Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοτζιάς: Κάναμε το αποφασιστικό βήμα - Ο Ζάεφ επέλεξε όνομα


«Σήμερα κάναμε το αποφασιστικό βήμα» και αύριο θα ολοκληρωθεί η συζήτηση που ξεκίνησαν σήμερα οι δύο πρωθυπουργοί, εκτίμησε ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι μια ευθεία γραμμή, είναι ένας επίπονος αγώνας που έχει τα σκαμπανεβάσματα και τις δυσκολίες του και γι' αυτό σύστησε σε όλους υπομονή και νηφαλιότητα.

«Είμαστε σταθερά υπέρ της λύσης. Βάλαμε το χέρι στην καρδιά και είπαμε ό,τι δυσκολίες και αν έχει η λύση, συμφέρει τον τόπο» τόνισε και επισήμανε ότι «ήρθε η ώρα η ελληνική διπλωματία και η ελληνική πολιτική σκηνή να αποφασίσει ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, ποιο πρέπει να λυθεί, προς όφελος και των δύο πλευρών».

Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θέλει «μια συμφωνία που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο, μία συμφωνία που να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές».

«Την συμφωνία την κάνουμε για να κοιτάξουμε στο μέλλον υπερασπιζόμενοι την Ιστορία» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται με τη συμφωνία είναι αυτό του αλυτρωτισμού. Αποσαφήνισε δε ότι όσον αφορά στη γλώσσα "θα προσδιορίζεται ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. «Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα τρία ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι- Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία- ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι στην αυριανή επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς ο κ. Ζάεφ θα έχει επιλέξει ποιό από αυτά θέλει.

Παράλληλα επέκρινε τη ΝΔ ζητώντας να πει ποια ονόματα διαπραγματεύτηκαν οι κυβερνήσεις της και ποιό θέλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι δεν απαντά η ΝΔ στο ερώτημα είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί δεν ξέρουν τι διαπραγματεύθηκαν, είτε γιατί δεν ξέρουν από διπλωματία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου11 Ιουνίου 2018 στις 11:39 μ.μ.

    ΛΟΙΠΌΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΜΑΣ, ΑΝ Ο “ΠΑΡΑΔΟΤΗΣ” ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΟΝΤΩΝ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΝ ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ.
    ΟΣΟΙ “ΕΠΙ ΚΕΦΑΛΗΣ” ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΙΣΚΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ , ΑΣ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!


    “ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ” ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ: ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ...

    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΙΣΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΧΜΕΣ (ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ) ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΣ.

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ, πονηρούλη... πόσο ωραία ξέρεις να πετάς τη στάχτη στα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γλώσσα: "μακεδονική"; αίσχος! τα βουλγάρικα λέγονται "μακεδονικά", όνομα: "βόρεια ή άνω ή ότι στον διάολο συμφωνείτε ΕΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ! στις πλατείες όλοι για να φύγει η χούντα που αποφασίζει και διατάζει χωρίς να ξέρουν ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί τι συμφωνήθηκε. Όσο για τον Καμμένο η στάση του είναι κατάπτυστη. Για τον πρόεδρο της δημοκρατίας (έχουμε δημοκρατία;) δεν γράφω, τι περιμένει; μήπως τις διαταγές των Αμερικανών και της Μέρκελ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κοτζιάς είπε:διευκρίνισε ότι “το θέμα στη Βουλή δεν είναι η πλειοψηφία των κομμάτων αλλά η πλειοψηφία των βουλευτών” εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “θα βρεθεί πλειοψηφία βουλευτών που θα στηρίξει μια τέτοια λύση”.
    hellasjournal.com/2018/06/terma-ston-alytrotismo-ke-stis-theories-oti-echoun-...

    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΤΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ στις εκλογές που έρχονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: "θα προσδιορίζεται ότι αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, δεν διεκδικεί καμία κληρονομιά ή οτιδήποτε που έχει σχέση με την αρχαία Μακεδονία, με την ελληνική Μακεδονία, και ότι είναι μια γλώσσα που ανήκει στις σλαβικές οικογένειες. «Αυτό το θεωρώ ειλικρίνεια, σαφήνεια» τόνισε χαρακτηριστικά."

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ Ή Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ (ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ) ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ. ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ.

    Αυτό που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο το θέμα είναι πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Μακεδόνες θεωρούν πως τα κυριλλικά αποτελούν την σύγχρονη ή εξ΄αρχής γλώσσα των Μακεδόνων αδιαφορώντας για το πανομοιότυπο των σλαβικών γλωσσών ΜΗ αυτοπροσδιοριζόμενων ως μακεδόνες, οι οποίοι μιλάνε και γράφουνε όμοια σε κράτη κυρίως της ανατολικής Ευρώπης.
    Η προπαγάνδα των Σκοπίων αδιαφορεί για την αττική διάλεκτο ή Ελληνική τοπική διάλεκτο δωρικού χαρακτήρα των αρχαίων Μακεδόνων. Το 99% των επιγραφών που μας έχουν σωθεί από την Μακεδονία είναι γραμμένες στην αττική διάλεκτο, πιθανότατα εξαιτία της αττικής διαλέκτου ως επίσημης γλώσσας του Μακεδονικού βασιλείου ήδη από τα τέλη του 5ου- αρχές 4ου αι. Π.Κ.Ε...ήδη αρκετά πίσω στην αρχαιότητα.
    Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Μακεδόνες επιδιώκουν να αναγνωριστούν από το πουθενά ως μια γλωσσολογική-εθνοτική οντότητα εν δυνάμει χωρίς συνθετικές περιγραφές στη γλώσσα ή στην ονομασία κράτους και εθνοτική ταυτότητα σε δύο παραμέτρους: 1) Σλάβοι Βούλγαροι και Αλβανοί διαμένοντες στα Σκόπια επιδιώκουν να αναγνωριστούν ως μακεδονική εθνότητα και η κυριλλική γραφή και το σλαβοβουλγαρικό γλωσσικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα. Οι σύνθετες περιγραφές και οι επισημάνσεις σε συμφωνίες δεν διασφαλίζουν απολύτως τίποτα. Να τονιστεί πως δεν διεκδικούν την αναγνώριση Ελληνικής γραφής ή της Ελληνικής γλώσσης ως αυτόνομη Μακεδονική γραφή ή γλώσσα.
    Η στρατηγική των Σκοπίων στο γλωσσολογικό δεν είναι η καπηλεία της Ελληνικής γλώσσης και γραφής, αλλά η αναγνώριση του κυρριλικού αλφάβητου ως "μακεδονικό" που θεωρούν ότι ανήκει σε (αρχαίους και σύγχρονους) Μακεδόνες και όχι σε σλαβικά φύλα, ενώ οι ίδιοι που αυτοπροσδιορίζονται ανιστόρητα ως Μακεδόνες διεκδικούν παραλλήλως μέσω ψευδοαλυτωτισμού τα εδάφη της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας που κατά την σκοπιανή προπαγάνδα θεωρούνται ως "αλύτρωτα εδάφη" που κατοικούν Έλληνες που μιλάνε Ελληνικά τάχα μαζί με "καταπιεσμένες" εθνοτικές γλωσσικές "μακεδονόφωνες και εθνοτικές μειονότητες Μακεδόνων.
    Η αναγνώριση κάποιας ανύπαρκτης "μακεδονικής" γλώσσας με ή χωρίς σύνθετο προσδιορισμό και με έταιρες επισημάνσεις πως ανήκει στην οικογένεια σλαβικών ιδιωμάτων, δεν διασφαλίζει τίποτα για την Ελλάδα. Απλούστερα ο "μακεδονικός" επεκτατισμός θα καταστεί αναγνωρισμένος με σλαβοβούλγαρους οι οποίοι θα έχουν αναγνωρισμένη εθνοτική ταυτότητα με κάποια σύνθετη πιθανώς ονομασία με τον όρο Μακεδονία, και κυριλλική γραφή και σερβοσλαβικό γλωσσικό ιδίωμα περιγραφόμενα με παράγωγα του όρου "Μακεδονία". Με άλλα λόγια, αυτή είναι και η απαίτηση των Σκοπίων με το σύριζα να τονίζει την υποτιθέμενη διασφάλιση με αστερίσκους.
    Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει μέσω συμφωνιών με επισημάνσεις και "αστερίσκους" τάχα ως ανήκουσα σε σλαβικές υποκατηγορίες ενώ θα ονομάζεται μακεδονική. Ο Κοτζιάς αναπαράγει ακριβώς αυτό που απαιτούν οι Σκοπιανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]