Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Eurostat: Στην Ελλάδα οι περισσότερες νέες αιτήσεις ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της το 2017


Τις περισσότερες νέες αιτήσεις ασύλου δέχθηκε το 2017 η Ελλάδα σε σχέση με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στην Ελλάδα πέρυσι καταγράφηκαν 5.295 αιτήσεις ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ακολουθούν η Κύπρος με 5,235, το Λουξεμβούργο με 3.931 και η Μάλτα με 3.502.

Τα χαμηλότερα επίπεδα στον αριθμό αιτήσεων ασύλου ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού καταγράφηκαν σε Σλοβακία (27), Πολωνία (79) και Πορτογαλία (98).

Οι νέες αιτήσεις ασύλου που καταγράφηκαν το 2017 στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 650.000, λίγο περισσότερες από τις μισές σε σύγκριση με το 2016, όταν είχαν υποβληθεί 1.206.500 αιτήσεις και στα επίπεδα του 2014, πριν την αύξηση των ετών 2015 και 2016.


Στην Ελλάδα οι νέες αιτήσεις ασύλου αυξήθηκαν κατά 14% το 2017 σε σχέση με το 2016, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Ισπανία με 96%. Σημειώνεται ότι οι Σύροι, οι Ιρακινοί και οι Αφγανοί ήταν οι εθνικότητες που αναζήτησαν περισσότερο καταφύγιο σε χώρες - μέλη της Ε.Ε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]