Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέστρεψε, για να φύγει(;)


Όπως ακριβώς το είχε πει ο ποιητής… Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, η Ελλάδα σε πληγώνει. Κάθε χώρα εκπροσωπείται διεθνώς από τον εκάστοτε πρωθυπουργό της. Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός αυτός δέχεται τέτοιον πολιτικό «προπηλακισμό», σαν και αυτόν που περίμενε τον Γιώργο Παπανδρέου στις Κάννες, η προσβολή αφορά την Ελλάδα.

Ο πολιτικός επίγονος του παπανδρεϊσμού, πήγε στις Κάννες με την προσδοκία ότι θα είχε στο πλευρό του τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν ήταν καν εκεί… Πίστευε ότι η στάση αυτοσυγκράτησης που είχε κρατήσει η Άνγκελα Μέρκελ, σε σχέση με το δημόσιο ξέσπασμα του Νικολά Σαρκοζί, σήμαινε ρήγμα στις ισορροπίες κορυφής ανάμεσα στις δυο σημαντικότερες δυνάμεις της Ευρώπης. Δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκαν με αρραγές και ενωμένο μέτωπο. Βάζοντας απέναντί τους τον Γιώργο Παπανδρέου. Δηλαδή, την Ελλάδα. Η συνάντηση στο G20 κράτησε ελάχιστα, για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Τον Πρωθυπουργό δεν υποδέχτηκε κανείς στον χώρο διεξαγωγής της Συνόδου. Μπήκε μόνος του. Και στο τέλος, έκανε επίσης μόνος του δηλώσεις. Έξω… στο κρύο!

Μέρκελ και Σαρκοζί ανακοίνωσαν από κοινού, σε συνέντευξη Τύπου ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου. Και το περιεχόμενό του να αφορά το αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όχι το αν εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τον… κατήργησαν δηλαδή ουσιαστικά, καθώς αποφάσισαν εκείνοι τον χρόνο και το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος. Που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Κάποιος άλλος στη θέση του, δεν θα είχε καν επιστρέψει στην Ελλάδα. Από όσο μάθαμε, επέστρεψε. Να δούμε τουλάχιστον αν θα παραμείνει στη θέση του…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]