Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αχώριστο» το δίδυμο Αλέξη και Πάνου παρά τις... γκρίνιες!


Πήρε φωτιά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, καθώς τα στελέχη της έβαλαν ομαδικά κατά του Πάνου Καμμένου. Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, επέλεξε να κινηθεί σε εντελώς διαφορετική συχνότητα από το βαθύ κόμμα, δίνοντας εν τέλει το στίγμα των πραγματικών κυβερνητικών προθέσεων.

Στην εναρκτήρια εισήγησή του το Σάββατο εμφανίστηκε ήπιος και συγκαταβατικός, χωρίς αιχμές ή άλλη αναφορά στον κυβερνητικό εταίρο του, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο και βεβαίως δεν επιβεβαίωσε όσα λέγονται περί οριστικής διάστασης και διαζυγίου από τον κ. Καμμένο. Αντιθέτως, μάλιστα, παραπέμπει στη λαϊκή ρήση «μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν», καθώς όλα δείχνουν ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Αμυνας έχουν λάβει από κοινού την απόφαση να συνεχίσουν τη συμπόρευση που άρχισε το 2015, αναμένοντας τις εξελίξεις από τα Σκόπια αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε από τις ΗΠΑ όπου βρισκόταν χθες να ενισχύσει συμπληρωματικά το αρραγές του κυβερνητικού μετώπου, απαντώντας με ένα tweet σε δημοσίευμα που τον ήθελε να κατεβαίνει με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πέραν των φανταστικών διαλόγων από συνομιλία που δεν έγινε από τις ΗΠΑ, τις Βάσεις που ήδη υπήρχαν, ξεπερνώντας τα όρια του κατευθυνόμενου δημοσιογραφικού αυνανισμού με εμφανίζουν στο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ξύδι και οι ΑΝΕΛ θα μπούμε ισχυρότεροι και ο Αλέξης θα νικήσει» σημείωσε ο κ. Καμμένος, ενισχύοντας την εκτίμηση ότι η συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη δρόμο μπροστά, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που εκφράζονται από το εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τον ίδιο και τμήμα των ΑΝ.ΕΛ.


Πάντως, στη διήμερη συνεδρίαση του κεντρικού κομματικού οργάνου η ατμόσφαιρα ήταν πολύ βαριά για τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., καθώς εκτοξεύθηκαν ευθείες βολές εναντίον του, κυρίως από την «αριστερή πτέρυγα» της Κουμουνδούρου.

«Καρικατούρα»

«Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. νομίζει ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας» είπε ο Νίκος Φίλης στην παρέμβασή του, αναγνωρίζοντας όμως ότι η απόφαση για συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν ορθή. Με αιχμές κατά του υπουργού Αμυνας κινήθηκε η ομιλία του Θοδωρή Δρίτσα, εγκαλώντας παράλληλα την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και ροπή στον ατλαντισμό και υπενθυμίζοντας ότι είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κ.Ε. «Αυτό τον κίνδυνο επιβεβαιώνει τώρα ο Καμμένος στο μάξιμουμ, καθώς δεν ορρωδεί προ ουδενός. Είναι ένα πρόβλημα ο Καμμένος, θα το αντιμετωπίσουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο με τον Πάνο Καμμένο» υπογράμμισε ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, καλώντας τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να παραιτηθεί από υπουργός δεδομένης της διαφωνίας του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία με τους ΑΝ.ΕΛ. και δεν έχουμε ένα κόμμα που να μπορούμε να πούμε την επομένη ότι θα κάνουμε κυβέρνηση» είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

Μεγάλο έλλειμμα σοβαρότητας

Το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τον Π. Καμμένο δεν πρόκειται να προκύψει - τουλάχιστον όχι τόσο εύκολα όσο επιδιώκουν ορισμένοι. Ειδικά το άγχος που έχει καταλάβει μερικά «αριστερά» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκριτικό και τα διλήμματα που θέτουν ψευδεπίγραφα. Το κάνουν προφανώς επειδή πλησιάζουν οι εκλογές.

Ωστόσο, προκαλεί θυμηδία ο όψιμος... αντιαμερικανισμός τους - και όχι μόνο ο δικός τους. Οι ιαχές που ακούγονται ακόμη και από παραδοσιακούς λάτρεις της «ελληνοαμερικανικής φιλίας» δεν πείθουν για τη σοβαρότητά τους.

Αλλά και μερικοί, που κόπτονται για την εύρεση λύσης δίχως παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, τώρα ανακαλύπτουν ως μεγαλύτερο εχθρό τον... Καμμένο. Η πτώση μιας κυβέρνησης προϋποθέτει σοβαρότερους λόγους!

Ανδρέας Καψαμπέλης
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]