Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν η παράνοια και η ιδεοληψία συναντηθούν με την εξουσία



Γ. Κυρίτσης: «Φοιτητικές διαδικασίες» 
ο εγκλωβισμός των πανεπιστημιακών 


Ως... «φοιτητικές διαδικασίες» χαρακτήρισε ο Γιώργος Κυρίτσης τον εγκλωβισμό των 30 πανεπιστημιακών από 50 φοιτητές στο κτίριο της Συγκλήτου σήμερα το πρωί.

«Φοιτητικές διαδικασίες, υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει ότι πιστεύεις πως «είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Όσον αφορά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για αμερικανικές βάσεις σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης παρατήρησε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και οι ψηφοφόριο της αριστεράς είναι εκπαιδευμένοι να το κοιτάζουν ιστορικά και στρατηγικά. Ιστορικά ο Καμμένος δεν εμπόδισε καμία από τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, και στρατηγικά το μείζον του να ολοκληρώσει το σχέδιό της η κυβέρνηση προηγείται των τριβών».

Με αφορμή τη δήλωση του Παύλου Πολάκη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές αν βάλει ορισμένους στη φυλακή», ο Γ. Κυρίτσης είπε πως η «αντιμετώπιση των νταβατζήδων βρίσκεται ακόμα εν εξελίξει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό. Αυτό που θα ευνοούσε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος να πιστέψει ότι αντιμετωπίζει τη διαφθορά και δεν είναι ίδιος με τους άλλους. Εξάλλου το 80% των αποφάσεων της Δικαιοσύνης δεν είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».
Ωστόσο αποδοκίμασε τη δήλωση Πολάκη αναφέροντας πως «λέγονται πολλά τέτοια, κακώς λέγονται, κακώς εμπλέκονται οι άνθρωποι τόσο προσωπικά σε ζητήματα πολιτικής».


Κι επειδή αναφορά στον κύριο Κυρίτση (εξέχων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορεί επ' ουδενί να θεωρηθεί "προσωπική άποψη", θα πρέπει να καταστεί σαφές πως οι διάφορες κατά βούληση ερμηνείες επί γεγονότων από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποσαφηνίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε από την Ιστορία που καταγράφει το ιστορικό γεγονός, στην Ιστορία που ερμηνεύει το ιστορικό γεγονός... Κι επειδή τίθεται θέμα ερμηνείας, θα πρέπει να καταστεί σαφές ποιοί είναι οι παράγοντες που ισχύουν επί της ερμηνείας. Επιστημονικοί, πολιτικοί, οικονομικοί ή άλλοι;

Πέρα από τα τσιτάτα που επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της εξουσίας, στερείται οποιουδήποτε ικανού επιστημονικού επιχειρήματος για να υποστηρίξει τις θέσεις του... Θέσεις, οι οποίες λίαν προσφάτως αποσαφηνίσθηκαν με την φράση του Βούτση "πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα παντός καιρού". Θέσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη νομή της εξουσίας και την επιβολή ιδεοληπτικών ακροτήτων που ικανοποιούν τους στόχους της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της μετατροπής των λαών και των εθνών σε ανθρώπινες ελεγχόμενες μάζες τις οποίες θα εξουσιάζει η παγκόσμια ελίτ.

Το τραγικό για τον Αλέξη και το παρεάκι του είναι πως δεν έχουν καταλάβει ότι δεν βρίσκονται ούτε θα βρεθούν ποτέ στην παγκόσμια ελίτ. Απλά ζούνε το όνειρό τους, εξυπηρετώντας σκοπούς άλλων και προορίζονται για τον Καιάδα όποτε τα αφεντικά τους αποφασίσουν πως η χρησιμότητά τους έλαβε τέλος. Θα τους πετάξουν σαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας. Όπως ακριβώς τους αξίζει...

Επειδή όμως ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε και στον συναγωνιστή του κ. Πολάκη, θα πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε ότι αυτοί οι ίδιοι ανοίγουν τον δρόμο για τις κλούβες και τις φυλακές... Και η σοφή λαϊκή παροιμία λέει "όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα"...

Αυτά τα φασιστοειδή γκρουπούσκουλα, οι πρεζάκηδες της εξουσίας και εξυπηρετητές ξένων συμφερόντων που καταπατούν κάθε έννοια λογικής, ηθικής, αλλά και του νόμου, θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον όλων όσων έπραξαν κατά αυτής της πατρίδας. Να τους επιβληθούν παραδειγματικές ποινές για να μην υπάρξει επανάληψη του "φαινομένου" αυτού του τύπου διακυβέρνησης της χώρας.

Εάν θέλουμε να επιζήσουμε ως λαός και ως έθνος, θα πρέπει να γίνουμε σκληροί, ξεκινώντας από το "εσωτερικό των πυλών".
Άνθρωποι χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και χωρίς εφόδια ζωής, έντιμοι και με όρεξη για πραγματική δουλειά και προσφορά στην πατρίδα, θα πρέπει να αποκλειστούν δια παντός από την εξουσία.

Αυτό το τραγικό και συνάμα φαιδρό είδος ανεπάγγελτων πολιτικών έχει καταστρέψει τη χώρα. Και θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι τους γι αυτήν την "συνεισφορά" τους.

Αν οι Πολάκηδες επιθυμούν λαϊκά δικαστήρια, θα πρέπει να σκεφτούν πως ενδεχομένως θα είναι και οι πρώτοι που θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και όχι στον όχλο των λαϊκών δικαστηρίων που οι ίδιοι επιθυμούν να επιβάλλουν, επαναφέροντας ελαφρά τη καρδία φαντάσματα και εφιάλτες της ιστορίας αυτής της μικρής και τόσο υπέροχης πατρίδας, της Ελλάδας.

Αν οι Κυρίτσηδες επιθυμούν να ερμηνεύουν την παραβατική συμπεριφορά ως συνήθη φοιτητική διαδικασία, εισάγοντας την αυτοδικία ως κανονική πράξη, τότε θα πρέπει να αναμένουν και από άλλους (μη συναγωνιστές) αυτήν την εκ μέρους τους διαφημιζόμενη "συνήθης διαδικασία". Δυστυχώς, η απόπειρα δημιουργίας συνθηκών ζούγκλας στην καθημερινή ζωή, επί της ουσίας εισάγει "τακτικές" και "πρακτικές" οι οποίες προσβάλλουν την Δημοκρατία, αλλά και τα επίχειρα των οποίων οι "εμπνευστές" τους θα γευθούν πρώτοι...

Όσοι, μάλιστα, θεωρούν πως οι κυβερνώντες έχουν τρελλαθεί, πλανώνται πλάνην μακράν, αφού διατηρούν απολύτως σώας τα φρένας τους. Κανείς από αυτούς δεν έχει τρελαθεί. Αντιθέτως, μάλιστα, όπως όλα δείχνουν έχουν μπει μεθοδικά στην τελευταία φάση (οι ίδιοι την βλέπουν ως ελπίδα) του πολιτικού φανατισμού, της άνευ όρων αντιπαράθεσης, της πόλωσης των πολιτών και της αναπόφευκτης σύγκρουσης των αντιπάλων πλευρών. Μοναδική τους ελπίδα, πλέον, η δημιουργία του χάους. Επενδύουν πολιτικά στο χάος, μέσα από το οποίο ελπίζουν πως οι ίδιοι θα διασωθούν, όπως έγινε κατά το παρελθόν σχεδόν με όλους τους εφιάλτες αυτής της χώρας...

Ειδικός συνεργάτης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]