Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αγορά 90 "αόρατων" μαχητικών F35 προχωρά η Ιταλία... εν μέσω κρίσης

Με τιμή 127 εκατομμύρια ευρώ... έκαστο!

Την αντίδραση της Κεντροαριστεράς και του Κινήματος των 5 Αστέρων προκάλεσε η επιβεβαίωση από τον υπουργό Αμυνας της Ιταλίας, Μάριο Μάουρο, της αγοράς ενενήντα μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής, F-35.

Ως μέσο προάσπισης της ειρήνης τα προβάλλει ο υπουργός, ως πρόκληση σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης αποδοκιμάζουν την επιλογή οι επικριτές της.

«Αν επιθυμούμε την ειρήνη, πρέπει να διαθέτουμε αμυντικά συστήματα που να μας επιτρέπουν να εξουδετερώνουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από συρράξεις οι οποίες εξελίσσονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά είναι σε θέση να προκαλέσουν την εμπλοκή ολόκληρου του πλανήτη». Αυτά ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Messaggero» ο Μάριο Μάουρο, που προέρχεται από τον κεντρώο συνασπισμό Επιλογή Πολιτών (SC). Τόνισε επιπλέον ότι τα F-35 αποτελούν «μέσο προάσπισης της ειρήνης, όχι μια πολυτέλεια, διότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, και η πρόληψη μπορεί να εξουδετερώσει τυχόν συρράξεις».

Το θέμα είναι ότι η Ιταλία έχει παραγγείλει 90 F-35, έναντι τιμήματος που ανέρχεται στα 127 εκατ. δολάρια για το καθένα.

Ωστόσο μεγάλο μέρος της Κεντροαριστεράς, καθώς και το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην παραγγελία αυτή, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης τα χρήματα αυτά έπρεπε να αξιοποιηθούν για την άσκηση οικονομικής πολιτικής. Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, η εφημερίδα «Messaggero» έκανε αμέσως την αναγωγή: υπολόγισε ότι θα μπορούσαν να φτιαχτούν 287 παιδικοί σταθμοί ή να αγοραστούν 21 τρένα για τη σύνδεση μεγάλων αστικών κέντρων με τα προάστια, κ.ο.κ.

(Πηγές: www.huffingtonpost.it, AFP, ΑΠΕ)




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]