Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παρέμβαση ΗΠΑ στην αντιπολίτευση των Σκοπίων: Ψηφίστε τις συνταγματικές αλλαγές


Το Στέητ Ντιπάρτμεντ εκφράζει με επιστολή του προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης των πΓΔΜ, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, την απογοήτευση των ΗΠΑ για τη στάση του VMRO σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ζητώντας του να αφήσει τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές.

Ειδικότερα, στην επιστολή που δημοσίευσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην πΓΔΜ, ο βοηθός ΥΠΕΞ αρμόδιος για εξωτερικές υποθέσεις Γουές Μίτσελ αναφέρεται σε «μια ευκαιρία που μπορεί να μη δοθεί ποτέ ξανά ίσως και για δεκαετίες», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται ζήτημα να υπάρξει «καλύτερη συμφωνία», καθώς για τη συγκεκριμένη χρειάστηκαν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Μίτσελ κάνει λόγο ακόμα για «ιστορική στιγμή» και ζητά από τον Χρ. Μίτσκοσκι να εξασφαλίσει ότι τα μέλη του VMRO θα ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές «ελεύθερα από απειλές βίας, τιμωρίες και άλλες μεθόδους εξαναγκασμού», παροτρύνοντάς τον να αφήσει «στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα» προκειμένου να προωθήσει «τα κοινά μας στρατηγικά συμφέροντα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Χρίστιαν,
Όπως έχουμε ήδη συζητήσει, οι ΗΠΑ πιστεύουν σθεναρά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη "Μακεδονία" και την Ελλάδα συνιστά μια ιστορική ευκαιρία για τη "Μακεδονία" να διασφαλίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον και να συμβάλει στην ασφάλεια της περιοχής, τη σταθερότητα και την ευημερία. Παρά τους ισχυρισμούς ότι ενδέχεται να υπάρξει μια καλύτερη συμφωνία, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Για τη συμφωνία αυτή χρειάστηκαν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για μια ευκαιρία που δεν είναι πιθανό να προκύψει ξανά για χρόνια, αν όχι για δεκαετίες.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη για εσάς ότι έχουμε απογοητευτεί με τη στάση της ηγεσίας του VMRO αναφορικά τόσο με το θέμα του δημοψηφίσματος όσο και στα βήματα που πρέπει να γίνουν στο κοινοβούλιο για την αλλαγή του Συντάγματος. Οι πολίτες της "Μακεδονίας" από όλες τις κοινότητες και όλα τα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το δικό σας, υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. όπως έχουν κάνει από την εποχή της ανεξαρτησίας. Τώρα απόκειται στο κοινοβούλιο να κάνει το επόμενο και καθοριστικό βήμα. Σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε χώρο, δημόσια και ιδιωτικά, ώστε τα μέλη του κοινοβουλίου από τον συνασπισμό σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν στη συνταγματική αναθεώρηση, ελεύθερα από απειλές βίας, τιμωρίες και άλλες μεθόδους εξαναγκασμού.

Αυτή είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα σας, που απαιτεί θαρραλέα ηγεσία και ωριμότητα. Ως αληθινός φίλος και υποστηρικτής της "Μακεδονίας", σας παροτρύνω να βάλετε στην άκρη τα μικροπολιτικά συμφέροντα προκειμένου να προωθήσετε τα κοινά μας στρατηγικά συμφέροντα και να διασφαλίσετε ένα λαμπρότερο μέλλον για τους πολίτες σας, μεταξύ της ευρωπαϊκής οικογένειας των εθνών».

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Σας παροτρύνουμε να δημιουργήσετε χώρο, δημόσια και ιδιωτικά, ώστε τα μέλη του κοινοβουλίου από τον συνασπισμό σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν στη συνταγματική αναθεώρηση, ελεύθερα από απειλές βίας, τιμωρίες και άλλες μεθόδους εξαναγκασμού."



    Η μεθοδος της.... δωροδοκιας Αμερικανων σε "αποστατες" δεν αναφερεται!

    Αυτη μπορει να επιτρεπεται!

    Αλλα για να συνεχιζονται οι "παρακλησεις",σημαινει οτι οι 11 αποστατες δεν εχουν βρεθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]