Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με δανεικές ψήφους....

Σοβαρευτείτε επιτέλους

Του Γιώργου Κράλογλου

Από σήμερα το πρωί είναι μόνο στο χέρι μας η δυνατότητα να αποδείξουμε ότι είμαστε χώρα σοβαρή με ιστορία και απαιτήσεις για εθνική κυριαρχία και όχι χώρος "περιφερόμενων πολιτικών θιάσων" με μοναδικό ζητούμενο και στόχο τις "εισπράξεις" των εκάστοτε εκλογικών αναμετρήσεων για να εξασφαλίζουμε τις "παραστάσεις" μας εντός και εκτός Βουλής.

Είναι μόνο στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε με αποτελεσματικότητα και ιστορική ευθύνη την καθαρή λαϊκή εντολή να μπουν στο περιθώριο οι αυτοδυναμίες, ο δικομματισμός και ιδίως ο παλαιοκομματισμός.

Είναι στο χέρι μας, από εδώ και στο εξής, να επαναφέρουμε τον τόπο από το τελευταίο βήμα προς το χάος στον δρόμο του οράματος και της πραγματικής ελπίδας για το αύριο.

Είναι στο χέρι όλων μας.

Των πολιτικών κατά κύριο λόγο αλλά και των ψηφοφόρων.

Γιατί το πραγματικό μήνυμα αυτών των εκλογών είναι ότι τα ποσοστά των κομμάτων δεν εκφράζουν πλέον ούτε την πραγματική τους εκλογική δύναμη ούτε ανταποκρίνονται, απόλυτα, στην πολιτική ιδεολογία των ψηφοφόρων.

Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να συμφωνεί σε ποσοστό 80-85% στην παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ και ταυτόχρονα να εκφράζει την κομμουνιστική και νεοαριστερίστικη ιδεολογία για έξω από την Ευρώπη και επιστροφή στην δραχμή σε ποσοστό περίπου 40%.

Είναι και αντιφατικό και γελοίο.

Οι ψηφοφόροι "δάνεισαν" την ψήφο τους στα κόμματα εκφράζοντας την οργή τους και την αγανάκτησή τους από την κακοποίηση και της ιδεολογίας τους και της ψήφου των όλα αυτά τα 40 περίπου χρόνια του δικομματισμού.

Οι ψηφοφόροι που πίστεψαν στον σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου του 1981 προδόθηκαν κατά τον πλέον απαράδεκτο τρόπο από τον ανύπαρκτο σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ.

Οι ψηφοφόροι του νεοφιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας προδόθηκαν από τον απαράδεκτο κρατισμό των κυβερνήσεων της και την επέκταση του κρατισμού με δανεικά και χρέη που σήμερα πληρώνουν με τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Οι πραγματικά αριστεροί ψηφοφόροι του 10-13% του ΚΚΕ και του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κόμματά τους δεν θα γίνουν κυβέρνηση είναι οι μόνοι προσγειωμένοι ιδεολόγοι. ΄Ίσως και να αντιλαμβάνονται την απόσταση που χωρίζει την ιδεολογία τους από τις εξελίξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλά παραμένουν συνεπείς σε ό,τι έχουν επιλέξει.

Το υπόλοιπο όμως εκλογικό σώμα του 87% σταμάτησε να περιμένει ιδεολογική ανταπόκριση από τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία. Σταμάτησε να αναμένει ταύτιση των κομμάτων με όσα επιβάλλουν οι πραγματικές ανάγκες της χώρας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μάλλον ευκολότερα θα τον προδώσουν οι σημερινοί κομματικοί σχηματισμοί παρά να δικαιώσουν τις ελπίδες του.

Το μόνο που περιμένει και το δικαιούται βεβαίως είναι η σωστή διακυβέρνηση.

Ταυτόχρονα όμως και πραγματικά εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Περιμένει ακόμη όραμα για τον τόπο. Περιμένει όραμα που να ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν ήδη οι ψηφοφόροι των 18 ετών που ψήφισαν για πρώτη φορά στις χθεσινές εκλογές.

Περιμένει και ελπίζει για αύριο στο τόπο του. Για επαγγελματική αποκατάσταση στην πατρίδα που γεννήθηκε και όχι στις αγορές της μετανάστευσης. Περιμένει να δικαιωθεί αξιοκρατικά για τις σπουδές και τον κόπο του να σταθεί ως επαγγελματίας στην δική μας αγορά.

Αυτός είναι ο λόγος που "δανείζει" την ψήφο του στο κόμμα που πιστεύει ότι μπορεί να δικαιώσει τα όνειρά του.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε από 50% περίπου του 1981 στο 12%. Που η Νέα Δημοκρατία από τις έδρες της άνετης αυτοδυναμίας στις έδρες που την υποχρεώνουν να συμβιβαστεί με τις πολιτικές δυνάμεις που πολεμούσε και ουδέποτε άκουγε στην αντιπολίτευση.

Αυτός είναι λόγος που οι ψηφοφόροι αφαίρεσαν το δικαίωμα του δικομματισμού. Αφαίρεσαν το δικαίωμα της αυτοδυναμίας και των μεγάλων πλειοψηφιών.

Είμαστε συνεπώς όλοι υπεύθυνοι.

Και εμείς οι ψηφοφόροι που (πολύ ορθά κατά την άποψή μου) οδηγήσαμε τις εξελίξεις στο σημερινό επίπεδο. Και οι πολιτικοί που αποκαλύφθηκαν στο σύνολό τους ότι "τηρούν αποστάσεις" και από ιδεολογίες που επικαλούνται και από την σοβαρότητα που επιβάλλουν οι καιροί.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν να συμμαζέψουμε την εικόνα του "θιάσου σκιών" που παρουσιάσαμε και να εκμεταλλευτούμε τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας που συγκυριακά μας φωτίζουν για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε και σοβαροί.

Ας μην πανηγυρίζουν λοιπόν τα κόμματα για την δήθεν νίκη τους.

Γιατί οι ψήφοι που πήραν είναι "δανεικές" και με ημερομηνία λήξεως. Δεν είναι η δύναμη που τους αξίζει.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μία είναι η ουσία......
    Μας την ξανακαθήσανε στο σβέρκο και παντού....
    Άντε τώρα να ξεμπλέξουμε.....
    Αλλά τελικά μήπως ο .....περήφανος, εξευτελισθείς και αποβλακωμένος Ελληνικός Λαός δεν το ήθελε ???
    Από ότι φαίνεται ο επεδίωξε.... καλώς...τώρα ας τα λουσθεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο ευρω ;Ποια ΕΕ ;
    Δεν ταμαθες ;
    Βαβελ ,αδελφε Βαβελ .
    Αν αυτα τα 18ρια , θελουν να ζησουν , θα πρεπει να απαιτησουν , οσο πιο μακρυα γινεται απο την σαπιλα των ευρωπαιων βαρβαρων .
    Και ακομη μακρυτερα απο την πορνη την Αμερικη .
    Ολα τα αλλα ειναι κενου περιεχομενου , εκ του πονηρου η εξ αγνοιας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε,
    παρέλειψες να αναφερθείς στην αύξηση κατά 3% τού ποσοστού της αποχής από τις προηγούμενες εκλογές, η οποία εκφράζει συνολική απόρριψη του συστήματος και των κατοχικών θεσμών.
    Αυξανόμαστε, οργανωνόμαστε και θα μας βρουν μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]