Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γ. Κοντογιώργης: Οι πολίτες πρέπει να σκέφτονται με όρους 21ου αιώνα


Άλλο Δημοκρατία κι άλλο Κοινοβουλευτική Μοναρχία Οι πολίτες που απαρτίζουν τα έθνη στον 21ο αιώνα, θα πρέπει να σκεφτούν ότι το πρόταγμα έναντι της παγκοσμιοποίησης της Διεθνούς των Αγορών, θα πρέπει να είναι μια άλλη διακυβέρνηση, όπου τις αποφάσεις δεν θα τις λαμβάνει ο ένας, στο όνομα της νομιμοποίησης μέσω της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, αλλά όλοι μέσω θεσμικών αλλαγών όπου η αντιπροσώπευση θα έχει την σφραγίδα όλων, με ανακλητότητα, λογοδοσία και άμεση Δημοκρατία, που είναι κάτι διαφορετικό από την κοινοβουλευτική μοναρχία, όπως έχει καταντήσει στις μέρες μας το σύστημα διακυβέρνησης.

Αυτό τόνισε ο καθηγητής στο Πάντειο Γιώργος Κοντογιώργης , μιλώντας στον 98.4. Ο κ. Κοντογιώργης, με αφορμή την επικαιρότητα με την Συμφωνία των Πρεσπών ή την ρήξη των σχέσεων Φαναρίου και Πατριαρχείου Μόσχας, αναφέρθηκε στη «ετικέτα» με «-ισμούς» που προσδίδεται με ευκολία σε κάθε αντίδραση στη λογική της διεθνούς των αγορών, με στόχο την υπονόμευση της κάθε αντίστασης στη λογική της ομογενοποιημένης σκέψης.







Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]