Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί της "αριστερής" επανα-διαπραγμάτευσης του χρέους και της... σταδιακής "απαγκίστρωσης" από τα μνημόνια

Ποιός είπε: "Δεν πρέπει να λες ψέματα. Κάπου - κάπου όμως πρέπει να είσαι διφορούμενος";

Το είπε αυτή που νεκρανάστησε τον Μάλθους και που χρησιμοποιώντας την θεωρία του περί δραστικής μείωσης του πληθυσμού, σε συνδυασμό με εκείνη των "αρχιερέων" του "ορθόδοξου" καπιταλισμού των σχολών του Σικάγο, του Ροκφέλερ και του Ρόθτσιλντ, ξεκίνησε πρώτη τον μηχανισμό αποδέσμευσης του σάπιου αυτού συστήματος από τα "βαρίδια" του Κέϊνς και των άλλων "αιρετικών".

Αυτή η κυρία ήταν η "Σιδηρά κυρία Θάτσερ" της οποίας το "απόφθεγμα" χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί των "δημοκρατιών" της Ευρώπης.

Αυτής δηλαδή της ψευτο-ενωμένης γηραιάς ηπείρου, τις "μητρικές φροντίδες" της οποίας βιώνουμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Εκείνης της Α.Ε δηλαδή, που δεν "κόπτεται" να… ενώσει με όρους ισονομίας και ισοτιμίας τα κράτη μέλη της, που δεν ενδιαφέρεται πως θα ζήσουν καλύτερα οι λαοί της, που δεν προσπαθεί (έστω και με τους όρους του φραγκο- φεντεραλισμού) να προστατεύσει τον Ευρωπαίο πολίτη απο τον πόνο και την εξαθλίωση, αλλά πετάει στον Καιάδα εκείνους που οι "οίκοι αξιολόγησης" και τύποι σαν την Θάτσερ, χαρακτηρίζουν "κοινωνικά σκουπίδια".

Αυτή λοιπόν η Ευρώπη του Μάλθους, του Φρίντμαν, του Σουμπέτερ, η Ευρώπη δηλαδή των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων,των καναλαρχών, των εφημεριδάδων, των ραντιέρηδων, του Σόρος, του Πολσον, του Ροκφέλερ, του Ρόθτσιλντ, της Μπίλντεμπεργκ, του ΝΑΤΟ και κάθε άλλου φαρισαίου "επιτελάρχη", είναι αυτή που με τους... σπόρους της "αριστεράς" του Τσίπρα, της "σοσιαλδημοκρατίας" του Βενιζέλου, του "βασιλοκομμουνισμού" του Κουβέλη και της "ριζοσπαστική δεξιάς" του Σαμαρά, θα "καρπίσει", και απο χωράφι με αγκάθια θα γίνει, όπως μας τάζουν οι δεξιοί και αριστεροί "διαπραγματευτές", ο πολύχρωμος κάμπος με τις τουλίπες της "Νέας Εποχής".

Τα λόγια λοιπόν της Θάτσερ έρχονται μετά από τόσα χρόνια στον τόπο μας για να στολίσουν τα κομματικά μπαλκόνια ακόμα και εκείνων που δηλώνουν "ορκισμένοι εχθροί" της.



Την πρωτοχρονιά του 1896 ο μεγάλος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραφε στην "Ακρόπολη":

"... Ημήνθυσαν περί πάτρης οι άστοργοι πολιτικοί, οι εκ περιτροπής μητρυιοί του ταλαιπώρου ωρφανισμένου Γένους;
Αμυνα περί πάτρης δεν είναι αι σπασμωδικαί, κακομελέτητοι και κακοσύντακτοι επιστρατείαι, ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά.
Αμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και του πιθηκισμού, του διαφθείραντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
Τις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων;
Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια.
Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος..."


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δεν είναι όλοι ίδιοι !!!
    Υπάρχουν και πατριώτες έστω και αφόρητα πιεζόμενοι, που δεν ενδίδουν.
    Ωστόσο το πρόβλημα υπάρχει και είναι επιτακτική η λύση του.
    Αφού ξεβρωμίσουμε από τα σκουπίδια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Προθύμους, θα υπάρξει λύση, έστω και αν ακούγεται επώδυνη για τον Λαό μας.
    Ας υπάρξει συνεργασία όλων (και των 7 ή των 6) με κοινό στόχο και απαιτήσεις.
    Αν οι τοκογλύφοι δεν τα δεχθούν, τότε θα χάσουν και αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συνεργαστουν ποιοι; Και να κανουν τι ;
    Αυτοι που ειναι γεννημα θρεμα της σαπιλας ;
    Αυτοι που πολεμησαν με σθενος καθε τι Ελληνικο ;
    Αυτοι που πολεμουν με μανια τον ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ;
    Αυτοι ξεφτιλιζουν τα Ιερα μας ;
    ΣΕΒΑΣΜΟ ραγιαδες , στην αιμοραγουσα Πατριδα , ΣΕΒΑΣΜΟ .
    Αν δεν εχετε ακομη καταλαβει απο που ερχονται τα πυρα και ποιοι τραβουν την σκανδαλη , θα ντρεποσασταν για τις προτροπες και αναλυσεις , με τα ΔΙΚΑ τους δεδομενα .
    Πρωτα θα φυλακιστουν , αλλοι θα πανε σπιτια τους , υπο φρουρηση και μετα θα βρεθη η λυσι . Μεχρι τοτε ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]