Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο φόβος του Τσίπρα μπροστά στην πλατεία


Ο φόβος που έχει καταλάβει το ηγετικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την μεγάλη επιτυχία των δύο διαδοχικών συλλαλητηρίων στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για την Μακεδονία είναι πολύ μεγάλος. Πολύ μεγαλύτερος από ότι οι αντικειμενικές πολιτικές συνθήκες επιτάσσουν. Και τούτο διότι ο Αλέξης Τσίπρας κι οι σύντροφοι του, είναι δημιούργημα των συλλαλητηρίων, των διαδηλώσεων, των πορειών, των καταλήψεων, των πλατειών των «αγανακτισμένων». Και τώρα διαπιστώνουν ότι όλα αυτά στα οποία στήριξαν την πολιτική τους σταδιοδρομία, που τους έφερε από το πουθενά στα ύπατα αξιώματα της χώρας, στρέφονται εναντίον τους.

Ό,τι οικοδομούσαν, ή κατ' άλλους γκρέμιζαν επί χρόνια, τώρα στρέφεται εναντίον τους. Το 2010, ο κ. Τσίπρας ήταν κάτω στην πλατεία Συντάγματος, κοίταζε προς την Βουλή και φαντασιωνόταν πώς θα την αλώσει. Σήμερα, 7-8- χρόνια αργότερα, είναι μέσα στη Βουλή και μάλιστα στο γραφείο του πρωθυπουργού, βλέπει τη λαοθάλασσσα στην πλατεία και μοιραία τρομοκρατείται. Η ίδια λαοθάλασσα που τον ανέβασε στο κύμα της και τον έφερε στο Μαξίμου, η ίδια λαοθάλασσα της πλατείας, φοβάται δικαιολογημένα, ότι θα τον ξεβράσει. Γι' αυτό αντιδρά σπασμωδικά. Γι' αυτό επιστρατεύει κάθε θεμιτό κι αθέμιτο μέσο για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να αντιστρέψει το αρνητικό για τον ίδιον και την κυβέρνηση του, λαϊκό συναίσθημα. Αλλά μάταια.

Η υπόθεση της Novartis είναι αναμφίβολα μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου, της κοινής γνώμης, από το Μακεδονικό και την κακή οικονομική του κατάσταση, που φυσικά μόνον καλύτερη δεν γίνεται, με τα παραμύθια των συριζαίων περί δήθεν «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.

Αυτό το πιστεύουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες και τούτο διότι η αντίδραση του Μαξίμου στο ογκώδες συλλαλητήριο της Κυριακής ήταν επιεικώς άτεχνη κι ανόητη. Στην αρχή προσπάθησαν να απαξιώσουν τους συμμετέχοντες. Να τους ταυτίσουν δήθεν με την Χρυσή Αυγή και τον θρησκευτικό σκοταδισμό. Στην συνέχεια τα έβαλαν με τους διοργανωτές. Κι όταν οι διοργανωτές αποδείχτηκε ότι δεν είχαν σχέση με καμιά ακροδεξιά ή εθνικιστική κίνηση, έφτασαν μέχρι του σημείου να τα βάλουν ευθέως με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον μόνο εν ζωή άνθρωπο, που έχει σφραγίσει τη μεταπολεμική Ελλάδα τόσο βαθιά κι απόλυτα. Τον πολιτικό και μουσικό, που υπήρξε το αναμφίβολο είδωλο και σύμβολο της Αριστεράς επί δεκαετίες. Και υπήρξε, όπως ο ίδιος ισχυριζόταν, ίνδαλμα και του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλά είπαμε, τα ινδάλματα για την Αριστερά υπάρχουν όσο μας βολεύουν. Όταν πάψουν να μας βολεύουν, γίνονται από τη μιά στιγμή στην άλλη «εχθροί» και «προδότες».

Όμως ούτε η επιχείρηση «Απαξιώστε τον Μίκη», είχε αποτέλεσμα. Τότε, λοιπόν, βγήκε άρον, άρον από τα συρτάρια της νεογκαιμπελικής προπαγάνδας του Παππά, του Βερναρδάκη και των συντρόφων τους στα υπόγεια του Μαξίμου, η γιγαντιαία σκευωρία με την Νovartis, που βαφτίσθηκε από τον υπουργό αναπληρωτή Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, άλλοτε νεοδημοκράτη και σήμερα συριζαίο, ως δήθεν «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους». Δυστυχώς γι' αυτούς, η πλατεία δεν αλλάζει. Και δεν παρασύρεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή...

Ακούω, λοιπόν, τους συριζαίους, στην προσπάθεια τους να απαξιώσουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής για τη Μακεδονία, να ισχυρίζονται ότι δήθεν οι συμμετέχοντες ήταν «φασίστες», «σκοταδιστές», «εθνικιστές» κι άλλες ανείπωτες ύβρεις. Αναρωτιέμαι, βρε σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αν όλοι αυτοί που πήγαν στο απόλυτα ειρηνικό συλλαλητήριο της Κυριακής, ήταν «φασίστες», στα συλλαλητήρια, όπου πηγαίνατε εσείς, όπως αυτό του Μαϊου 2010, οπότε δολοφονήθηκαν σκληρά κι αποτρόπαια η 32χρονη τότε Αγγελική, που ήταν έγκυος στο μονάκριβο παιδί της, και οι δύο νεαροί συνάδελφοι της στη Μαρφίν, τι είδους άνθρωποι συμμετείχαν; Τι είδους «ανθρωπιστές αριστεροί», ψευτοπροοδευτικοί έκαναν αυτά τα άγρια εγκλήματα, σύντροφοι συριζαίοι;

Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι, που τολμάτε να κατηγορείτε τους διαδηλωτές για την Μακεδονία μας! Αλλά είπαμε ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος. Το γαρ πολύ της θλίψεως, από τον έλεγχο της πλατείας, γεννά παραφροσύνη...

Μοιραία, λοιπόν, οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι θα πράξει τώρα ο κ. Τσίπρας; Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί σπασμωδικά. Και τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και πρόωρες εκλογές. Ακόμα και νέα κωλοτούμπα με αφορμή το Μακεδονικό, μολονότι φαίνεται ότι διαγράφεται το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για το όνομα με τον όρο «Gornamakedonjia». Όλα θεωρώ ότι θα εξαρτηθούν από την στάση της πλατείας. Αν συνεχίσουν οι διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους και στις πλατείες, τότε τα πάντα μπορεί να συμβούν, με έναν πρωθυπουργό, που έχει χάσει την υποστήριξη της κοινής γνώμης αλλά και τον έλεγχο των συλλαλητηρίων, που για την Αριστερά είναι πολύ σημαντικό!

Γιάννης Λοβέρδος
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]