Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστροφή σε μια «νέα δραχμή» προτείνουν οι Times

Τα σχέδια εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ δεν έχουν τελειωμό, τόσο εντός, όσο κι εκτός συνόρων. Αυτήν τη φορά, η βρετανική εφημερίδα Times επεξεργάστηκε μια αναλυτική πρόταση για το πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να αποχωρήσει «αναίμακτα» από την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα εκτιμά πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΕ είναι «απλό και απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόσο προς όφελος των Ελλήνων όσο και του ενιαίου νομίσματος».

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα προτείνει την εθελοντική έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη με την ταυτόχρονη υιοθέτηση της «νέας δραχμής» η οποία θα έχει σύνδεση με το ευρώ αλλά και με το δολάρια. Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε, σύμφωνα με τον αρθογράφο Όλιβερ Καμ, να διασφαλίσει τη «μέγιστη δυνατή νομισματική σταθερότητα για την Ελλάδα» και παράλληλα «να τονώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Με βάση τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα «η 'ήπια προσαρμογή' στα νέα δεδομένα δεν είναι ασύμβατη ούτε με την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά ούτε και με τα συνακόλουθα μέτρα 'δημοσιονομικής εξυγίανσης' και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Μια τέτοια επιλογή, θα έδινε οικονομική 'ανάσα' στους Έλληνες, ενώ θα παρείχε και στην κυβέρνηση περιθώρια ευελιξίας στην εφαρμογή οικονομικής πολιτικής», εκτιμούν οι Times.

Τέλος, σύμφωνα με τα άρθρο, το σχέδιο «θα πρέπει επικουρικά να στηριχθεί από το ΔΝΤ και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου η Ελλάδα να θωρακιστεί με συναλλαγματικά αποθεματικά για την ανακοπή κερδοσκοπικών επιθέσεων στο νόμισμά της», καθώς η «ελληνική πτώχευση ή μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους είναι μεν αναπόφευκτη, αλλά δε λύνει οριστικά το πρόβλημα» της χώρας μας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]