Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ φοβούνται για ταραχές στην Αλβανία, μετά τις εκλογές του Ιουνίου

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει εκτάκτως την επόμενη εβδομάδα στα Τίρανα τον Jonathan Moore διευθυντή με αρμοδιότητα την Κεντρική και τη Νότια Ευρώπη,
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και τυχόν επιπτώσεις που θα προκύψουν κατά την εκλογική διαδικασία.
Οι αλλαγές που έγιναν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή από την κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα έχουν αυξήσει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, για πιθανή ένταση που θα προκύψει μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, μια ένταση με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό ο Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα, Αλεξάντερ Άρβιζου, έχει επισημάνει το γεγονός και παρότρυνε την αλβανική κυβέρνηση να μην επεμβαίνει στο έργο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.
Μια σχετική συζήτηση για το θέμα είχε προτείνει ο Αμερικανός πρέσβης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων της Αλβανίας.
Τελικά, όπως ανακοινώθηκε η συζήτηση για το ζήτημα αυτό, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με τρία πολυσυζητημένα νομοσχέδια για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.
Ο Άρβιζου δήλωσε ότι όλα τα κόμματα της Αλβανίας θα επωφεληθούν από αυτή τη συζήτηση με την ανάπτυξη του διαλόγου.

Γ. Μοτσάκος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]