Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να πως ασκεί επιρροή η Τουρκία σε ξένες χώρες!


Η Τουρκία πιέζει στο εξωτερικό για αναγνώριση δικαιωμάτων που στο έδαφός της απαγορεύει!

Του Κυριάκου Μανιάτη

Το Σάββατο 09/6/2018 σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έγινε η λεγόμενη “Παρέλαση της Ισότητας”, δηλαδή πορεία των LGBT ατόμων. Στη Ρώμη, στη Σόφια, στην Αθήνα, στο Βουκουρέστι, στη Βαρσοβία και αλλού. Η εκδήλωση αυτή έχει πολλούς υποστηρικτές αλλά και πολλούς επικριτές. Σκοπός μας εδώ δεν είναι να κάνουμε αξιολόγησή της και αποτίμηση.

Στόχος του παρόντος είναι να σηματοδοτήσεi την τουρκική διεισδυτικότητα σε τομείς ξένων χωρών, οι οποίοι είναι ευαίσθητοι, όπως η δυνατότητα διαδήλωσης για τα δικαιώματα των παραπάνω ατόμων.

Στην Τουρκία από το 2003 έως και το 2015 λάμβανε χώρα αυτή η λεγόμενη “Παρέλαση της Ισότητας” στην Κωνσταντινούπολη. Το 2015 οι αρχές ασφαλείας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές ακόμη και με πλαστικές σφαίρες, διαλύοντας με αγριότητα την πορεία και έκτοτε απαγορεύεται με απόφαση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Βεβαίως, αυτές οι ενέργειες του τουρκικού κράτους δεν προκαλούν έκπληξη, λαμβανομένου υπόψιν του γεγονότος πως βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Επίσης, η χώρα βρίσκεται υπό την επιβολή κατάστασης ανάγκης εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια.

Το ζήτημα, λοιπόν, έγκειται αλλού. Στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης στην Πολωνία συνυπέγραψε μαζί με άλλους 52 πρεσβευτές ανοιχτή επιστολή υπέρ των δικαιωμάτων των LGBT ατόμων. Ήτοι, ενώ η χώρα του απαγορεύει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, ο ίδιος κατόπιν σχετικών εντολών από την Άγκυρα υπερθεμάτισε τα – απαγορευμένα – στη χώρα του δικαιώματα…
Μάλιστα, εάν ληφθεί υπόψιν και το γεγονός πως όσοι υπηρετούν την Τουρκία στο εξωτερικό έχουν τη νομική υποχρέωση να συνεργάζονται με την MİT (Milli İstihbarat Teskilati), τότε αντιλαμβάνονται και οι αδαείς πόσο κατευθυνόμενες είναι ενέργειες όπως του Τούρκου πρέσβη στην Πολωνία, προκειμένου να δημιουργείται πρόβλημα στα θεμέλια των κοινωνιών ξένων χωρών. Συγχρόνως, έτσι επιχειρεί η δραστήρια γείτων χώρα να αποκτά επιρροή σε καυτά κοινωνικά θέματα, ώστε να εκβιάζει ή να απειλεί τους ηγέτες των άλλων χωρών.

Γνώριμη στρατηγική και γνωστές οι τακτικές.

Μαύρο Κουτί


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]