Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ και Ρωσία ανησυχούν την Άγκυρα

Γυναίκα υψώνει τη συριακή σημαία, πανηγυρίζοντας για την προώθηση του κυβερνητικού στρατού στην Ντεράα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας

«Τι μαγειρεύουν ΗΠΑ και Ρωσία στη Συρία;» Κάτω από αυτόν τον τίτλο, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας Sabah φιλοξενούσε χθες κείμενο ενός εκ των κορυφαίων αρθρογράφων της, όπου αποτυπώνονταν οι ανησυχίες της Άγκυρας για τις πιθανές συνέπειες της επικείμενης συνάντησης Τραμπ - Πούτιν στο Συριακό.

Επικαλούμενος «δημοσιογραφικές πηγές κοντά στον ισχυρό άνδρα της Συρίας, Μπασάρ Ασαντ», ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «ΗΠΑ και Ρωσία επεξεργάζονται σχέδιο να ενσωματωθούν οι Κούρδοι μαχητές της YPG στον συριακό στρατό και να μετατραπούν σε δύναμη που θα επιβλέπει το ανατολικό τμήμα της χώρας». Στο ίδιο ρεπορτάζ εικάζεται ότι οι Κούρδοι μαχητές θα πληρώνονται από τη Δαμασκό και ότι οι Αμερικανοί θα διατηρήσουν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία.

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι Ρώσοι και Αμερικανοί συνεργάστηκαν ήδη για την απομάκρυνση των ιρανικών στρατευμάτων από τα νότια σύνορα της Συρίας με Ιορδανία και Ισραήλ, για να θέσει το ερώτημα αν είναι έτοιμοι να συνεργαστούν ξανά, αυτή τη φορά εις βάρος των τουρκικών συμφερόντων.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 16 Ιουλίου, στο Ελσίνκι. Πάντως, προβληματισμό προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Μάικ Πομπέο και Σεργκέι Λαβρόφ, δεν θα συναντηθούν πριν από τη σύνοδο κορυφής, όπως είχε προγραμματισθεί αρχικά, αλλά μετά από αυτήν, λόγω «φόρτου εργασίας».

Στην Ουάσιγκτον, η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας υποστήριξε το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ και εις βάρος της Χίλαρι Κλίντον. Η αντίστοιχη επιτροπή της Βουλής είχε απορρίψει το πόρισμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]