Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης


Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δημοσιογράφους, οι πιέσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα έντονες, με υψηλούς τόνους.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διάβασε μια επιστολή του Λουκα Παπαδήμου προς τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που περιέγραφε την κατάσταση της Οικονομιας.

Εκει υπήρξε η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως είπε, γιατί δεν είχε δοθεί νωρίτερα αυτη η επιστολή από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, που όπως φαίνεται είχε ως στόχο να ασκηθούν πιέσεις στον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέρος των διαλόγων

«Αυτά που μας ζητάτε είναι αδιανόητα. Επιδιώκετε εκβιασμένη συναίνεση. Δεν συμμετέχουμε», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Σύμφωνα με όσα διαρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνάντηση Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο πραγματοποιήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους και αν και ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα για να σχηματισθεί κυβέρνηση, παρέμεινε ανένδοτος.

Στην αρχή της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και παρουσίασε στους τρεις αρχηγούς επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, όπου περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος διερωτήθηκε ποιος είναι ο λόγος να ακουσθεί σε μια τέτοια στιγμή η άποψη του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Κατόπιν, ο Σαμαράς μίλησε στον Τσίπρα για ψήφο ανοχής, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Τσίπρα ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ακολούθησε αντιπαράθεση για το αν προβλέπεται ή όχι από το Σύνταγμα.

«Ζητάτε συναίνεση από μας στο λάθος, προσπαθήσατε όλο το προηγούμενο διάστημα να διαστρεβλώσετε τις θέσεις μας», τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει αντιπολίτευση.

Παίρνοντας το λόγο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Συμφωνώ με όλα όσα λες και θέλω συμμετοχή ή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ», για να παρέμβει ο κ. Σαμαράς: «Θέλω πάση θυσία να σχηματισθεί κυβέρνηση από αυτή τη συνάντηση».

«Στη δημοκρατία έχει ρόλο και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Προχωρήστε, τους απάντησε ο κ. Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «δεν θα έχει μια τέτοια κυβέρνηση πολιτική νομιμοποίηση».

Ο Σαμαράς μίλησε στον Τσίπρα για ψήφο ανοχής. «Ζητάτε συναίνεση από μας στο λάθος, προσπαθήσατε όλο το προηγούμενο διάστημα να διαστρεβλώσετε τις θέσεις μας», απάντησε ο Τσίπρας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]