Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικές έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ!


Σε νέα προκλητική ενέργεια προχώρησε χθες η Αγκυρα, συνυπογράφοντας στην κατεχόμενη Λευκωσία συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και Οικονομικών του ψευδοκράτους για την από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων της θαλάσσιας περιοχής που τις «ενώνει».

Οπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η τουρκική κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων ΤΡΑΟ αποκτά το δικαίωμα έρευνας, διενέργειας γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης των ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που θα προσδιοριστούν στο μέλλον στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχές που εμπίπτουν στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, η διμερής αυτή σύμβαση είναι πλήρως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο, σε αντίθεση με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο, το οποίο «αντιβαίνει κάθε αρχή καλής γειτνίασης».

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά είχε κάνει σαφές εξαρχής ότι δεν θα παρέμενε με τα χέρια σταυρωμένα κοιτάζοντας απλώς τις κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι κρύβεται σημαντικός πλούτος στην περιοχή, τον οποίο η Τουρκία είναι έτοιμη να αναδείξει.

Οι παραπάνω δηλώσεις διατυπώθηκαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις έρευνες στην Κύπρο, Noble Energy, στην οποία εκφράζεται η αισιοδοξία του διευθυντή της επιχείρησης στην Κύπρο, Τζον Τόμιτς, ότι προσεχώς πρόκειται να ανακαλυφθούν σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη».

Και αυτό διότι το γειτονικό ισραηλινό κοίτασμα «Λεβιάθαν», που απέχει μόλις 50 χλμ., έχει ήδη «δώσει» περισσότερα από 16 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, η διμερής αυτή σύμβαση είναι πλήρως εναρμονισμένη με το διεθνές δίκαιο, σε αντίθεση με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κύπρο, το οποίο «αντιβαίνει κάθε αρχή καλής γειτνίασης»."

    Συμφωνια με ψευδοκρατος ειναι εναρμονισμενη με το Διεθνες Δικαιο!!!
    Μπας σε καλο του μας εκαναν να γελασουμε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]