Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε»

Το μήνυμα απευθύνεται στους «ταγούς του έθνους», που μηχανεύονται κάθε τι προκειμένου να διατηρήσουν ή να επαυξήσουν τα κεκτημένα τους

Ελπίζω να μη θεωρηθώ ασεβής, αντικαθιστώντας το «υμών» με «ημών». Το μήνυμα απευθύνεται στους «ταγούς του έθνους», που μηχανεύονται κάθε τι προκειμένου να διατηρήσουν ή επαυξήσουν τα κεκτημένα τους. Φυσιολογικό από μιας πλευράς, θα έλεγε κάποιος, αφού οι περισσότεροι έχουν την πολιτική ως κύριο ή και αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού. Άρα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης τους οδηγεί να σκεφτούν τον εαυτό τους, αδιαφορώντας για τους άλλους.

Μπορούμε λοιπόν να τους πούμε ότι «καίγονται τα σπίτια μας κι εσείς τραγουδάτε». Και δεν αρκεί αυτό, αλλά τραγουδάτε και φάλτσα.

Δεν ξέρω όμως, αν οι προβαλλόμενοι λόγοι για την ακυβερνησία της χώρας, είναι πράγματι αυτοί ή υποκρύπτονται άλλοι. Πολλές φορές τα «όμορφα» λόγια αποπροσανατολίζουν, όπως η συσκευασία κρύβει το πικρό χάπι.

Να μου επιτραπεί να πω, λόγω εμπειρίας, ότι είμαι από αυτούς που δεν θεωρούν ότι το σύστημα επιτρέπει την αναρρίχηση σε ηγετικές πολιτικές θέσεις προσώπων που δεν ελέγχονται. Παίζονται τεράστια συμφέροντα στην περιοχή μας, και η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας είναι τόσο σημαντική για τους ισχυρούς της γης, που θα ήταν αφελείς αν άφηναν στην τύχη την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Είτε εκ των προτέρων είτε μεθύστερα φροντίζουν να ελέγχουν τις πολιτικές πράξεις που άπτονται των συμφερόντων τους. Φυσικά, αν αυξηθεί η τιμή των διοδίων ελάχιστα τους ενδιαφέρει. Αυτήν τη ρύθμιση την αφήνουν στους εγχώριους εθνικούς εργολάβους.

Βέβαια, δεν μπορούν να ελεγχθούν τα πάντα. Συστήματα που καταρτίζονται από ανθρώπους, ενέχουν το ανθρώπινο λάθος. Κάποια πρόσωπα μπορούν να μη ελέγχθηκαν σωστά ή για πολλούς λόγους να άλλαξαν ρότα στη διαδρομή. Τότε χρειάζονται διορθωτικές επεμβάσεις, που μπορεί να είναι κάποιο ατύχημα, ή ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, μπορεί και διαδηλώσεις με βανδαλισμούς και θανάτους ανθρώπων, προκειμένου το όχημα να ξαναμπεί στην πορεία που αποφασίσθηκε.

Αυτού του είδους η εξάρτηση -που δεν είναι καθόλου άγνωστη σε όσους παρακολουθούν τα πολιτικά δρώμενα εκ του σύνεγγυς- ζημιώνει ακόμη περισσότερο έναν λαό, όταν οι εκπρόσωποί του συνειδητά ή πέφτοντας θύματα κακών συμβουλών, παίζουν το παιχνίδι άνομων συμφερόντων. Γιατί πρέπει να κρίνουμε τα πράγματα επιφανειακά; Γιατί να μη δούμε και άλλες παραμέτρους, προκειμένου να κατανοήσουμε τα κίνητρα πολιτικής συμπεριφοράς;

Τρίβουν τα χέρια τους όσοι έπαιξαν σε επιστροφή στη δραχμή, βλέποντας να πλησιάζει συνεχώς ο χρόνος που θα συμβεί. Τεράστια ποσά έχουν βγει στο εξωτερικό, προκειμένου να επιστρέψουν με καθεστώς δραχμής και να διπλασιάσουν ή να τριπλασιάσουν οι επιτήδειοι τις περιουσίες τους. Είναι παρακινδυνευμένο να υποθέσουμε ότι «ποντάρουν» στην πτώχευση της Ελλάδας και ότι μεθοδευμένα φροντίζουν να επικρατήσει ακυβερνησία στη χώρα;

Ο κόσμος της πολιτικής, δεν είναι τόσο αθώος όσο κάποιοι νομίζουν. Και μπορεί εύκολα να παρασυρθεί ο άδολος πολίτης και να δώσει και τον εαυτό του ακόμη για να υπηρετήσει ιδέες, ακολουθώντας σημαίες κοινωνικού και λαϊκού προσανατολισμού. Μόνο που πολλές φορές, ισχύει αυτό που ο Αριστοτέλης ονόμασε «ετερογονία σκοπού»: Αλλού θέλεις να πας και αλλού βρίσκεσαι. Διότι τεχνηέντως σε οδηγούν σε λάθος δρόμο, που δεν έχεις τη γνώση να το διαπιστώσεις. Απλώς, εμπιστεύεσαι.

Πόσες φορές δεν μας εκμεταλλεύθηκαν; Προσωπικά, είμαι επιφυλακτικός -και από τη φύση μου- στις ελκυστικές διακηρύξεις, ώσπου να διαπιστώσω αν είναι πράγματι είναι αγνά τα κίνητρα.

Ο Μακεδών
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αυτήν την στιγμή που γράφουμε ακίνητα 100.000 ευρω, αντικειμενικής αξίας, σκοτώνονται για 20 και 30000 ευρώ επειδη το κράτος δεν δικαιούται να ασκήσει μιά στοιχειώδη κοινωνική πολιτική και να βοηθήσει κάποιον να αγοράσει τα στοιχειώδη από το σ. μαρκετ, έστω και με υποτιμημένη δραχμη.Το συμφέρον πολλών εξ ημών που τους κόπους μιας ζωής τους εμπιστευτήκαμε στις τράπεζες (και τώρα τα κουτσοκαταφέρνουμε μεχρι να δουμε τι θα γίναι) πρέπει να το συνυπολογίζουμε με το άγχος επιβίωσης που έχουν αυτοί που το δικό τους το "γύριζαν" στην @αμημένη την αγορά και τώρα οδηγούνται στην φυλακή γιά χρέη επιχειρήσεων ή ακινήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί τέλους , τίποτα δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί μας....
    Ο κ Τσίπρας να αφήσει επί του παρόντος τις αδιάλακτες θέσεις του, που βασικά είναι μάλλον ουτοπικές και ταυτόχρονα δίδουν ζωή στα δωσιλογικά καθάρματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες και να επιμείνει στο σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που είναι εντός της νέας Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ,ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,Χ.Α), το ΚΚΕ καλά...
    Ολοι μαζί να πάνε να διαπραγματευθούν την αλλαγή των όρων, περιόδο χάριτος, ανάπτυξη, μη ισχύ των μέτρων του Ιουνίου κλπ, ώστε να υπάρξει κάποια ανάσα αυτή την στιγμή για τον ταλαίπωρο Έλληνικό Λαό.
    'Αμεση κατάργηση των μνημονίων και των προδοτικών δανειακών συμβάσεων, μάλλον είναι ανέφικτη αυτή την στιγμή.
    Αυτή είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη, η πατριωτική στάση που πρέπει να επιδειχθεί από όλους...
    Υπάρχει άμεσος κίνδυνος... δεν τον νοιώθουν....
    Μόλις παγιωθεί κάποια σταθεροποίηδη και βελτίωση της χώρας, ξαναπλακώνονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]