Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΚΤ εξαιρείται της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους


  • Η ΕΚΤ εξαιρείται της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δηλώνει ο Έντ. Νοβότνυ
Στην διευκρίνιση ότι οι τρέχουσες συζητήσεις για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν περιλαμβάνουν την ΕΚΤ προχώρησε σήμερα το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας Έντβαλντ Νοβότνυ μιλώντας στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο ORF.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Νοβότνυ τόνισε πως οι τωρινές διαπραγματεύσεις για το PSI έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και «ασφαλώς» η ΕΚΤ δεν συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ευρώ, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό απαιτεί αριθμό μέτρων τόσο στην ελληνική πλευρά όσο και στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. «Ελπίζω ότι αυτά τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αυτή τη στιγμή», δήλωσε.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε στη συνέντευξή του ότι υπάρχει ρίσκο στο χαρτοφυλάκιο της ΕΚΤ με τα ελληνικά ομόλογα. «Πρέπει να πούμε ανοιχτά ότι υπάρχει κίνδυνος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα», δήλωσε αναφορικά με τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ.

Εξάλλου, την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει τις χειροπέδες του ευρώ για να επιβιώσει εάν δεν θέλει να ζητά συνεχώς οικονομική βοήθεια από τις χώρες της Ευρωζώνης εξέφρασε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, Κλάους - Πέτερ Μίλερ. Ο κ. Μίλερ δήλωσε ότι δεν θα είναι καλό για την Ελλάδα, εάν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης συνεχίσουν να την αναγκάζουν να φορά τις «χειροπέδες» ενός νομίσματος που επιτρέπει μόνο την εσωτερική προσαρμογή μέσω περικοπών των δαπανών και μείωσης των μισθών.

«Οι Έλληνες θα επανέλθουν ζητώντας και άλλα χρήματα και δεν θα υπάρχει τέλος, εκτός και αν εφαρμόσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό δεν θα πάρει δύο έως τρία χρόνια - μιλάμε για 20, 30 ή 40 χρόνια για την Ελλάδα», δήλωσε, προσθέτοντας πως «ο Έλληνες χρειάζονται τελικά ένα νόμισμα, το οποίο θα μπορούν να το υποτιμούν».

Τι σημαίνει όμως η εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας από το κούρεμα του Ελληνικού χρέους;
Σημαίνει πως η ΕΚΤ κερδοσκοπεί (βγάζει χρήματα) από μία χώρα που θα έπρεπε να στηρίζει οικονομικά.
Πως κερδίζει χρήματα; Επειδή, τα Ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ τα αγόρασε σε τιμές που ξεκινούν από το 75% και καταλήγουν στο 35% της αξίας τους...
Και φυσικά, την ώρα που αυτά θα πληρωθούν, η ΕΚΤ θα κερδίσει τα ανάλογα τεράστια ποσά, επειδή μας... προστατεύει...!



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]