Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δις εξαμαρτείν ου καγκελαρίου σοφού


  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Τη δόξα του σιδηρού καγκελαρίου Βίσμαρκ ζήλεψε η Άγγελλα Μέρκελ. Κάτι σαν το «ΟΥΚ ΕΑ ΜΕ ΚΑΘΕΥΔΕΙΝ ΤΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΝ» του Θεμιστοκλή, αρχιναυάρχου του ελληνικού στόλου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Κάπου όμως υπάρχει κολοσσιαία διαφορά.

Ο Θεμιστοκλής δεν μπορούσε να κοιμηθεί, επειδή είχε μακρινό όραμα να ξεπεράσει την δόξα του Μιλτιάδη, αρχιστρατήγου των Αθηναίων στον αραθώνα, στη νίκη κατά των Περσών.

Το 490 π. Χ. στον Μαραθώνα για πρώτη φορά οι χρυσοφόροι Μήδοι «ίδαν»τι εστί πανωλεθρία. Όι ήττα απλή, μα σάρωμα.

Ο Θεμιστοκλής δέκα χρόνια αργότερα στην Σαλαμίνα, έθεσε οριστικό τέλος στις επεκτατικές βλέψεις τους, στα στενά της Σαλαμίνας όπου οι ογκοδέστατες περσικές τριήρεις αποδείχτηκαν λίαν ευάλωτες στις μικρές ευέλικτες αντίστοιχες ελληνικές.
Ο ίδιος, έφυγε από τη ζωή εξόριστος στην αυλή του Πέρση βασιλέα τον οποίο ταπείνωσε στη Σαλαμίνα. Με την αίσθηση της υπεροχής έναντι του Μιλτιάδη βέβαια, κάτι που για τον ίδιο μέτρησε απείρως περισσότερο.

Στον αιώνα που παρήλθε, στην εποχή του μεσοπολέμου, μεταξύ πρώτου και δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, το άγριο στρίμωγμα των Γερμανών από τους Αγγλο-γάλλους, η απομυθοποίηση του σιδηρού καγκελαρίου Βίσμαρκ, όπως και η βύθιση του πιο σύγχρονου καταδρομικού του τότε κόσμου «Βίσμαρκ» έκαναν τον γερμανικό λαό να υποφέρει, οδηγώντας τον στη γέννηση του Ναζισμού.

Αυτά για όσους πέρα από τα ευρώπουλα και τις εμπορικές συμφωνίες μπήκαν στον κόπο να ξεφυλλίσουν την Ιστορία.

Η εγγονή του Χίτλερ δείχνει λίγο ως πολύ ξένη, μακριά από κάτι τέτοια.

Υπάρχουν φωνές αντίθετες. Υπάρχουν νηφάλιοι άνθρωποι. Ποιητές, νομπελίστες, συγγραφείς, διανοούμενοι, λόγιοι.

Η κυρία Μέρκελ τους θέλει όλους απέναντι.

Η οικονομική ευμάρεια της Γερμανίας την κάνει να αισθάνεται παντοδύναμη.

Άραγε θέλησε να ακούσει ποτέ από κάποιον ή κάποιους συμβούλους πως θα είναι η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, με την Ελλάδα έξω από το ευρώ;

Δεν θα επιζητήσει ερείσματα η Ελλάδα στα Βαλκάνια και τους Αγγλοσάξωνες; Μήπως οι Αγγλοσάξωνες και οι δεινοπαθούντες Βαλκάνιοι τρέξουν πριν και από την Ελλάδα μάλιστα;

Τα κενά που αφήνουν οι άνθρωποι, τα καλύπτει η Ιστορία. Η Ιστορία δεν αφήνει κενά.

Όταν φράου Μέρκελ αντιληφθείτε ότι οι δεσμοί αίματος μεταξύ των λαών είναι πολύ πιό ισχυροί από εκείνους των τραπεζών ή μηχανών, θα είναι πολύ αργά.

Δυστυχώς τα ρολόγια δεν γύρισαν ποτέ πίσω, για να προλάβουν τη ροή στα γεγονότα.

Εμείς οι άγρια φορολογούμενοι, θα αισθανόμασταν ό,τι μας σκέφτεστε και μας αγαπάτε, όταν ο πακτωλός των χρημάτων που όντως ήρθε στη χώρα μας, δεν εξανεμίζονταν στους επιτήδειους, τους διαδρομιστές των υπουργείων, περιφερειών, νομαρχιών με δικές σας υποδείξεις.

Τότε, μπορούσατε να έχετε παρατηρητές υπεύθυνους της ισομερούς κατανομής των πακέτων, των κοινοτικών πλαισίων και τα λοιπά και τα λοιπά.

Αυτά πήγαιναν συστημένα, μόνον εκεί που θέλατε εσείς.

Στις φούσκες και τους φουσκωτούς. Αυστηρά επιλεγμένοι όλοι αυτοί.

Τώρα, προσποιείστε ότι δεν τους γνωρίζετε, ισοπεδώνοντας έναν ολόκληρο λαό.

Μήπως θέλετε να σας τους στείλουμε πεσκέσι, να τους έχετε για το λαό σας παράδειγμα εύκολου πλουτισμού, πλεονεξίας, ασυναρτησίας;

Τόσα χρόνια που σας φιλοξενούσαν στα ιδιόκτητα νησιά και τις επαύλεις τους ήταν καλοί και τώρα τους ξεχάσαμε;

Σε κάθε περίπτωση.

Όλοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την αποστέωση της Ελλάδας, ας ετοιμάζονται.

Μιά παλιά συνταγή για μουσταλευριά λέει: «Άν είσαι και παπάς, με την
αράδα σου θα πας».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]