Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ αποκάλυψε την αλήθεια


Erga omnes όνομα η Ελλάδα, erga omnes «Μακεδονική» ταυτότητα εμείς

«Η Ελλάδα πήρε "erga omnes το όνομα" και η “Μακεδονια” πήρε “erga omnes την ταυτότητα". Με τις 14 αυτές λέξεις ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη του (στο euractive.com) περιγράφει το πλαίσιο του συμβιβασμού που οδήγησε στην Συμφωνία των Πρεσπών, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό την κριτική που ασκείται, ότι η Συμφωνία έχει ως θετικό μεν την υιοθέτηση σύνθετης ονομασίας αλλά συγχρόνως αποδέχεται και νομιμοποιεί με ελληνική υπογραφή την ύπαρξη «Μακεδονικής» Ταυτότητας.
«Θέλουμε να τελειώσουμε με τα προβλήματα μια και καλή και αυτός είναι ο συμβιβασμός που βρήκαμε: η Ελλάδα πήρε erga omnes το όνομα και εμείς πήραμε την erga omnes ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή και η ταυτότητα των Μακεδόνων που ζουν στην Ελλάδα έχει διασφαλισθεί» 
είπε ο κ. Ζάεφ ενώ ζήτησε παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προς την ΝΔ και το VMRO -DPMNE και εμφανίσθηκε έτοιμος να δώσει ..συμβουλές και χείρα βοηθείας και στην Ευρώπη!

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι 
«είναι δύσκολο για μένα και για τον λαό μου αλλά οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και το καθήκον μας έναντι των μελλοντικών γενεών είναι τόσο μεγάλο» 
και έκανε ειδική αναφορά στην αντίφαση της αντιπολίτευσης:
«…Είναι εναντίον της αλλαγής του Συντάγματος αλλά είναι υπέρ της ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Εάν θέλουμε το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. πρέπει να είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό. Στην αρχή και εγώ ευχόμουν να μην χρειασθεί να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Αλλά στην διάρκεια των συνομιλιών ήταν σαφές ότι η επιμονή σε αυτή την θέση θα δημιουργούσε νέα προβλήματα».
Ο κ. Ζάεφ είπε ότι το ΕΛΚ πρέπει να παρέμβει προς το VMRO-DPMNE και την ΝΔ καθώς 
όπως είπε αυτά
τα δυο κεντροδεξιά κόμματα στην Μακεδονία και στην Ελλάδα μοιάζουν πολύ: και τα δύο κάνουν θόρυβο, οργανώνουν διαμαρτυρίες και χρησιμοποιούν κακή γλώσσα την ίδια στην Ελλάδα και στην Μακεδονία, τις ίδιες τακτικές…».
Και πρόσθεσε ότι
"όταν ρωτήσεις την αντιπολίτευση και στις δυο χώρες εάν θέλουν φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, η απάντηση είναι Ναι, αν τους ρωτήσεις ένα θέλουν την λύση η απάντηση είναι Ναι. Αλλά πώς μπορεί να γίνει αυτό χωρίς Συμφωνία» 
αναρωτήθηκε ο κ. Ζάεφ.

Ο κ. Ζάεφ μάλλον υπερφίαλα δηλώνει ότι όταν συνάντησε τον γάλλο πρόεδρο Μ. Μακρόν στην Σόφια του είπε:
"Ας γίνει η μεταρρύθμιση της Ευρώπης παράλληλα να ξεκινήσει και η Μακεδονία ενταξιακές διαπραγματεύσεις, και εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε δίνοντάς σας ένα παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό τρόπο να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα.
Δεν ζητάμε να γίνουμε αμέσως μέλη της Ε.Ε., θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αλλά ο πρόεδρος Μακρόν πιθανόν δεν θα μείνει ασυγκίνητος από την μεγάλη Λύση που πετύχαμε με την Ελλάδα που ξεπερνά τους διαχωρισμούς ταυτότητας και βρέθηκε λύση αναγνωρίζοντας τον Μακεδονικό Λαό με την Ελληνική κληρονομιά και τον Μακεδονικό λαό χωρίς ελληνική κληρονομιά..
Και έγινε και ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα της ιστορικής Μακεδονίας, η Βουλγαρία το Ανατολικό και η Ελλάδα έχει το Νότιο μέρος και η Αλβανία ακόμη έχει ένα τμήμα".
Καθώς η συνέντευξη έγινε λίγο μετά την Σύνοδο Κορυφής ρωτήθηκε για το πως είδε την Σύνοδο Κορυφής και τις αντιπαραθέσεις και τους διαχωρισμούς. Και η απάντηση ήταν στο γνωστό ύφος:
«Γι αυτό λέω ότι όταν μπούμε στην Ε.Ε.,θα τους βοηθήσουμε...».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]