Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο πλευρό του Άσαντ η Χεζμπολάχ, πανικόβλητοι οι ισλαμοφασίστες "αντάρτες"

O ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ορκίστηκε πλήρη και ολοκληρωτική εμπλοκή της οργάνωσης μέχρι τέλους, "για το καλύτερο ή το χειρότερο", σηματοδοτώντας την τελική φάση της συριακής σύγκρουσης, και τον αγώνα μέχρις εσχάτων για την συντριβή των ισλαμιστών.

Κατά την διάρκεια την ομιλίας του για την 13η επέτειο της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από το Λίβανο, ο σιίτης ηγέτης, ορκίστηκε ότι η επέμβαση της Χεζμπολάχ στο συριακό ζήτημα θα επεκταθεί. Μια πολύ σημαντική δέσμευση, καθότι ήδη η μέχρι τώρα συμμετοχή της έχει στρέψει την πλάστιγγα υπέρ των δυνάμεων του Άσαντ.

"Θα το πω με δυο φράσεις, μπορώ να κατευθύνω χιλιάδες εθελοντές να πολεμήσουν για τον Μπασάρ Άσαντ" είπε ο Χασάν Νασράλα ισχυριζόμενος ότι λαμβάνει καθημερινά γράμματα από γονείς που τον ικετεύουν να στείλει τους γιούς τους να πολεμήσουν στην Συρία.
"Η Al Qaeda έχει εισχωρήσει στην Συρία, και το Ισραήλ ετοιμάζει νεες επιθέσεις" προειδοποίησε στον επετειακό του λόγο. Και συνέχισε τονίζοντας ότι εάν οι Σουνίτες ισλαμιστές πάρουν την εξουσία στην Συρία, θα αποτελέσουν απειλή για ολόκληρο το λιβανέζικο πληθυσμό.
Εάν ο Άσαντ πέσει, θα καταρρεύσει το "μέτωπο αντίστασης" ενάντια στο Ισραήλ, όπως και οι Παλαιστίνιοι στην Δυτική όχθη, και στη Λωρίδα της Γάζας."Η Χεζμπολάχ δεν θα το επιτρέψει".

Έκκληση από τους ισλαμοφασίστες προς τους μαχητές της Χεζμπολάχ να... αυτομολήσουν

Να αυτομολήσουν, την ώρα που ένοπλοι της οργάνωσης μάχονται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία κατά των Σύρων ανταρτών και ο ηγέτης της οργάνωσης Χάσαν Νασράλα δεσμεύτηκε χθες για την νίκη, κάλεσε τους μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης.
«Σήμερα η Χεζμπολάχ επαναλαμβάνει το σοβαρό σφάλμα (του Σύρου προέδρου Μπασάρ) αλ Άσαντ αναγκάζοντας τους άνδρες της να σκοτώνουν αθώους Σύρους, το οποίο θα οδηγήσει άνευ ουδεμίας αμφιβολίας τα έντιμα μέλη της Χεζμπολάχ να αυτομολήσουν και να πάνε με το μέρος αυτού που είναι δίκαιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κύρια οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης.
«Ο Συνασπισμός (της συριακής αντιπολίτευσης) επιθυμεί ειρήνη για τον λαό του Λιβάνου και απορρίπτει τα αιτήματα της Χεζμπολάχ που αποσκοπούν να μετατρέψουν την συριακή επανάσταση σε μια περιφερειακή σύγκρουση», προσθέτει η συριακή αντιπολίτευση.

Όμως σε χθεσινή ομιλία του ο Χάσαν Νασράλα δεσμεύτηκε για την νίκη των μαχητών της Χεζμπολάχ που πολεμούν στο πλευρό των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων στην Συρία και απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα συμμαχίας με τους Σύρους αντάρτες.
«Η Χεζμπολάχ δεν μπορεί να είναι στο ίδιο μέτωπο με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ» και τους εξτρεμιστές σουνίτες, δήλωσε.
Και αυτή η δήλωση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους ισλαμοφασίστες "αντάρτες", οι οποίοι καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα και έχουν μετατραπεί σε "λαγούς" προσπαθώντας πλέον να επιβιώσουν από τον συριακό στρατό, από την Χεζμπολάχ, αλλά και από ένοπλες ομάδες απλών πολιτών που τους κατατροπώνουν.

Πολύ δύσκολα πλέον θα μπορέσει η Δύση να επιβάλλει την ανατροπή του Άσαντ. Η μόνη ελπίδα που μπορεί να υπάρχει για τους υποστηρικτές των ισλαμοφασιστών, είναι στην διεθνή συνδιάσκεψη που απαίτησε η Μόσχα. Αν εκεί δεν καταστεί δυνατή μία απόφαση κατά του Άσαντ, τότε όλοι θα πρέπει να αναμένουμε την τελική λύση, δηλαδή την εμπλοκή (ίσως και μέσω προβοκάτσιας) "μίας χώρας του ΝΑΤΟ", που δεν είναι άλλη από την Τουρκία. Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ανοίξουν οι "ασκοί του Αιόλου για τον τούρκο πρωθυπουργό, αφού οι τούρκοι πολίτες είναι ενάντια στην στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία.

 
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]