Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Oι δύο τελικές επιλογές για την ονομασία είναι Severna και Gorna Makedonija


Στην παραδοχή πως στο τελικό τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ για το όνομα της δεύτερης, βρίσκονται δύο επιλογές προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον Kontra News.

Συγκεκριμένα, τα δύο ονόματα είναι το Severna και το Gorna Makedonija και η τελική επιλογή θα προκύψει μετά από την δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο οι δύο πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά επικρατέστερη ονομασία για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η «Βόρεια Μακεδονία» (Severna Makedonija), με γλώσσα την Μακεδονική επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του ότι αναγνωρίστηκε στον ΟΗΕ από το 1977 και με αναφορά ότι πρόκειται για Σλαβική γλώσσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι στην τελική τριάδα είναι και το Nova Makedonija αλλά η λύση μάλλον θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό.

«Την συμφωνία την κάνουμε για να κοιτάξουμε στο μέλλον υπερασπιζόμενοι την Ιστορία» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται με τη συμφωνία είναι αυτό του αλυτρωτισμού. Αποσαφήνισε δε ότι όσον αφορά στη γλώσσα «θα προσδιορίζεται ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η ονομασία θα έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και θα είναι μια καλή λύση. Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θέλει "μια συμφωνία που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο, μία συμφωνία που να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές.

«Θέλουμε να φτιάξουμε μια χώρα φίλο» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας:«Δεν θέλω να φερθούμε σε μια μικρότερη χώρα, όπως φέρθηκαν άλλοι σε εμάς» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εχει καταφερει το ακατορθωτο ο μπουγατσοφαγος:

    Σε καθε του δηλωση κανει τουλαχιστον 10 ιστορικα λαθη!

    Απιστευτος βλακας και προδοτης!!!!

    Απο ποτε χρονολογικα ξεκινα η "Νεα Μακεδονια" και ποτε τελειωνει η "αρχαια";

    Την "Νεα Μακεδονια" ποιος την ιδρυσε και ποτε;

    Ακομα και αν δεχθουμε το χοντρο ψεμα της "μακεδονικης" γλωσσας απο το 1977,

    απο ποτε ομιλειται και απο ποιους;

    Απο την στιγμη που τα "μακεδονικα" θεωρουνται κτημα των Σλαβων, αυτοματως ο,τι εχει

    ριζα το "Μακεδονια" σλαβοποιειται,συνεπως ο ορος "Μακεδονια" χανει την Ελληνικοτητα

    του και γινεται κτημα των σλαβων!

    Εδω ομως θα τεθουν κρισιμα ερωτηματα μπουγατσοφαγε μπετοβλακα υπουργε:

    Αφου οριζεις το "μακεδονικο" ως κατι το μη Ελληνικο,γιατι καποια στιγμη ο σλαβος να

    μην θεωρησει, οτι και τα μακεδονικα εδαφη ειναι μη Ελληνικα στο συνολο τους;

    Γιατι να μην θεωρησει οτι μερος των μακεδονικων εδαφων βρισκεται υπο ελληνικη κατοχη

    οπου οι "Μακεδονες" υπεστησαν "γενοκτονιες" απο τους Ελληνες;

    Και γιατι αραγε τα συνορα της "αρχαιας Μακεδονιας" να μην ειναι προϊον "αδικου

    πολεμου" και "γενοκτονιων" απο Ελληνες κατα Σλαβων ωστε να διωχθουν οι "Μακεδονες"

    απο τα πατρια εδαφη τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή ως Έλληνες,πρέπει να μάθουμε να θεωρούμε “εθνικό κάθε τι που είναι αληθινό” (Δ. Σολωμός), άσχετα ποιος το λέει, παραθέτω εδώ αποσπάσματα από ένα κείμενο του ΡΕΣΑΛΤΟ που εκφράζει μεγάλες αλήθειες και αναδημοσιεύτηκε χθες από τα “Αττικά Νέα” με τίτλο:
    Αυτή είναι η αλήθεια για το Σκοπιανό: Επιδιώκουν την αποκοπή της Μακεδονίας από την Ελλάδα και τη μετατροπή της (της Μακεδονίας) σε ένα νέο προτεκτοράτο του 4ου Ράιχ…
    Το άρθρο αυτό κονιορτοποιεί όλη την προπαγάνδα των “αριστερούληδων” περί των δήθεν αριστερών “διεθνιστικών” κινήτρων τους και τα φληναφήματα τους περί της δήθεν ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των λαών. Είναι ενσυνείδητοι εγκληματίες κατά της ανθρωπότητος και με πρόθεση! Θα συνεργήσουμε στο έγκλημά τους;

    ...Η ιμπεριαλιστική διαλεκτική της αλλαγής συνόρων «διεισδύει» και στην Ελλάδα (το «σχέδιο Ανάν» για την Κύπρο ήταν πιλότος), η οποία πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αλλαγής των δικών της συνόρων στο Αιγαίο, στο Βόρειο-Ανατολικό και Βόρειο-Δυτικό ηπειρωτικό της τμήμα.
    ...Πώς είναι δυνατόν σε μια εποχή που τα υπερεθνικά μονοπώλια υπονομεύουν την ύπαρξη των εθνικών κρατών και επιβάλλουν τον ολοκληρωτισμό της παγκόσμιας αγοράς να δημιουργούνται καινούρια κράτη;
    ...Αυτή η αντίφαση εύκολα μας οδηγεί σε τούτο: Ότι αυτά τα κράτη δεν έχουν τίποτα το κοινό με τα εθνικά κράτη της καπιταλιστικής συγκρότησης. Τα εθνικά κράτη στηριζόντουσαν πάνω σε μια εθνική αστική τάξη. Τα καινούρια κράτη που δημιουργούνται είναι κράτη χωρίς τάξη. Είναι προτεκτοράτα του πλανητικού κεφαλαίου, μαφιόζικοι μηχανισμοί-γρανάζια του πλανητικού ιμπεριαλιστικού κράτους. Και μέσα σε τέτοια προτεκτοράτα της πιο ασύλληπτης ιμπεριαλιστικής εκμετάλλευσης και κτηνωδίας κανένα δικαίωμα των πολιτών (ούτε καμιάς μειονότητας) μπορεί να υπάρξει.

    [ Προσέξτε πολύ τα παρακάτω]:

    Όλοι λοιπόν αυτοί που κουδουνίζουν δημοκρατικές φράσεις περί αυτονομίας των εθνοτήτων και δικαιωμάτων των μειονοτήτων δεν αντιλαμβάνονται (δεν θέλουν να αντιληφτούν) ότι οι φράσεις αυτές δεν είναι απλώς ήχοι χωρίς περιεχόμενο, αλλά και αντιδραστικά οχήματα για τη διάλυση των υφιστάμενων «ενιαίων κοινωνιών» (εθνικών κρατών) και τον αλληλοσπαραγμό των λαών.

    Η επίκληση στα «ανθρώπινα δικαιώματα» και την «εθνική αυτοδιάθεση» αποτελεί σήμερα τη μεγάλη απάτη της Νέας Τάξης, τον ιδεολογικό εκείνο μύθο (με σημαιοφόρους κάποιους αξιοθρήνητους «αριστερούς» και «αριστεριστές») που προλειαίνει το έδαφος για το νεοταξικό Μεσαίωνα.

    Αυτό που επιδιώκεται είναι ο διαμελισμός (με λάβαρα τα «ανθρώπινα δικαιώματα», τις εθνότητες και τις μειονότητες) των εθνικών κρατών και η δημιουργία μεσαιωνικών δουκάτων: Μια ασύλληπτη ιστορική οπισθοδρόμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό!! Εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας με πρόθεση και σχέδιο και κατά της πανανθρώπινης Ιστορίας. Μαριονετικοί αήθεις και θρασύτατοι ακόλουθοι του παγκοσμιοποιημένου Ιμπεριαλισμού, δηλαδή πιόνια των ηγετών της Νέας Τάξης. Αυτό είναι η κυβέρνηση "μας" και ολόκληρη η Βουλή "μας". Και απαιτείται ένας τιτάνιος ο αγώνας όσων έχουν κατανοήσει τι συμβαίνει, να ανοίξουν τα μάτια και των υπολοίπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]