Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "κατά Μάρκον"... φραγγέλιον

Γράφει ο Μάρκος Μουζάκης

** Νέμεσις!

** Εξεγέρθηκε αυτός ο βασανισμένος, προδομένος λαός! Την Κυριακή με την ψήφο του, μια ειρηνική επανάσταση. Σήμερα, αύριο, με την περήφανη, αγωνιστική του παρουσία στους δρόμους της αγανάκτησης, ενάντια στην πλήρη διάλυση του μέλλοντος των παιδιών του. Οι ολετήρες, οι ναιναίκοι, πήραν ένα σκληρό μάθημα!

** Ο δικομματισμός εξευτελίστηκε, ταπεινώθηκε. Οι εξωχώριοι νταβατζήδες, οι οποίοι επιχείρησαν μια στυγνή παρέμβαση στην ψήφο του ελληνικού λαού, αυτή τη φορά εισέπραξαν ένα περήφανο ΟΧΙ στις άθλιες παρεμβάσεις τους…

** Τα χουντικής νοοτροπίας άθλια ΜΜΕ των νταβατζήδων, τα δημοσιογραφικά τους κουτάβια, οι επιστήμονες της παραπληροφόρησης και της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης» απ’ την Κυριακή έψαχναν να βρουν λαγούμια να κρυφτούν! Έβλεπα στις τηλεοράσεις τα πελιδνά τους πρόσωπα, τις κατακόκκινες παρειές τους, τα παγωμένα τους –τάχα μου- γελάκια, την «εγκυρότητά» τους τσαλακωμένη, ήταν χάρμα, απόλαυση!

** Ένα ολόκληρο σύστημα σε παραφροσύνη, πανικό, αποσυντονισμένο…

** Όμως προσέξτε. Αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει πως έχει διαλυθεί. Όχι!

** Το σύστημα, πολυκέφαλο τέρας, μια σύγχρονη Λερναία Ύδρα, έχει «καβάντζες». Θα επανέλθει. Θα επιχειρήσει να ξανακερδίσει ό,τι έχασε πριν μια βδομάδα. Γρηγορείτε!

** Η νίκη συντρόφια, αδέρφια, πρέπει να έχει συνέχεια. Να κερδηθεί και ο πόλεμος, όχι

μόνο μια μάχη. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία! Οι εθνικοί εργολάβοι (είδατε τα πρωτοσέλιδά τους;), οι νταβάδες της χειραγώγησης (απολαύσατε την «ενημέρωσή» τους;), όλος ο εσμός της διαπλοκής και παρακμής, θα προσπαθήσουν να ελέγξουν, να «πείσουν», να διαστρεβλώσουν, πότε με μαστίγιο, πότε με καρότο…

** Οι ασκήσεις πολιτικής τρομοκράτησης θα είναι ξανά μπροστά μας, σύντομα…

** Ας τους δείξουμε, πως ό,τι συνέβη την Κυριακή είναι μόνο η αρχή, θα ‘χει συνέχεια!

** Όλα τα λεφτά ήταν η φοβερή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το βράδυ της Κυριακής δύο εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες, απ’ τους πρωταγωνιστές και νικητές των ημερών, μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων! Πολλά ταμπού πέφτουν, πολλές ανούσιες γραμμές καταρρέουν. Είμαι σίγουρος, ότι αν δημοσιοποιούνταν αυτή η επικοινωνία θα γινόταν χαλασμός!

** Απ’ τις 12 Φλεβάρη, τη μοιραία Κυριακή που οι εταίροι του δικομματισμού ψήφισαν το δεύτερο καταστροφικό μνημόνιο, γράψαμε πως τέλεψε οριστικά και αμετάκλητα ο κύκλος της μεταπολίτευσης.

** Ε, τώρα μπορούμε να πούμε ότι ήρθε η αρχή του τέλους και για τον «νταβατζήδικο» δικομματισμό, μιας απ’ τις επαχθέστερες κληρονομιές του μεταπολιτευτικού κύκλου!

** Μια νέα εποχή ξεκινάει αδέρφια, συντρόφια. Να είμαστε εκεί!

** Μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης σχετικά με τα exitpollsκαι τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις, ξεχώρισα δυο φωνές απ’ το διαδίκτυο που είχαν έγκυρη ενημέρωση και πρώτες ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα με ελάχιστες αποκλίσεις. ΤοNewsbombκαι το Olympia. Το καλό –και έγκυρο- να λέγεται!

** Διάνα όμως έπεσαν στις εκτιμήσεις και προβλέψεις τους οι μεγάλοι ηττημένοι των εκλογών, ε;

** Ο μεν Μπένι μιλούσε για… πρώτη θέση! Και καλά, ας πούμε ότι αυτό έπρεπε να το λέει, για λόγους προεκλογικής τακτικής… Αυτό όμως το… 25% που είχε προβλέψει στους συνεργάτες του; Μέσα έπεσε, κατά το… μισό! Τέτοια επιτυχής εκτίμηση, από πολιτικό ηγέτη που θέλει να μας κυβερνήσει!

** Αμ ο άλλος εταίρος του δικομματισμού; Ο Αντώνης; Ο οποίος κόντρα σε όλες τις σοβαρές εκτιμήσεις ήθελε… αυτοδυναμία; Και καλά, ας πούμε ότι κι αυτός αυτό το έλεγεγια λόγους προεκλογικής στρατηγικής…

** Αλλά εκείνο το… μπορούμε να περάσουμε το 30% και πάντως είμαστε εκεί στο 27-28% τι το ‘θελε;

** Εμ, ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη, όπως έλεγε η Μάρω Κοντού στο Γιώργο Κωνσταντίνου, στην πασίγνωστη ταινία! Και πού είσαστε ακόμα!

** «Πέτυχε» βέβαια, να είναι πρώτος με ποσοστά με το «1» μπροστά!

** Το τι ακούγεται εκεί στην Ιπποκράτους, για την προεκλογική καμπάνια του πολιτικά βουλιμικού Μπένι, δεν είναι δυνατό να γραφτεί! Μην κοιτάτε που λόγω της συγκυρίας τα στόματα δεν έχουν ανοίξει και δημόσια (πλην αιχμών…). Το τι του σούρνουν ο Αντρέας, η Άννα, ο Μιχάλης, ο κυρ Γιάννης και τα άλλα παιδιά, δεν περιγράφεται! Και είναι μόνο η αρχή, έπεται –ενδιαφέρουσα- συνέχεια!

** Το άλλο το προσέξατε, ενδεικτικό της πολιτικής τους ποιότητας; Ενώ και οι δυο τους είχαν υποστεί μια δεινή ήττα, στις δηλώσεις που έκαναν μόλις οριστικοποιήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα λες και δεν είχαν πάρει τίποτα χαμπάρι!

** Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε το παραμικρό στοιχείο για τις ευθύνες τους…

** Ο μεν Βαγγέλης, κλασικά αλαζών, με χαμόγελο του… τίποτα, λες και είχε προσγειωθεί από άλλο πλανήτη…

** Ο δε Αντώνης, εμφανώς αμήχανος αλλά ουδόλως πειστικός ότι είχε αντιληφθεί το πού είχε οδηγήσει ένα κόμμα που μόλις πριν δυόμισι χρόνια είχε υποστεί μια ιστορικών διαστάσεων ήττα και τώρα μετά βίας πήρε το μισό εκείνης της εκλογικής απόδοσης…

** Και αυτοί οι δύο φιλοδοξούν να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα της χώρας!

** Κακά τα ψέματα, οι εκπρόσωποι του παλιού που αργοσβήνει τη λέξη «αυτοκριτική» την απεχθάνονται…

** Θυμάστε, τι σας λέγαμε; Ότι ο δικομματισμός είναι μακριά νυχτωμένος, αν πιστεύει ότι την ύστατη ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες θα αυξήσει τα –πενιχρά έτσι κι αλλιώς- ποσοστά του απ’ την αδιευκρίνιστη ψήφο; Ένα επιχείρημα που πλασάριζαν και τα καρακόλια της παραπληροφόρησης; Θυμάστε ότι επισημαίναμε, πως απ’ την αδιευκρίνιστη ψήφο μετά βίας ένα 30% πρόκειται να πάει στα δύο τέως μεγάλα κόμματα; Ε, όσο λοιπόν πλησιάζαμε στην κάλπη η μεν Νου Δου απ’ το 23% περίπου προσγειώθηκε στο… ούτε 19, ενώ το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα του Αντρέα καταβαραθρώθηκε! Τράτζικ!

** By the way (γεια σου Κίμωνα!) τι έχουν να πουν τώρα όλα αυτά τα ντόπερμαν της χειραγώγησης και παραπληροφόρησης, αντάμα με τους πράσινους άθλιους προπαγανδιστές που μας ζάλισαν πως στις εσωκομματικές εκλογές πήγαν… 240.000 νοματαίοι και ψήφισαν το… νέο ηγέτη της «δημοκρατικής»;

** Μα αν πήγαιναν 240.000 τότε το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πάρει «χαλαρά» το λιγότερο γύρω στο 20%!

** Θυμάστε τι σας είχαμε αποκαλύψει για τον πραγματικό αριθμό των ψηφισάντων τότε;

** Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Βαγγελάκη!…

** Αλλά μην απογοητεύεστε, Αντώνη και Βαγγέλη. Στις ηλικίες πάνω από… 65, σκίζετε!

** Ούτε ο… Πούτιν δεν έσωσε τον Καρατζαφέρη! Καλά, δεν είχε καταλάβει πως οι επικοινωνιακοί σαλτιμπαγκισμοί πλέον δεν ξεγελούσαν, ούτε συγκινούσαν τους χαχόλους; Ούτε η στήριξη απ’ τα συστημικά ΜΜΕ μπορούσε να τον (δια)σώσει;

** Άθλια, στην κυριολεξία, ήταν η προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ. στην προσπάθεια να πλήξει τον Καμμένο…

** Στην ουσία τον «ψήλωσε» με τις μεθοδεύσεις ενός επιτελείου αμήχανου, ανήμπορου να προσεγγίσει σοβαρά και πολιτικά το «φαινόμενο Καμμένου»…

** Και γενικά το σύνολο της προεκλογικής γαλάζιας καμπάνιας ήταν ένα… μάθημα του πώς δεν θα πρέπει να διεξάγεται η καμπάνια ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία!

** Απ’ την άλλη, οι πράσινοι πήγαν να (το) παλέψουν με τα κλασικά, παραδοσιακά επικοινωνιακά τερτίπια, με τη βοήθεια και των δημοσιογραφικών τους σαλτιμπάγκων. Ξεπερασμένα εργαλεία…

** Άρχισαν λοιπόν να αμολάνε διαρροές, τη μια πιο «τζούφια» απ’ την άλλη…

** Και τι δεν αμόλαγαν! Και πίστευαν (;) ότι οι χαχόλοι θα «τσίμπαγαν». Αμ, δε! Ξύπνησαν οι σκλάβοι, Βαγγελάκη!

** Τη μια ότι έτσι… χαλαρά και στο άνετο το ΠΑΣΟΚ θα ξεπερνούσε άνετα το 20%…

** Την άλλη ότι η υπέρ της Ν.Δ. διαφορά συρρικνώνεται, βρίσκεται μεταξύ… 3 και 1.5%!

** Ύστερα, ότι οι αναποφάσιστοι πορεύονται… συγκινημένοι στην Ιπποκράτους (προφανώς γοητευμένοι απ’ το… εκτόπισμα του Μπένι)!

** Συνεπώς η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ αύξανε με… αλματώδεις ρυθμούς!

** Μάλιστα ιστορικό στέλεχος (επειδή τον σέβομαι δεν θα τον διασύρω…) διέρρεε σε δημοσιογραφικά καρακόλια, ακόμα και σε πολιτικά στελέχη ότι η «εμπειρία» του τον οδηγούσε σε ασφαλές συμπέρασμα ότι το αποτέλεσμα θα ήταν Ν.Δ. 24% και ΠΑΣΟΚ 22%!

** Για δε την απελπιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (τι έμπνευση κι αυτή!) διέρρεαν πως ήταν… μεγαλειώδης και άλλαζε το πολιτικό κλίμα!

** Τα δημοσιογραφικά ντόπερμαν (ή μήπως κουτάβια;) αναπαρήγαγαν όλες αυτές τις παρόλες, άλλα με… σεμνότητα, άλλα ασύδοτα, άλλα σε blogs και sites…

** Και πίστευε όλος αυτός ο εσμός, πως έτσι το κλίμα θα άλλαζε!

** Το αποτέλεσμα το είδατε. Το ΠΑΣΟΚ έπιασε ιστορικό χαμηλό! Πιο χαμηλά κι απ’ το 1974, στο ξεκίνημά του!

** Εμ Βαγγέλη, αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να το πιάσει ακόμα κι ο ΓΑΠ!

** Προσέξτε. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή, είτε μας αρέσει είτε όχι, είχε σοβαρά αντισυστημικά χαρακτηριστικά. Όσο λοιπόν θα την πολεμούν αυτοί οι οποίοι είναι στη συνείδηση του λαού ένοχοι για την κατάντια μας ή εκείνα τα ΜΜΕ που επίσης στη συνείδηση του λαού είναι αποκρουστικά, τόσο τη βοηθούν! Αν δεν αναλυθεί στοιχειωδώς σοβαρά το φαινόμενο κι αν δεν αντιμετωπιστεί πειστικά (κυρίως αυτό το καθήκον το έχουν οι δυνάμεις της Αριστεράς), δεν θα αποδειχτεί πρόσκαιρο, θα συνεχίσει…

** Εντάξει, ότι ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι μεγάλοι νικητές αυτών των εκλογών, δεν χρειάζεται να το πω εγώ, το έχουν αναλύσει σχεδόν οι πάντες.

** Εμείς απλά το είχαμε επισημάνει, βλέπαμε το κλίμα στο λαό, διαπιστώναμε τις πολιτικές τάσεις. ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας είχαν την πιο πετυχημένη προεκλογική καμπάνια. Και στο προηγούμενο φύλλο του «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» επεσήμαινε πως ο Τσίπρας ήταν ο αναμφισβήτητος νικητής της προεκλογικής περιόδου…

** Μάλιστα επισημαίναμε ότι, τηρουμένων των αναλογιών, λειτουργεί περίπου στα πρότυπα του Αντρέα της δεκαετίας του ’70 με αρχές της δεκαετίας του ’80.

** Για τα άλλα φρόντισαν ο… Βενιζέλος, ο Σαμαράς, η τρόικα και το… MEGA!

** Με τις επιθέσεις τους ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ οι μεν, με τις άθλιες παρεμβάσεις τους οι δε στα προεκλογικά πράγματα στην Ελλάδα, φούντωσαν το κλίμα αγανάκτησης, το οποίο πρωτίστως εισέπρατταν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ!

** Αλήθεια, εκείνο τον διμέτωπο, κατά Τσίπρα και Καμμένου, ποιος ευφυής εγκέφαλος τον εισηγήθηκε στον Αντώνη;

** Όσο για τον Μπένι, τι να πούμε… Έχουμε επισημάνει ότι η ευφράδειά του τον οδηγεί τις περισσότερες φορές σε αυτοκαταστροφικές τάσεις…

** Και αλήθεια, πώς τολμά με περισσή πολιτική θρασύτητα (το ερώτημα απευθύνεται και προς στελέχη του ΠΑΣΟΚ) να κάνει τώρα ρεβεράντζες και υποκλίσεις προς το κόμμα εκείνο που αποκαλούσε «κόμμα της δραχμής» και προς τον πολιτικό αρχηγό για τον οποίο υπογράμμιζε ότι οδηγεί τη χώρα σε… αλβανοποίηση;

** Έχουν και το πολιτικό θράσος και οι άθλιοι τακτικισμοί τα όριά τους!

** Ναι, σιγά μην κι ο Καραμανλής έχει την πρεμούρα να κάνει comebackσε αυτή τη Νου Δου και σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον! Αυτά μόνο όσοι δεν τον ξέρουν τα λένε. Επομένως ας μην ανησυχούν κάποιοι λεβέντες εκεί στη Συγγρού. Από αλλού θα τους έρθει!

** Το προσέξατε; Η νέα Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει ελάχιστους απ’ τους «κηπουρούς» του Μπένι! Ελάχιστοι διασώθηκαν απ’ τον εκλογικό καταποντισμό!

** Και αυτό σημαίνει πολλά… Και θα τα βρει μπροστά του ο νέος αρχηγός…

** Απ’ την άλλη κι ο Σαμαράς είδε πολλούς και επιφανείς «φιλελεύθερους» να πετυχαίνουν μια πολύ καλή εκλογική επίδοση. Κι αυτός θα τα βρει μπροστά του, μην κοιτάζετε που η πολιτική αστάθεια και η πιθανότητα νέων εκλογών έχει προσώρας κλείσει στόματα…

** Αλήθεια, ο Σαμαράς δεν ήταν που επέμενε για εκλογές σύντομα;

** Τόσο… έτοιμος για εκλογές ήταν, όπως αποδείχτηκε; Δηλαδή επέμενε για εκλογές για να κερδίσει το… μισό ποσοστό του 2009;

** Τρίτο (ναι, τρίτο!) το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα! Πού; Στην κοιτίδα των Παπανδρέου!

** Εκεί όπου επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν ο μέγας… κωπηλάτης ΓΑΠ!

** Κι ούτε μια λέξη αυτοκριτικής απ’ αυτό τον απίθανο τύπο! Ούτε μια δήλωση συγγνώμης, ούτε ίχνος μεταμέλειας! Κι αυτός ο τύπος μας κυβέρνησε επί δυο χρόνια!

** Αμ ο Μπένι; Τρίτο το ΠΑΣΟΚ και στη δικιά του εκλογική περιφέρεια!

** Ούτε ο… Μπουτάρης δεν τον διέσωσε!

** Αλλά το να ζητάς αυτοκριτική απ’ τον πολιτικά βουλιμικό Μπένι είναι ιεροσυλία!

** Θα το ματαπούμε. Να προσέξτε από δω και μπρος τις κινήσεις Παπαδήμου. Μέχρι τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα φιλοδοξεί να φτάσει! Τον στηρίζουν και τραπεζίτες και επιχειρηματίες και εκδοτικά συγκροτήματα (το παρά θιν αλός, για παράδειγμα…). Αλλά παράλληλα να προσέχετε και τις κινήσεις κάποιων πασόκων, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως σε αυτό τον λεηλατημένο χώρο θα απευθυνθεί! Ποιος είπε ότι δεν έχουν ανοίξει γοργές εξελίξεις;

** Πάνω και απ’ το ιστορικά υψηλό 24.4% της ΕΔΑ του 1958 έφτασαν, αθροιστικά, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ! Τους λέει τίποτα (και) αυτό;

** Αν πάμε σε νέες εκλογές τον Ιούνη, ξέρω ένα ιστορικό πολιτικό στέλεχος (δεν θα πω ποιού «χρώματος»…) που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος (έχει εκλεγεί). Θα πρόκειται για μια ηχηρότατη αποχώρηση, που θα κάνει πάταγο!

** Οργισμένος είναι, έμαθα, ο Σαμαράς με την τακτική του συγκροτήματος Μπόμπολα προεκλογικά…

** Και εγώ δεν θα μπω σε αυτά, άλλωστε το συγκεκριμένο συγκρότημα στήριξε Βενιζέλο με όλα τα μέσα. Είναι όμως σίγουρος ο Αντώνης, ότι αυτό κυρίως που του έφταιξε είναι αυτό το συγκρότημα; Στο κάτω-κάτω είναι γνωστή η τακτική του. Γιατί δεν κοιτά και δίπλα του;

** Χα! Γνωρίζω πως είναι πολλοί οι βουλευτές, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., που δεν θέλουν να ακούσουν για εκλογές τον Ιούνη! Βλέπετε το φάντασμα του Αλέξη πλανάται και αντιλαμβάνονται ότι αν πάμε σε νέες εκλογές κινδυνεύουν να μη δουν την επόμενη Βουλή… Και πιέζουν μάλιστα και τους δύο αρχηγούς να μην οδηγήσουν τις εξελίξεις προς τα κει. Καλά ξεμπερδέματα, Βαγγέλη και Αντώνη!

** Το καημένο το λαμόγιο (του δεκαχίλιαρου ή και του πεντοχίλιαρου)… Έχασε τον μπούσουλα προεκλογικά, με τις «υποχρεώσεις» που είχε αναλάβει. Έπρεπε βλέπετε να αβαντάρει τον δικομματισμό, οπότε οι «έγκυρες προβλέψεις» του ήταν για κλάματα! Βουρδούγιο έγινε με τις διαρκείς κωλοτούμπες και τις… ηρωικές «έγκυρες» αναλύσεις του, διαδικτυακά!

** Έδινε τον δικομματισμό… κοντά στο 50%!

** Και για να βγάνει τέτοιες προβλέψεις δίνοντας… γύρω στο 28% για Ν.Δ. και κοντά στο 22% το ΠΑΣΟΚ, έδινε τον ΣΥΡΙΖΑ στο… 10%, τον Καμμένο στο… 4% και πάει λέγοντας!

** Αφήστε που κάποια στιγμή το άθροισμα των κομμάτων που έδινε ήταν γύρω στο… 110%!

** Ακόμα και κατά τις 6 το απόγιομα της Κυριακής, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, οι «έγκυρες» εκτιμήσεις του έδιναν τη Ν.Δ. στο 22%, το ΠΑΣΟΚ στο 16% και το ΣΥΡΙΖΑ στο 13%! Και ύστερα είχε το θράσος να μιλά για… πρωτιές!

** Ωιμέ! Και πώς θα είναι η νέα Βουλή δίχως το γίγαντα της πολιτικής Ραγκούση;

** Ωιμέ! Είναι δυνατό να ανοίξει Βουλή χωρίς τον άλλο γίγαντα, τον κυρ Γιώργη Παπακωνσταντίνου; Θα το αντέξουν οι… αγορές; Θυμάστε τι σας λέγαμε, για την… τεράστια απήχησή του στην περιφέρεια Αττικής;

** Αμ το άλλο; Πώς θα είναι η πολιτική ζωή χωρίς την τρομερή πολιτική παρουσία του… παρολίγο πρωθυπουργού Πετσάλνικου;

** Καταραμένη «φτώχια»!

** Μη νομίζετε ότι επειδή οι εξελίξεις τρέχουν και ως εκ τούτου έχουν ανασταλεί οι εσωκομματικές διεργασίες, δεν θα παίξουν εξελίξεις. Και στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ. Ας πούμε, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπουργός και του Παπαδήμου, έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με άλλο στέλεχος, το οποίο διαγράφηκε και είναι επικεφαλής τώρα άλλου κόμματος!

** Μήπως ο Αντ. Σαμαράς να μαζέψει κάποιους υστερικούς βουλευτές του οι οποίοι νομίζουν πως βγαίνοντας στις τηλεοράσεις και πουλώντας αντι-αριστερή υστερία θα κερδίσουν πόντους;

** Δεν έχουν τίποτα αντιληφθεί απ’ τα κοσμογονικά που συμβαίνουν γύρω τους;

** Οι επιθεωρησιογράφοι θα… πλούτιζαν σε ιδέες, αν μπορούσαν τη βδομάδα που πέρασε να κάνανε καμιά βόλτα από Ιπποκράτους και Συγγρού. Εκεί διαδραματίζονταν σκηνές απείρου κάλλους, απόγνωσης, αμηχανίας, πανικού! Διαλυμένα μαγαζιά έμοιαζαν, ενώ όσοι περιφέρονταν εκεί θύμιζαν ένα απέραντο σκορποχώρι!

** Ξανάρχισε και μετά τις εκλογές ο γνωστός αναλυτής της «έγκριτης» την ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα σπέκουλα! Αμετανόητος ο άνθρωπος, νομίζει πως έτσι προσφέρει εκδούλευση στα αφεντικά του!

** Ούτε αυτός έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει… Δεν τα αφήνει για να… γράψει κάνα βιβλίο;

** Είναι αλήθεια, ότι ο Κ. Καραμανλής έχει ταχθεί ενάντια σε νέες εκλογές. Και αυτή του τη γνώμη την μετέφερε και στον Αντ. Σαμαρά. Πιστεύει ότι αυτό που προέχει είναι μια έστω μίνιμουμ σταθερότητα για ένα διάστημα όσο γίνεται μεγαλύτερο…

** Ότι η ΔΗΣΥ δεν θα έμπαινε στη Βουλή το είχαμε προβλέψει μετά βεβαιότητας. Δεν αρκούσε το πουσάρισμα απ’ τα συστημικά ΜΜΕ…

** Και στο κόμμα της Ντόρας έχει πέσει κατήφεια. Και γκρίνια. Και θυμηθείτε το, είναι όλα ανοιχτά σε σχέση με την πρόσκληση Σαμαρά για κεντροδεξιό μέτωπο…

** Μην παίρνετε και πολύ στα σοβαρά τις εν θερμώ πρώτες αντιδράσεις, ε;

** Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό κωλοτούμπα, φυσικά!

** Ή μήπως δεν είναι… μετρ των κυβιστήσεων;

** Ανεξάρτητα απ’ αυτά, η πρόταση Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι γίνηκε υπό το κράτος πανικού για το εκλογικό αποτέλεσμα…

** Συνηθισμένοι άλλωστε οι εταίροι του δικομματισμού (πάει, τον χάσαμε!) από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

** Μόνο που πια οι χάντρες και τα καθρεφτάκια δεν περνάνε στους ιθαγενείς…

** Κι αλήθεια, πιστεύει ο Σαμαράς ότι με «μέτωπα» με την Ντόρα ή το Μάνο, όταν ο λαός είναι στα κάγκελα ενάντια στο μνημόνιο, θα… αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του; Ή… «μαραίνει Κύριος»;

** Βρε πρεμούρα, να μαντρώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να τον φέρουν στα –πολιτικά- μέτρα τους, ο κυρ Μπένι κι ο κυρ Αντώνης! Βρε μανία… Κι αλήθεια πιστεύουν ότι με επικοινωνιακούς κουτσαβακισμούς θα τον στριμώξουν τον Αλέξη; Ή βάζοντας τα γελοία δημοσιογραφικά τους μαντρόσκυλα να του επιτίθενται και να κάνουν φασίζουσες προβοκάτσιες; Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι τον σπρώχνουν στο… 25% και βάλε, ενώ οι ίδιοι θα πάθουν νέα νίλα; Δηλαδή η Ν.Δ. να πέσει στη δεύτερη θέση και το ΠΑΣΟΚ να πιάσει… μονοψήφιο;

** Συνεχίστε παιδιά, προχωράτε. Να τον βαράνε τον Αλέξη «ΤΑ ΝΕΑ», το MEGA, ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας και οι υπόλοιποι πάλαι ποτέ διαμορφωτές της κοινής γνώμης… Συνεχίστε…

** Και θα βρεθείτε μπροστά και σε άλλες εκπλήξεις!

** Τόσο πια έλλειμμα στρατηγικής απ’ τους βαρόνους των μίντια; Τόση αμηχανία; Τόσο τους έχουν πάρει σβάρνα οι εξελίξεις;

** Οφείλω να το καταθέσω. Απ’ τις αρχές ήδη της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας η εταιρία V-PRC έδινε την δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ.

** Όταν κάποιοι άλλοι διέρρεαν πως το ΠΑΣΟΚ… αυξάνει τη συσπείρωσή του και χτυπά άνετα (!) το 20% και η Ν.Δ. κινείται στο 25% με ανοδικές τάσεις, η V-PRC κι ο Χρ. Βερναρδάκης έδιναν το ΠΑΣΟΚ πέριξ του 13%, τη Ν.Δ. να κινείται πτωτικά και τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω στο 16%.

** Εκεί προς την Τρίτη έδιναν ότι η δεύτερη θέση του ΣΥΡΙΖΑ έχει «κλειδώσει» οριστικά, όταν κάποιοι άλλοι συνέχιζαν τα επικοινωνιακά κόλπα… Και δεν είναι η πρώτη φορά που η V-PRC πιάνει το εκλογικό αποτέλεσμα με ελάχιστες αποκλίσεις!

** Τραγικό για το ΠΑΣΟΚ (και) το ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα σύμμαχο, ουσιαστικά δεν έχει συνομιλητές, βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη πολιτική και κοινωνική απομόνωση. Όσο για τη Ν.Δ. συνεχίζει τη μια γκάφα (επικοινωνιακή και πολιτική) μετά την άλλη. Πώς το ‘λεγε ο Πρόεδρος Μάο; Παγκόσμια (στην συγκεκριμένη περίπτωση πανελλήνια) αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση!

** Ωχ! Έρχονται μαντάτα (και) για δημοσιογράφους! Απ’ το «μέτωπο» Άκη…

** Θα προκύψει λοιπόν ο «Καρατζαφέρης της Αριστεράς», κατά την εύστοχη ρήση του Τσίπρα; Οψόμεθα, ώρες μετράμε… Πάντως γνωρίζουμε ότι οι σχετικές πιέσεις είναι αφόρητες, πολιτικές, επιχειρηματικές, εφοπλιστικές, μιντιακές! Ε, ρε τι γίνεται…

** Και τι θα κάμει τώρα η Άννα; Να πάει σε… φωτοτυπάδικο!

** Ενδιαφέρον το άδειασμα Καραμανλή σε Αντώναρο! Πολύ ενδιαφέρον…

** Ο Πάγκαλος πριν δυο μήνες στήριζε Βενιζέλο. Τώρα ζητά συνέδριο που θα δει και θέμα ηγεσίας! Και πού να σφίξουν οι ζέστες…

** Ωρέ γιομίσαμε νέους πολιτικούς κωλοτούμπες! Πράσινους, γαλάζιους, ολίγον…ροζ… Δεν τους απολαμβάνετε όλες αυτές τις μέρες;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]