Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Welt Kompakt: Ιδιοφυία ή... βλαξ, ο Παπανδρέου;


Mε ένα... άγαλμα του Γιώργου Παπανδρέου και το ερώτημα «ιδιοφυΐα ή βλαξ;» κυκλοφόρησε χθες η γερμανική εφημερίδα Welt Kompakt, διερωτώμενη ποιο είναι το «σχέδιο Β» σε ενδεχόμενη «ελληνική αποτυχία».

Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το κύριο θέμα της εφημερίδας, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει φέρει όλη την Ευρώπη σε παροξυσμό με την επιλογή του να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα.

«Έχει θέσει σε πλήρη κίνδυνο άπαντες με τα σχέδια του δημοψηφίσματος στη χώρα του. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα λάβει τα νέα μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η γερμανική εφημερίδα δε διστάζει να κατηγορήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παίζει επικίνδυνο παιχνίδι, βυθίζοντας την Ευρώπη σε νέα κρίση.

Τι πρέπει να κάνει η Ευρώπη; Η Welt Kompakt υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρξει ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση που οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» , το οποίο σαφώς θα περιλαμβάνει έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Παράλληλα, η εφημερίδα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης του EFSF προκειμένου ενδεχόμενη «ελληνική αποτυχία» να μην τινάξει στον αέρα την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ελευθεροτυπία είναι η μόνη εφημερίδα που κρατά έντιμη και αντιμνημονιακή στάση (ανεξάρτητα αν και αυτή έχει τις αμαρτίες του παρελθόντος). Εάν κλείσει, η πληροφόρηση από όλα τα κανάλια και τις κυβερνητικές εφημερίδες Καθημερινή, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ θα είναι δικτατορικά μονόπλευρη και το λαϊκό κίνημα δεν θα έχει κανένα ΜΜΕ στο πλευρό του. Η Ελευθεροτυπία κινδυνεύει να κλείσει γιατί με εντολή του Γιωργάκη ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος των τραπεζών Περαιώς και Αλφα δεν της δίνουν το καθ’ όλα νόμιμο δάνειο που ζήτησε.
    Προτείνω ο λαός να ενισχύσει την Ελευθεροτυπία αγοράζοντάς την. Αγοράστε Ελευθεροτυπία για να μείνει μια φωνή δικιά μας ζωντανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]