Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιδού μια πρόταση για να έχουμε κυβέρνηση την Δευτέρα


Μετά τις στροφές 180 μοιρών από Τσίπρα/Δραγασάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο, και αφού ΟΛΟΙ συμφωνούν ότι χρειάζεται ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ του Μνημονίου, η λύση είναι πολύ απλή, ώστε τη Δευτέρα να έχουμε “Οικουμενική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού” έως τις Ευρωεκλογές του 2014:

1. Η Προεδρεία της Δημοκρατίας συντάσσει κείμενο επιστολής, ΜΟΝΟ με τις ΚΟΙΝΕΣ θέσεις των 4 κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και “κεντρική ιδέα” την “επαναδιαπραγμάτευση”, έως τις 30 Ιουνίου, για επαναπροσδιορισμό του στρατηγικού πλαισίου του Μνημονίου, στην κατεύθυνση: μείωση της λιτότητας, αύξηση των αναπτυξιακών μέτρων, επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής”. ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνούν σε αυτά. ΟΛΑ τα επαχθή μέτρα του Ιουνίου αναβάλλονται για μετά την επαναδιαπραγμάτευση (εκτός από όσα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στο Κράτος και τις Τράπεζες).

2. Την επιστολή υπογράφουν ΚΑΙ οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί, και την αποστέλλουν στην Κομισιόν.

3. Συγκροτείται άμεσα ολιγομελής κυβέρνηση (τα ονόματα θα τα βρουν, αρκεί να είναι “βαριά” δηλαδή ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος) με ΜΟΝΟ ειδικό σκοπό να φέρει εις πέρας την επαναδιαπραγμάτευση έως 30 Ιουνίου, και να υλοποιήσει, έως τις ευρωεκλογές του 2014, τη νέα συμφωνία, με σαφή μνεία ότι αν ΔΕΝ πετύχει την επαναδιαπραγμάτευση έως τις 30 Ιουνίου, τότε η χώρα θα πάει πάλι σε εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό, ΚΑΙ οι τέσσερις θα πουν στα κόμματά τους “κερδίσαμε”, για να αποφύγουν εσωτερικούς κραδασμούς. Επίσης, κανείς ΔΕΝ θα ρίξει την Κυβέρνηση για ψύλλου πήδημα, γιατί η συνέπεια θα είναι η άμεση χρεοκοπία.

Με Κυβέρνηση ΚΑΙ των τεσσάρων κομμάτων, με τη γραπτή δέσμευσή τους για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, με το deadline έως τις 30 Ιουνίου, με την προοπτική αστάθειας αν η επαναδιαπραγμάτευση αποτύχει, έχουμε ένα ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΧΑΡΤΙ στο παζάρι με την Τρόϊκα: οι δανειστές δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν κλυδωνισμούς στο ευρώ, άρα θα κερδίσουμε πολλά στο παζάρι. Επίσης, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα κινηθούν υπεύθυνα, ώστε να κερδίσουμε πολλά στο παζάρι με την Τρόϊκα.

Το μήνυμα της κάλπης ήταν: επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο

Κόνδορας

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πολύ σωστά !!!
    Αυτό χρειάζεται αυτή την στιγμή.
    Θα πρότεινα δε να είναι οικουμενική διακυβέρνηση, με τους Ανεξάρτητους 'Ελληνες και την ΧΑ εντός, καλά το ΚΚΕ... Όλοι μέσα !!!
    Στη συνέχεια κυβέρνηση με μικρό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, με ανθρώπους που έχουν πείρα και ενόραση, χάραξη εθνικής γραμμής και διαπραγμάτευση, ειδικά για τα νέα μέτρα του Ιουνίου που δεν θα πρέπει να ισχύσουν στο παραμικρό.
    Αν οι καλοί μας φίλοι παραμένουν αμετακίνητοι στις αισχρές τους θέσεις, τότε τους χαιρετάμε.....
    Οι εξαλότητες του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σίγουρο ότι του θα του στοιχίσουν, ειδικά δε μετά τις βλακώδεις (ή τα εννοούσε πραγματικά ?) προτάσεις του κ Στρατούλη, και τις άλλες ιδεοληψίες που διακατέχεται,είναι σίγουρο ότι θα ρίξουν τα ποσοστά του.
    Έτσι ο κ Τσίπρας, αντί να έχει αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση και τις λύσεις, καταγγέλει συλλήβδην το μνημόνιο, προτείνοντας πλήρως αυτή την στιγμή ανεδαφικά μέτρα.... και εγώ μαζί του, αν όμως είχα εξασφαλίσει την στοιχειώδη χρηματοδότηση και ότι η χώρα θα μπορούσε να παράγει τουλάχιστον τα απαιτούμενα τρόφιμα για τον Λαό της.
    Άρα λοιπόν ουτοπία....
    Αντί να καθήσει στο πρωτοφανές ποσοστό που έλαβε και να το στερεώσει, με τις αδιάλακτες θέσεις που έχει/προτείνει καταστρέφει την επιτυχία του, που θα παραμείνει ως φλας και μόνο, επιπρόσθετα δε με την τακτική του αυτή, δίνει ανάσες στα προδοτικά καθάρματα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Τσόντες για να ανακάμψουν και να συνεχίσουν......
    Έστω και να ανέβουν λιγο τα ποσοστά του,πράγμα μάλλον απίθανο, μετά τις εκλογές τι θα γίνει δηλαδή ???
    Αν έχει λιγη ευφυία, να επιμεινει/συμφωνήσει σε οικουμενική διακυβέρνηση με όλους μέσα, εκτός του ΚΚΕ που είναι για τα μπάζα.
    Επιτέλους, πιστεύω να επιδείξει τελικά ότι και λογική έχει και πατριώτης είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. …. ..Ο δικομματισμός την είχε "πατήσει".
    Είχε αποπατήσει εκεί όπου έτρωγε.
    Επένδυσε το μέλλον του στους άχρηστους ...και όπως φαίνεται την "πάτησε".

    Μιλάμε ότι τα fireplaces μέσα σε δύο χρόνια κατόρθωσαν και κατέπληξαν τον κόσμο.
    Με συνοπτικές διαδικασίες "γκρέμισαν" μια ισχυρή πολιτική "κατασκευή" δεκαετιών. Σε αυτό το σημείο δεν μας έκανε τόση μεγάλη εντύπωση ο Γιωργάκης, όσο μας έκανε ο Αντωνάκης.
    Τις ικανότητες του Giorgo λίγο-πολύ όλοι τις γνωρίζουμε.
    Το τέλος του το βλέπουμε πλέον σε πραγματικό χρόνο και δεν χρειάζεται να κάνουμε υποθέσεις
    ---------------------
    fnous-ΕΑΜ Β'-Κιθαρίστας η ντράμερ? Ποιος ''εριξε''....

    http://www.youtube.com/watch?v=lJFRhDrSmzs&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]