Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δημοκρατία θέλει πολίτες που να προφέρουν την λέξη Πατρίδα με υπερηφάνεια και αγάπη

Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, που ο ισχυρισμός μου, ότι τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα ουδόλως ενδιαφέρονται για την Πατρίδα και τους Έλληνες, αλλά για το μαγαζάκι τους, τους οπαδούς τους και τα συμφέροντά τους, ολονένα βαίνει αποδεικνυόμενος.

Δεν έχει καμία, μα απολύτως καμία σημασία ότι, ορκίζονται στην Πατρίδα, στο Σύνταγμα και στο γενικότερο συμφέρον του Ελληνικού λαού.

Με τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο λαός έδωσε σαφέστατο μήνυμα σχηματισμού πολυκομματικής κυβερνήσεως. Όμως τα παραμάγαζα των κομμάτων περί άλλων τυρβάζουν, θέτοντας την κυρίαρχη λαϊκή εντολή στις αποθήκες τους, όταν ενεργούν με τον απαράδεκτο και εγωιστικό τρόπο, υποθηκεύοντας οδυνηρώς το μέλλον της χώρας.

Δυστυχώς τίποτε δεν αντιλαμβάνονται και ούτε μπορούν να ομονοήσουν για το καλό και το συμφέρον του τόπου. Απεναντίας οξύνουν τα πράγματα καθιστώντας δύσκολη την μεταξύ τους συνεννόηση και σέρνουν την χώρα στην αβεβαιότητα και σε νέες εκλογές.

Δεν τους ενδιαφέρει η επιβίωση της πατρίδος και των Ελλήνων παρά το μαγαζάκι τους. Επιμένουν στην ανισότητα, στην αυθαιρεσία, στις πελατειακές σχέσεις στα κομματικά παίγνια και στην ασυνεννοησία μεταξύ τους.

Η αποτυχία του πολιτικού προσωπικού είναι παταγώδης. Αδυνατεί να συνεργαστεί και αφήνει τον τόπο έρμαιο των εξελίξεων για να εξασφαλίσει τα δικά του μικροπολιτικά οφέλη.

Γι’ αυτό εμείς που τους ψηφίζουμε δυνάμεθα να φωνάζουμε στεντόρεια, επιτακτικά και με παράπονο:

Η δημοκρατία θέλει διαβασμένους πολίτες.
ΔΕΝ είμαστε!

Η δημοκρατία θέλει πολιτισμένους πολίτες.
ΔΕΝ είμαστε!

Η δημοκρατία θέλει πολίτες που να προφέρουν την λέξη Πατρίδα με υπερηφάνεια και αγάπη.
ΔΕΝ το κάνουμε!

Η δημοκρατία θέλει να διώχνουμε τους άχρηστους και τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ από τη βουλή.
Δεν το κάνουμε!

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ..Εδώ πλέον είναι αποφασιστικό για τον καθένα, που μπορεί για κάποιους λόγους να αρθή έξω απο το ιδικό συμφέρον και να ίδη το όλον, να χαράξει τις ΠΡΩΤΕΣ ρότες του πολιτικού στόχου και αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από την, καταρχάς, εθνική ασφάλεια (βασικό προγονικό χρέος και τιμή, γιά όσους το αντιλαμβάνονται) και το συμφέρον τών πολλών έναντι τών ολίγων (εφόσον έχουμε "δημοκρατικό" εισέτι καθεστώς)...πολύ δύσκολος συνδυασμός σήμερα.
    Σαφώς πολλοί θα ισχυρίζονται πάντοτε πως είναι καλλίτερα να πορευόμαστε πίσω από μεγάλα και ολίγα οικονομικά "τεθωρακισμένα", για οικονομίες κλίμακος και γιατί έτσι γίνεται πιό αποτελεσματική η "δουλειά"..πάσσαλος πασσάλω ...ουδεμια αντίρρηση μπορεί να είναι και έτσι, όμως υπάρχουν και άνθρωποι που ο "φυσικός" πολιτικός τους χώρος ,για ιστορικούς αλλά και αναλυτικούς λόγους, είναι η παράταξη που συμπορεύθηκε με τον σεβασμό των συνόρων της Ελλάδας και για αυτούς το ζητούμενον μπορεί να μην είναι το ζήν περι πλείστου ποιητέον αλλά το ευ ζην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Δημοκρατία θέλει πολίτες που η αγάπη τους για την Πατρίδα να είναι σκάλες πιο πάνω από την αφοσίωσή τους στο κόμμα. Τα κασκόλ του κόμματος και της ομάδας μας εξαχρείωσαν. Και μπράβο, Κωνσταντίνε, για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ποιούς μωρέ, από τους προδότες που μας φθάσανε εδώ και τους καραγκιόζηδες που διακατέχονται από πανικό, ιδεοληψίες και πλήρη αδιαλαξία για όλα...
    Είναι απαράδεκτοι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!
    Μιά χούντα τους χρειάζεται μήπως και προσωρινά βάλουν μυαλό, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
    Κάθησαν να συζητήσουν το πρόβλημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και να καταλήξουν κάπου ?
    Να βρούν ένα τρόπο συνεννόησης στο ελάχιστο και να προχωρήσουν?΄
    Με όλα αυτά τα καμώματά τους δίνουν λαβή στους μισέλληνες εχθρούς της Ελλάδας μας να προχωρήσουν τα απεχθή ως προς την χώρα μας σχέδια καταστροφής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]