Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέμα ωρών η αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία


Τις ώρες αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ενώ στην κυβέρνηση και στο κόμμα αναζητούνται λύσεις για την «επόμενη μέρα». Φημολογείται ήδη ότι επίκειται παραίτηση υπουργού, ενώ λέγεται ότι θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες κινήσεις που θα πιέσουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρήσει οικειοθελώς από την πρωθυπουργία της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις και είναι βέβαιο ότι τα επόμενα 24ωρα ίσως η πλειοψηφία κληθεί να αναδείξει άλλον πρωθυπουργό.

Σε πλήρες αδιέξοδο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, βρίσκεται ο πρωθυπουργός μετά τις δραματικές χτεσινοβραδυνές εξελιξεις στις Κάννες όπου οι ευρωπαίοι εταίροι μας του έθεσαν το δίλημμα: ή εφαρμόζει το σχέδιο διάσωσης ή η χώρα βγαίνει από το ευρώ. Ήδη από χτες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης γίνονται δραματικές διεργασίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο έβαλε τη χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου με την εξαγγελία δημοψηφίσματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ταξίδεψε με τον πρωθυπουργό από τις Κάννες προς την Αθήνα είχε ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεσή του φτάνοντας στην ελληνική πρωτεύουσα να τοποθετηθεί κατά του δημοψηφίσματος ώστε να σωθεί η χώρα.

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η αποχώρηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία της χώρας. Ηδη, αυτή την ώρα η κυβέρνηση στηρίζεται επισήμως από μόλις 150 βουλευτές καθώς οι κυρίες Εύα Καϊλή και Ελενα Παναρίτη έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης κατά την αυριανή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr επίκεινται ασφυκτικές πιέσεις που θα δημιουργήσουν έναν κλοιό γύρω από τον πρωθυπουργό, ενώ για τις 12 το μεσημέρι έχει συγκληθεί το υπουργικό Συμβούλιο και μέσα στην ημέρα αναμένεται και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας καθώς ήδη συλλέγονται υπογραφές για το σκοπό αυτό.

Το ερώτημα πλέον είναι αν ο πρωθυπουργός θα αποχωρήσει οικειοθελώς ή θα ανατραπεί από την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκτιμάται ότι αυτή την ώρα υπάρχει μια ομάδα τουλάχιστον 5 υπουργών και 35 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο Εθνος.

Είναι εξίσου προφανές ότι ο κ. Παπανδρέου αυτή τη στιγμή είναι μόνος του περιστοιχιζόμενος από την οικογένεια του, τους στενούς του συνεργάτες και μικρή ομάδα βουλευτών.

Από την άλλη πλευρά βέβαια διατυπώνονται και φόβοι για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ενος κακου [εκατο]μυρια επονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμοι να αναλαβουν τις ευθυνες απεναντι στο Εθνος;
    Τι δηλαδη θελουν και αυτοι να φυγουμε απο τον λακο με τα φιδια και με Εθνικο νομισμα να ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ;
    Αν οχι,τοτε ειναι ετοιμοι να προδοσουν και ΠΑΛΙ το Εθνος , αλλα απο διαφορετικο δρομο.
    Το Εθνος ψηφισε , αν δεν τι ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ. Τ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]