων»

    (ΩΡΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!!!)

    Τα δικαστήρια αυτά είχαν συσταθεί με το «υπ’ αριθμόν 1 διάταγμα περί δικαστηρίων». Σύμφωνα με το παραπάνω κείμενο καταργούνταν όλοι οι νόμοι που βρίσκονταν «σε αντίφαση με τα διατάγματα της εργατικής και αγροτικής κυβέρνησης, καθώς και με τα πολιτικά προγράμματα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και του σοσιαλεπαναστατικού κόμματος».

    Εν αναμονή της σύνταξης καινούργιου ποινικού κώδικα, παρεχόταν στους δικαστές η απόλυτη ευχέρεια να κρίνουν την ισχύ της υπάρχουσας νομοθεσίας «σε συμφωνία με την επαναστατική νομιμότητα και τάξη πραγμάτων», έννοια τόσο ασαφή που επέτρεπε κάθε μορφής κατάχρηση.

    (Μανιτάκης κατά Θάνου: Απίστευτη και αντισυνταγματική η πρότασή
    www.iefimerida.gr/.../manitakis-kata-thanoy-apisteyti-kai-antisyntagmatiki-i-protasi-ti...
    26 Ιαν 2017 - Μανιτάκης κατά Θάνου: Απίστευτη και αντισυνταγματική η πρότασή της ... αφορά μεν τους δικαστές για ένα ζήτημα συνταγματικής πολιτικής, ..

    ΠΑΣΑ ΟΜΟΙΟΤΗΣ...)


    Ανάμεσα στο πλήθος των επαναστατικών δικαστηρίων ξεχώριζε ένα «επαναστατικό δικαστήριο για θέματα του τύπου», επιφορτισμένο να κρίνει τα παραπτώματα του τύπου και να αναστέλλει κάθε έκδοση που «τυχόν θα σκορπούσε ταραχή στην κοινή γνώμη δημοσιεύοντας εσκεμμένα πλανημένες ειδήσεις»7.

    (ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΗΣΜΠΟΥΚ και ΤΟ ΓΙΟΥΤΟΥΜΠ!!!
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ...ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ!

    (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΛΙΜΠΕΡΑΛ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΑΝ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ...

    Είναι αδύνατον να μάθεις κάποιον ντροπή , με αυτήν πρέπει να γεννηθείς . (Πόπλιος Σύρος) .)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]