Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φασίστας Διοικητής απαγόρεψε το "Μακεδονία ξακουστή" σε στρατόπεδο!

Να απομακρυνθεί άμεσα από το στράτευμα, όπως όλοι οι φιλοναζί αξιωματικοί.
Το τραγούδι -ύμνο στην ελευθερία της Μακεδονίας, απαγόρεψε εθνομηδενιστής φασίστας στρατιωτικός, θαυμαστής προφανώς των συνεργατών των Ναζί Σκοπιανών.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…»!

Το συμβάν

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και εν όψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.

Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο thestival.gr ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης. «Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι» δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.


Σχόλιο - Παράκληση ιστολογίου: Ο κ. Τσίπρας μαζί με όλες τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ταχθούν στο πλευρό του δημοκράτη διοικητή και να τον τιμήσουν ζητώντας την κατ' εξαίρεση είσοδό του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σαμαράς, σε ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ καλείται να φερθεί πατριωτικά και να νομοθετήσει σχετικά ώστε να εφαρμοσθεί η διαταγή του μεμονωμένου διοικητή σε όλα τα στρατόπεδα εντός ή εκτός Ελλάδος. Ίσως, ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει και στην αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας από τα στρατόπεδα, για να ικανοποιηθεί περαιτέρω ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να μην γίνουν αυτά στόχος σε περίπτωση πολέμου... Ελλείψει γενικότερης σοβαρότητας αναμένουμε παρόμοια κρούσματα να πολλαπλασιασθούν...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τι έγινε τελικά με τον ...Διοικητή ?
    Τιμωρήθηκε από το Υπουργείο, ή προβιβάστηκε από τον Σκοπιανό στρατό ?
    Δεν μας αναφέρετε και το όνομά /βαθμό του έτσι για να γνωρίζουμε ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως νεοσύλλεκτος και έχοντας για Διοικητή τον περι ου ο λόγος έχω να πω μόνο τα καλύτερα. Ομως αυτό το συμβάν με ξένισε. Μάλλον θα έγινε κάποια παρεξήγηση, εδώ φωνάζαμε άλλα κι άλλα.

    Και σιγά μη σας πούμε πως τον λένε.

    318

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]