Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Κάννες μας δίνουν το… βραβείο της δραχμής


Μια από τις δυσκολότερες βραδιές της πολιτικής σταδιοδρομίας του, βιώνει απόψε στις Κάννες ο Γιώργος Παπανδρέου. Στην «κλειστή σύσκεψη» της Συνόδου του G20, θα βρει απέναντί του, και όχι δίπλα του, την Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί, τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Ζοζέ Μπαρόζο, τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και την Κριστίν Λαγκάρντ. Όχι δηλαδή τον διάδοχο του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Οι Κάννες έχουν συνδέσει το όνομά τους με την τέχνη. Τον κινηματογράφο. Την παρουσίαση αριστουργημάτων, που επιχειρούν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη, με ακρίβεια και πειστικότητα, μια «παράπλευρη πραγματικότητα». Που ενδεχομένως οι πρωταγωνιστές θα ήθελαν να ζήσουν και στην καθημερινότητά τους.

Στο φιλμ του… ελληνικού δράματος, σε ρόλο πρωταγωνιστή βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Με όρους αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μπορούσε να διεκδικήσει τον ρόλο του από μηχανής Θεού. Μόνο που, ο Πρωθυπουργός φαίνεται να βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, ώστε μονάχα ο Πρόεδρος Ομπάμα θα μπορούσε να του προσφέρει αποτελεσματική στήριξη. Και δεν θα είναι απόψε εκεί.

Αίφνης, η καρδιά του ελληνικού κράτους, έχει μεταφερθεί από την Αθήνα στις Κάννες. Εκεί όπου για τις κινηματογραφικές υπερπαραγωγές, υπάρχει το βραβείο του χρυσού φοίνικα. Για την κρίση χρέους της Ελλάδας, και τις ακροβασίες του Γιώργου Παπανδρέου, το «βραβείο» θα είναι το νόμισμα που… διαδέχτηκε τον φοίνικα. Η δραχμή.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. σε μια υποχρεωτικα Παγκοσμια Παραγωγη υποστιριζομενη απο τους G20 (ηθικοι αυτουργοι)
    καλειται η
    ΕΛΛΑΣ που σημαινει ΦΩΣ & ΑΓΑΠΗ για την ΖΩΗ.
    (εστω και με την δραχμη)
    & αφου (
    Οι Κάννες έχουν συνδέσει το όνομά τους με την τέχνη & την παρουσίαση ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ).& ΟΧΙ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ..η & τα δυο.?
    και ολα αυτα θα ητανε πολυ καλα σε ενα περιβαλλον ποιο ΦΙΛΙΚΟ.
    (αλλα τι φιλικο να ψαχνουμε οταν το-δημιουργω προβλημα για να πουλησω την λυση του-..ειναι αδιαψευστα το ΧΡΥΣΟ.)..η ΟΧΙ..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]