Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πήραμε παράταση ζωής με το οξυγόνο να βρίσκεται στη μέση της μπουκάλας

Μήπως με τις επιλογές μας "χτίζουμε" αυτή την Ελλάδα;

Λουφάξαμε προς το παρόν και περιμένουμε το αποτέλεσμα της επιλογής μας. Διότι και αυτή τη φορά το βάρος της επιλογής μας δηλαδή της ψήφου μας θα καθορίσει την καθημερινότητά μας.
Θα δανειστώ μερικές απόψεις φίλων συγγενών και απλών πολιτών που πλησίασαν την κάλπη χθες για να καταλάβετε με τι καρδιά και τι μυαλό ψήφισαν και είμαι σίγουρη ότι μέσα σε αυτές τις απόψεις θα βρείτε ομοιότητες με τις δικές σας.
Είναι σίγουρο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των όσων ψήφισαν αποφάσισαν πάνω από την κάλπη. Λένε το 14% αλλά σίγουρα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο.
Κανείς δεν πήγε αποφασισμένος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανένα κόμμα.

Κάποιοι ήθελαν να τιμωρήσουν γι άλλη μια φορά τα μεγάλα κόμματα αλλά είχαν επηρεαστεί από τους εκφοβισμούς και τις πιέσεις των τελευταίων ημερών για το ότι αν βγούμε από το ευρώ θα καταστραφεί η χώρα και μπορεί την επόμενη μέρα να μην έχουμε να φάμε. Έτσι λοιπόν κάτω από αυτές τις ψυχολογικές πιέσεις και την άγνοια ίσως της κατάστασης που έχει ο Έλληνας πολίτης ψήφισε μνημονιακό κόμμα για να μην φύγει από το ευρώ.

Και βέβαια από το να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ που είχε καταγραφεί μέσα του ότι ήταν το κόμμα που έκανε το μεγαλύτερο κακό στην χώρα, ψήφισαν ΝΔ. Κάπως έτσι η ΝΔ πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές γιατί είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν πια ορκισμένοι ψηφοφόροι. Έδωσαν την ψήφο τους και περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν αν η επιλογή τους θα τους δικαιώσει …

Κάποιοι κυρίως νέοι φίλοι ψήφισαν Σύριζα μόνο και μόνο για να δώσουν δύναμη σε μια ισχυρή αντιπολίτευση. Στο βάθος μέσα τους δεν ήθελαν τον Τσίπρα για πρωθυπουργό διότι δεν είχαν εμπιστοσύνη στο αν θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ένα πιο ασφαλή προορισμό. Δεν είχαν όμως εμπιστοσύνη και στους βουλευτές του οι οποίοι προφανώς ξεγυμνώθηκαν κατά τη δεύτερη προεκλογική περίοδο .

Ο κρυφός του πόθος ήταν βέβαια να δουν και το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Τσίπρα για να νιώσουν την γροθιά στο στομάχι και ίσως μια πιο επαναστατική και ξεκάθαρη λύση με στόχο να πετάξουν τους ξένους πάνω από τα κεφάλια μας και να ζήσουμε έστω και κάποια χρόνια δύσκολα αλλά ηρωικά χρόνια.

Πάντως όσοι ήταν εξοργισμένοι , θυμωμένοι και δεν ήθελαν ούτε να ψηφίσουν το μνημόνιο ούτε να ψηφίσουν την αριστερή μοντέρνα ιδεολογία της υψηλής ραπτικής του Αλέξη Τσίπρα που με έναν ρομαντισμό προσπαθούσε να δημιουργήσει νέους επαναστάτες ψήφισαν τον Καμμένο για τη φόρα των απόψεών του αλλά και την Χρυσή Αυγή γιατί πίστεψαν ότι ο φόβος φιλάει τα έρμα και κάποια στιγμή στη βουλή πρέπει να υπάρχει και κάποιος που να τους χαλάει τα σχέδια…

Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή απλώς πήραμε παράταση ζωής . Όχι ποιοτικής ζωής διότι με "πατερίτσες" θα κυκλοφορούμε. Δεν έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα που έχει η χώρα.
Αφού σχηματισθεί κυβέρνηση θα μπορέσουν να βελτιώσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία; στα σχολεία; θα προσπαθήσουν να μειώσουν τα ποσοστά της ανεργείας; να δώσουν πραγματική ελπίδα στο λαό μέσα από προγράμμτα ανάπτυξης; ή θα κάποια στιγμή θα τελιώσει το οξυγόνο από την μπουκάλα και θα ξεψυχήσει η χώρα;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ....και το κυριοτερο , θα σταματησουν το διαμελισμο της Πατριδος ;
    Τιποτα απο ολα αυτα ΔΕΝ θα κανουν , διοτι υπηρετουν τους εποικιοκρατες .
    Οσοι ψηφισαν , ελπιζοντας στους δαιμονισμενους και τσιπαρισμενους πιθηκανθρωπους δηδεν πολιτικους , θα καταλαβουν , οτι ειναι αργα , ΠΟΛΥ αργα .
    Οσοι ειναι κοντα στην Ορθοδοξη Πιστη μας και εμπιστευτηκαν τους Αγιους Γεροντες , ειναι ετοιμοι .
    Λυπαμε τα παιδια μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε καλέ.....
    Το σχέδιό τους εφαρμόζουν τα παιδιά......
    φυσικά με την εντολή των καλών αφεντικών τους.
    Το πείραμα πέτυχε και τα πειραματόζωα πρέπει πλέον να θανατωθούν.
    Πάμε και για εφαρμογή του και αλλού....
    Υπάρχουν όμως και ορισμένα πλασματάκια τα οποία είναι αποφασισμένα να παλαίψουν για την ζωή τους.
    Θα τα ακολουθήσουμε ή θα εξακολουθήσουμε τον ύπνο του τάχιστα επερχόμενου θανάτου μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]