Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φόβοι για πρόκληση την 25η Μαρτίου


Άσκηση ανήμερα της εθνικής επετείου. Εντείνονται οι εργασίες απέναντι από τα Ίμια

Περίεργες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τις οποίες διατηρείται ψηλά η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και εμπρηστικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στην Αθήνα.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται κινητικότητα απέναντι από τα Ιμια και την τουρκική νησίδα Τσαβούς, με στόχο την κατασκευή στρατιωτικού παρατηρητηρίου (;), όπως έχει ανακοινώσει η Αγκυρα.

Πλοία του ναυτικού της Τουρκίας έχουν μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα και μηχανήματα, τα οποία προχωρούν σε χωματουργικές εργασίες για τη διάνοιξη δρόμου που θα οδηγεί στο ψηλότερο σημείο της νησίδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ηurriyet», το παρατηρητήριο θα είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, που θα ελέγχουν τις κινήσεις στις βραχονησίδες Ιμια, έως τις απέναντι ακτές των Καλόλιμνου και Καλύμνου.

Ενα άλλο δημοσίευμα, αυτήν τη φορά από τη «Yeni Safak», κάνει λόγο για νέα στρατηγική «κλιμάκωσης των εντάσεων με την Ελλάδα στο Αιγαίο» από τις δυνάμεις που αντιδρούν στην τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν. «Τα ονόματα πίσω από την επιθετικότητα της Ελλάδας είναι οι συνήθεις ύποπτοι» γράφει η τουρκική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «Ποιος υποδαυλίζει την Αθήνα», κατονομάζοντας τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως τις χώρες αυτές, την ώρα που η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στην Αφρίν».

Οι χώρες που κατονομάζονται από την τουρκική εφημερίδα συμμετέχουν στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2018» που οργανώνεται από την Πολεμική Αεροπορία με βάση την Ανδραβίδα. Αεροσκάφη πραγματοποιούν γυμνάσια σε όλο το FIR Αθηνών, βεβαίως και στο Αιγαίο, κάτι που έχει ενοχλήσει την Αγκυρα. Η Τουρκία, ωστόσο, απάντησε με παράνομη NAVTEX, με την οποία δέσμευσε περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο προκειμένου να πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά, ακόμη και ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]