Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Le Soir: Πιο διαιρεμένη από ποτέ η Ελλάδα


Πρώτο θέμα στο σύνολο του βελγικού Τύπου είναι τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Le soir» δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα και η Ευρώπη αποφεύγουν παρά λίγο το χάος» και «Η δεξιά, διατεθειμένη να δεχτεί τους οδυνηρούς όρους της παραμονής στην ευρωζώνη, είναι επικεφαλής».

Παράλληλα η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Έλληνες είναι πιο διαιρεμένοι από ποτέ και ότι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση αποδεικνύοντας ότι ο επιθετικός λόγος του Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τη λαϊκή υποστήριξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία φαίνεται σήμερα έτοιμη να χαλαρώσει λίγο τις απαιτήσεις της, όχι στους στόχους αλλά στις προθεσμίες που θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης συνέντευξη του φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου, με τίτλο: «Η ελληνική κρίση είναι πολιτιστική, όχι οικονομική». Στο ερώτημα αν πρέπει η Ευρώπη να αφήσει την Ελλάδα, ο Στ. Ράμφος δίνει την εξής απάντηση:

«Όχι, αντίθετα. Η Ε.Ε. πρέπει να παραμείνει επιεικής και να απευθύνει στους 'Έλληνες ένα μοναδικό μήνυμα πριν και μετά τις 17 Ιουνίου: όλα εξαρτώνται από εσάς. Δεν πρέπει να κλείσει την πόρτα, γιατί η Ένωση χρειάζεται τη νότια πλευρά της για να είναι Ευρώπη. Η ευρωπαϊκή κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν αναλάβει και διαχειριστεί τις αντιφάσεις της. Το ξαναλέω δυνατά: Αυτή η κρίση είναι πολιτιστική, όχι οικονομική. Πρέπει να συζητήσουμε για την παιδεία. Πρέπει να θέσουμε υπαρξιακά ερωτήματα και να τους δώσουμε απάντηση. Πρέπει να ξεπεράσουμε το μηδενισμό με το οποίο φλερτάρει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού. Αυτή η κρίση πρέπει να λειτουργήσει ως ψυχοθεραπεία. Στην Ελλάδα, η Τρόικα πρέπει να αλλάξει συνομιλητές, να συναντήσει αυτούς που γράφουν, που κάνουν την ελληνική ψυχή να δονείται. Πρέπει να τονώσουμε την αγάπη μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας σταματήσουμε να ξεδιπλώνουμε κόκκινα χαλιά σε μέτριους πολιτικούς. Σκέπτονται με όρους κομματικούς. Πρέπει να ξαναδημιουργήσουμε μία δυναμική. Η αδιαφορία των δημοσίων υπαλλήλων σκοτώνει την Ευρώπη. Η Ελλάδα των λαϊκών παραδόσεων μπορεί να τρέφει στερεότυπα αλλά πρόκειται για την πραγματική Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]