Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Spiegel: Αντίο Ακρόπολη!

Με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ» κυκλοφορεί αύριο το der Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό στο εξώφυλλο του απεικονίζει ερείπια της Ακρόπολης και έναν κίονα πάνω στο οποίο έχει πέσει και έχει σπάσει στα δύο το ευρώ.

Το der Spiegel έχει ως βασικό θέμα ένα 12σελιδο ένθετο για την ελληνική κρίση και τις πολιτικές εξελίξεις. Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, γράφει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι υπάρχει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο προβλέπει ότι το EFSF θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, που πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ωστόσο τα χρήματα που πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του χρέους των κρατικών ομολόγων που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσουν να χορηγούνται στη χώρα μας προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στην ΕΚΤ η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ελαστικοποίηση ή αποφυγή των συμφωνηθέντων προγραμμάτων για την Ελλάδα.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μακριά και αγαπημένα όπως παλιά..εσείς θα κάνετε τουρισμό και θα παίρνετε τα ζαρζαβάτια μας και με ότι μας πληρώνετε (ΜΟΝΟ) εμεις θα παίρνουμε τα φαου βε σας... ισορροπημένες καταστάσεις ακόμη και για τους ηλίθιους που δεν καταλαβαίνουν πόσα έχουν στην τσέπη τους και κάνουν shop therapy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λέτε ???
    Γειά σας Ούννοι-Γοτθοι-Βησιγότθοι-Οστρογότθοι και λοιποί ...τθοι.
    Ετοιμαστήτε σε λίγο να σας αποχαιρετήσουν και οι Ιρλανδοί- Πορτογάλλοι-Ισπανοί- Ιταλοί-Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι.
    Εσείς το κατορθώσατε.....
    Και μη στεναχωρηθείτε που θα πέσουν οι πωλήσεις της βιομηχανίας σας, γνωρίζετε εσείς, καταβοθριάστε μπύρες, φάτε και κανένα βούρτς με λάχανο και άλλες εκλεπτισμένες γερμανικές γεύσεις, κάντε μασσούρι τον παρά σας, σύντομα θα σας χρειασθεί, ρίξτε και ένα υπνο με το καλό γερμανικό ροχαλητό σας και στο επανιδείν..... καλοί μου και ενημερωμένοι άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ειναι μακρυα οι μερες που θα μας ανεβασουν ψηλα στον ΟΛΥΜΠΟ .
    Και θα μας αντικριζουν με δεος και σεβασμο , τα βαρβαρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]